Κρυστάλλινη η θέση του ΚΚΕ

Κρυστάλλινη η θέση του ΚΚΕ

Απρίλιος 10, 2017 - 19:14
4 σχόλια

Με αφορμή την προσπάθεια διαστρέβλωσης της θέσης του ΚΚΕ απέναντι στη συμμετοχή της χώρας μας στην ΕΕ και την ευρωζώνη, κρίνουμε απαραίτητο να ξεκαθαρίσουμε για ακόμη μια φορά τη θέση μας αυτή που περιγράφεται τόσο στις θέσεις του ΚΚΕ για το 20ο Συνέδριο όσο και στην πολιτική απόφαση του 20ου Συνεδρίου μας.

Μοιάζει πραγματικά για ανέκδοτο, για τον ελληνικό λαό που γνωρίζει καλά ότι το ΚΚΕ έχει αντιπαλέψει με απόλυτη συνέπεια την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ, στην ΕΕ και την Ευρωζώνη, αποκαλύπτοντας έγκαιρα, όταν όλοι οι άλλοι μιλούσαν για «κοσμογονία», τον πραγματικό, αντιδραστικό, ιμπεριαλιστικό χαρακτήρα της αλλά και το γεγονός ότι οι συμβιβασμοί και οι ενώσεις των καπιταλιστών, όσο προωθημένες και αν είναι, είναι προσωρινοί, δεν αναιρούν τους ανταγωνισμούς. Ενώ προειδοποίησε για τις αρνητικές συνέπειες στη ζωή της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Το ΚΚΕ δηλαδή εξ αρχής αντιτάχθηκε στην ΕΟΚ και μετέπειτα στην ΕΕ από ταξική σκοπιά, απ' τη σκοπιά του συμφέροντος των εργατικών - λαϊκών δυνάμεων.

Αυτό δεν πτοεί αστικές και οπορτουνιστικές δυνάμεις που ποντάροντας στην γκεμπελίστικη τακτική «πες - πες κάτι θα μείνει» και «όσο πιο μεγάλο το ψέμα τόσο πιο πιστευτό», κλιμάκωσαν τη βδομάδα που πέρασε την ομοβροντία διαστρέβλωσης της θέσης του ΚΚΕ, στον απόηχο του 20ού Συνεδρίου του Κόμματος.

Ορισμένοι, που έδωσαν «γην και ύδωρ» και με πολλούς τρόπους επέδειξαν στήριξη, ανοχή και εγκληματική σιωπή σε αυτές τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες πάνω από 20 χρόνια τώρα και μέχρι πρόσφατα, συνεχίζουν να «ξύνονται στη γκλίτσα του τσοπάνη» και να παραπλανούν την εργατική τάξη και το κίνημά της. Προτείνουν να αποδεχτεί το κίνημα ότι «η ΕΕ είναι το σπίτι μας», ότι «μπορεί να γίνει φιλολαϊκή», ανακαλύπτοντας ως δήθεν θαυματουργό λύση, τη μετάβαση στην καπιταλιστική Ελλάδα της δραχμής ακόμα και εντός της ΕΕ. Μόνο που αυτή σήμερα είναι και καραμπινάτη επιλογή τμημάτων του κεφαλαίου εντός και εκτός Ελλάδας, ενώ δοκιμάζεται στην πράξη σε άλλες καπιταλιστικές χώρες εκτός ευρώ, όπου και εκεί ματώνουν οι εργαζόμενοι.

Κρυστάλλινη η θέση του ΚΚΕ

Δυστυχώς για όλους αυτούς, η θέση του ΚΚΕ, η συνεπής στάση του όλα αυτά τα χρόνια με κριτήριο όχι ποιοι επιχειρηματίες βγαίνουν χαμένοι ή κερδισμένοι αλλά τα εργατικά - λαϊκά συμφέροντα, δεν προσφέρεται για λαθροχειρία.

Αν πάντως αγνοούν - που δεν το πιστεύουμε - τη δράση και τη σταθερή θέση του ΚΚΕ, μπορούν να διαβάσουν και την Απόφαση του 20ού Συνεδρίου του ΚΚΕ που δημοσιεύεται στον Κυριακάτικο «Ριζοσπάστη» της 09/04/2017. Θα «ανακαλύψουν» τότε την κρυστάλλινη θέση του Κόμματος:

«Ο ελληνικός λαός μπορεί και πρέπει να επιλέξει ο ίδιος - με τη θέληση και τη δράση του - την έξοδο από την ΕΕ, να βάλει αυτόν το στόχο στην προμετωπίδα των συνθημάτων του, οργανώνοντας την πάλη του με τέτοιον τρόπο, ώστε να διεκδικήσει ταυτόχρονα τα "κλειδιά" της οικονομίας, τον πλούτο που παράγει, με το πέρασμα της εξουσίας στα δικά του χέρια. Αυτό αποτελεί πραγματική εναλλακτική λύση προς όφελος του λαού και αξίζει κάθε θυσία (...)

Το εργατικό - λαϊκό κίνημα στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη, με συντονισμένα χτυπήματα και συνολική αντεπίθεση, να αξιοποιήσει τις όποιες αντιθέσεις στην Ευρωζώνη και την ΕΕ που δημιουργούν ρήγματα, για να ενισχύσει την πάλη για την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου, την κατάκτηση της εργατικής εξουσίας σε κάθε χώρα, που θα προωθήσει και θα οργανώσει την κοινωνική ιδιοκτησία, τον κεντρικό επιστημονικό σχεδιασμό της οικονομίας και των υπηρεσιών, την παραγωγική ανάπτυξη σε όφελος του λαού».

Άρθρο της Πανούση Παναγιώτας, γραμματέα της ΤΕ Αρκαδίας του ΚΚΕ

Ειδήσεις: 
Tags: 

4 Σχόλια

Τα άρθρα του ΚΚΕ πουδημοσιεύονται στο ριζοσπάστη πριν από 40 χρόνια είναι ακριβώς τα ίδια με αυτά που δημοσιεύονται σήμερα.Αυτό θα πεί συνέπεια.Ρε ουστ ούστ.

Ναι ρε παιδιά πιο καλά να σε κοροϊδεύουν από το να σου λένε την αλήθεια οποία να είναι αυτή... πάντως ο σοφός λαός ψεύτες βγάζει όλα τα χρόνια ...

Ακούγοντας τον κ. Κουτσούμπα στο συνέδριο να λέει με άνεση, ότι στη περίπτωση αλλαγής του νομίσματος το λαϊκό εισόδημα θα εξανεμιστεί και θα υπάρξει κερδοσκοπία σε βάρος του λαού, το εγχώριο κεφάλαιο και οι τραπεζίτες ανακουφίστηκαν, γιατί τα ίδια λένε προκειμένου να τρομοκρατήσουν τους πολίτες, όπως άλλωστε τα ίδια λένε και οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι. Και βέβαια όσοι διαφωνούν με το ΚΚΕ είναι οπορτουνιστές όπως με το λευκό στο δημοψήφισμα - κρυστάλλινες θέσεις.

Σαν (τεως ψηφοφόρος ΚΚΕ) θα συμφωνίσω σε πολλά με το άρθρο. Θυμάμαι την κάθετα αρνητική στάση του ΚΚΕ για την Ολυμπιάδα,το ευρώ, την Λευκή Βίβλο, το Μάαστριχτ. Όλα αυτά τα λουζόμαστε τώρα, και τότε μόνο το ΚΚΕ φώναζε.Όμως............η κατάσταση ξεφεύγει. Παρατηρώ ότι σήμερα, ΜΜΕ,ΕΕ,σύστημα φοβούνται μόνο την ακροδεξιά. Αυτούς βάζουν φυλακή (όπως παλαιότερα τους κομμουνιστές αγωνιστές). Πανευρωπαικά μιλούν για τον κίνδυνο της ακροδεξιάς (όπως τότε μας έπρηζαν με τον "κομμουνιστικό κίνδυνο"). Μάλλον στις μέρες μας "Η ακροδεξιά είναι η νιότη του κόσμου". Χρυσή Αυγή λοιπόν για να ζορίζονται.......

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.