Κρύο φέρνει ψυχρό μέτωπο από τα Βαλκάνια Πέφτει η θερμοκρασία στην Αρκαδία

Κρύο φέρνει ψυχρό μέτωπο από τα Βαλκάνια Πέφτει η θερμοκρασία στην Αρκαδία

Δεκέμβριος 03, 2019 - 17:21
0 σχόλια

Ένα ψυχρό μέτωπο που σήμερα το πρωί βρίσκεται στη Βαλκανική Χερσόνησο κινείται νότια και θα διασχίσει την Ελλάδα, από το βράδυ της Τρίτης έως τις πρώτες ώρες της Πέμπτης, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Οι ψυχρές αέριες μάζες που το ακολουθούν, θα φέρουν σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και παγετό στα βόρεια ηπειρωτικά της χώρας. Κατά τη διάρκεια της διέλευσης του ψυχρού μετώπου θα σημειωθούν βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις, ακόμη και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Ελλάδας.

Από το βράδυ της Τρίτης και ως το πρωί της Τετάρτης οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Μακεδονίας, ενώ βροχές θα πέσουν στη Θεσσαλία, στην Ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο, στην Εύβοια και στις Κυκλάδες.

Από το μεσημέρι της Τετάρτης, τοπικές βροχές αναμένονται κυρίως στη Θεσσαλία, στην Ανατολική Στερεά, στην Πελοπόννησο και στην Κρήτη, όμως σταδιακά θα εξασθενήσουν κι εκεί. Παράλληλα, θα σημειωθεί ενίσχυση των ανέμων, οι οποίοι την Τρίτη και την Τετάρτη θα φτάνουν κατά τόπους τα οκτώ μποφόρ.

Στην Τρίπολη η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 7-9 βαθμούς Κελσίου, με αίσθηση 3 και 4 βαθμών, όμως, ενώ αναμένεται ασθενής βροχή. Στη Μεγαλόπολη η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 11 βαθμούς Κελσίου, στο Λεωνίδιο η μέγιστη θα φθάσει στους 14 βαθμούς Κελσίου και θα σημειωθούν βροχές, ενώ στα ορεινά Λαγκάδια η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 5 και 10 βαθμών Κελσίου, αλλά το βράδυ η αισθητή θερμοκρασία θα είναι 0 βαθμοί Κελσίου.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.