Κτηματογράφηση στην Αρκαδία: Δηλώστε την περιουσία σας και εντοπίστε το ακίνητό σας (video)

Κτηματογράφηση στην Αρκαδία: Δηλώστε την περιουσία σας και εντοπίστε το ακίνητό σας (video)

Ιούλιος 23, 2014 - 11:10
0 σχόλια

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κτηματογράφηση στην Αρκαδία και στις περιοχές του Αγίου Κωνσταντίνου, της Σκοπής και του Μερκοβουνίου. Η υποβολή των δηλώσεων ξεκίνησε στις 7 Ιουλίου με καταληκτική ημερομηνία τις 7 Οκτωβρίου, ενώ για τους κατοίκους του εξωτερικού που θέλουν να υποβάλουν δήλωση καταληκτική ημερομηνία είναι η 7η Ιανουαρίου του 2015.

Ο εκπρόσωπος της αναδόχου κοινοπραξίας που έχει αναλάβει την εκπόνηση της μελέτης της κτηματογράφησης  Γιάννης Λυμπεράκης μιλώντας στην κάμερα του Arcadia Portal ανέφερε συνοπτικά το σκοπό της κτηματογράφησης, την αναγκαιότητα και τα οφελή που θα αποκομίσει κάποιος ιδιώτης ή το δημόσιο χαρτογραφώντας μια περιοχή. Σίγουρα θα αποφευχθούν  οι καταπατήσεις και οι ιδιώτες δεν θα ταλαιπωρούνται με τα δικαστήρια και με τις κληρονομιές.

Είναι συχνό φαινόμενο με την αποδοχή της κληρονομίας να μην γνωρίζει κάποιος ποια ακριβώς είναι τα όρια της περιουσίας του. Με την κτηματογράφηση θα λυθούν πολλά από αυτά τα προβλήματα τα οποία αρκετές φορές οδηγούνται στα δικαστήρια.

Όπως αναφέρει και ο ανάδοχος του έργου με την κτηματογράφηση έχουμε προσδιορισμένα όρια με απόλυτη σαφήνεια τα οποία δεν μπορούν να αμφισβητηθούν. Η διαδικασία της κτηματογράφησης είναι απλή και καθόλου χρονοβόρα , με χαμηλό κόστος.

Οι συνέπειες που θα έχει κάποιος ο οποίος δεν κάνει κτηματογράφηση στην περιουσία του είναι ένα πρόστιμο, αλλά η μεγαλύτερη κύρωση που θα έχει κάποιος είναι η ταλαιπωρία καθώς ο ιδιοκτήτης δε θα μπορεί να εκδώσει άδεια οικοδόμησης ή να παραχωρήσει κάποιο κομμάτι γης.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά τα οποία χρειάζονται για να κάνετε για να δηλώσετε την ιδιοκτησία σας, αλλά και όλες όσες πληροφορίες χρειάζεστε πριν επισκεφθείτε τους αρμόδιους οι οποίοι θα σας ενημερώσουν και θα σας βοηθήσουν να υποβάλετε τη δήλωση κτηματογράφησης της περιουσίας σας.

Ειδήσεις: 
Video: 

youtube://v/e0cOzCmzjKA


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.