Κρίσιμες συναντήσεις σε Φρανκφούρτη, Παρίσι και Βρυξέλλες

Κρίσιμες συναντήσεις σε Φρανκφούρτη, Παρίσι και Βρυξέλλες

Μάιος 05, 2015 - 12:58
0 σχόλια

Ο Γιουνκέρ είπε τον καλό του λόγο για την κυβέρνηση Σαμαρά

Ο αγώνας δρόμου για την κυβέρνηση δεν έχει τέλος, εν μέσω σφυροκοπήματος του διεθνούς Τύπου αλλά και μη ενθαρρυντικών δηλώσεων αξιωματούχων της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Το πρωί της Τρίτης 5 Μαΐου, ο υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Γ. Βαρουφάκης συναντήθηκε στο Παρίσι με τον ομόλογό του Μισέλ Σαπέν, προκειμένου να συζητηθεί η πρόοδος των διαπραγματεύσεων στο Brussels Group. Στη συνέχεια, ο κ. Βαρουφάκης ταξίδεψε για τις Βρυξέλλες, όπου έχει συνάντηση το μεσημέρι της Τρίτης με τον επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσχοβισί. Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών θα επιδιώξει την εξεύρεση λύσεων σε ζητήματα που καθυστερούν τη διαπραγμάτευση, ώστε στο Eurogroup της 11ης Μαΐου να υπάρξει πρόοδος στο ελληνικό ζήτημα.

Ακολούθως, κρίσιμη συνάντηση στην Φρανκφούρτη με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τραπέζης Μάριο Ντράγκι θα έχουν το απόγευμα της Τρίτης 5 Μαΐου (17:30) ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Ευ. Τσακαλώτος.

Σκοπός της συνάντησης με τον κ. Ντράγκι είναι η διασφάλιση της άντλησης ρευστότητας για τις ελληνικές τράπεζες από τον μηχανισμό ELA, αλλά και η αύξηση του πλαφόν των 15 δισ. ευρώ που ισχύει στις αγορές εντόκων γραμματίων εκ μέρους των ελληνικών τραπεζών.

 

ΓΙΟΥΝΚΕΡ: Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΚΑΝΕ ΣΩΣΤΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ στην ομιλία του στο Καθολικό Πανεπιστήμιο της Λουβέν στο Βέλγιο υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει σενάριο για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Παράλληλα, ο κ. Γιουνκέρ, ο οποίος συμμετείχε το βράδυ της Δευτέρας 4 Μαΐου σε εκδήλωση του Ινστιτούτου «Βίλφριντ Μάρτενς» με θέμα το μέλλον της Ευρώπης, παρουσία του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, αναφέρθηκε επίσης στις υποχρεώσεις της χώρας μας απέναντι στην Ευρωζώνη, αλλά και «ευλόγησε» την κυβέρνηση Σαμαρά για τις αποφάσεις και τις κινήσεις της, επισημαίνοντας ότι εκείνοι που αμφισβήτησαν την πολιτική της κυβέρνησης Σαμαρά έρχονται τώρα αντιμέτωποι με τις προεκλογικές τους εξαγγελίες.

«Η Ελλάδα έκανε λάθη στο παρελθόν. Η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά έκανε τις σωστές κινήσεις και αυτοί που αμφισβητούσαν αυτές τις κινήσεις κέρδισαν τις εκλογές και τώρα έρχονται αντιμέτωποι με τις προεκλογικές τους υποσχέσεις», σημείωσε ο ίδιος, απαντώντας σε ερώτηση Ελληνίδας φοιτήτριας. 

Ακόμη, ο κ. Γιουνκέρ επεσήμανε ότι η προτεραιότητά του ως επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι οι Έλληνες πολίτες και όχι η ελληνική κυβέρνηση -οι Έλληνες πολίτες, στους οποίους κουνούσε το δάχτυλο να μην εκλέξουν αριστερή κυβέρνηση και να προσέξουν τι θα ψηφίσουν, ας υπενθυμίσουμε.

«Δεν έχουμε το δικαίωμα να αντιμετωπίζουμε τον ελληνικό λαό σαν να είναι το παραμελημένο κομμάτι της Ευρώπης. Πρέπει να δείξουμε αλληλεγγύη» ανέφερε, διαμηνύοντας στην ελληνική κυβέρνηση ότι η Ευρωζώνη έχει 19 δημοκρατίες και όχι μία.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.