Κραυγή αγωνίας για τα προβλήματα στην γέφυρα της Καρύταινας

Κραυγή αγωνίας για τα προβλήματα στην γέφυρα της Καρύταινας

Ιούνιος 29, 2019 - 17:12
0 σχόλια

Όλοι είδαμε στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης σε video, την εντυπωσιακή κατεδάφιση σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, του υπολοίπου της περίφημης γέφυρας της Γένοβας με εκρηκτικά.

Έχουμε συνειδητοποιήσει ότι στη δική μας «γέφυρα της Γένοβας», στη Νέα Γέφυρα της Καρύταινας, αντίστοιχη επιχείρηση  (που δυστυχώς  θα είναι επιβεβλημένη στο όχι μακρινό μέλλον, αν συνεχίσουμε να παραμένουμε αδρανείς)  είναι Α Δ Υ Ν Α Τ Η ; ;

Αυτό προφανώς  οφείλεται στην εγκληματική απόφαση της τότε Διοίκησης,  στη δεκαετία του 1950,  να κατασκευαστεί η νέα γέφυρα   ακριβώς   πάνω    από το πανέμορφο  Μνημείο της Βυζαντινής Γέφυρας.  Χάθηκε τότε ο τόπος να εγκατασταθεί 50 – 100 μέτρα μακρύτερα!!

Αυτή και μόνο η ιδιαιτερότητα έπρεπε να   ευαισθητοποιεί    απόλυτα   τους υπεύθυνους για την υποδειγματική συντήρηση της λεγόμενης νέας γέφυρας, που σημειωτέον είναι μεγαλύτερης ηλικίας από την ήδη κατεδαφισθείσα γέφυρα της Γένοβας.

Δυστυχώς δεν ιδρώνει το αυτί κανενός !!  Οι αρμόδιοι αφήνουν το τεράστιο και δύσκολο πρόβλημα για τον επόμενο !!

Παρά τις από τριετίας δημοσιεύσεις, παρά τις δια συστημένων επιστολών καταγγελίες στην αρμόδια Περιφέρεια Πελοποννήσου,  παρά την κατάθεση ακόμη και επερώτησης από το Βουλευτή Αρκαδίας  κον Κωνσταντίνο Βλάση, η λεγόμενη νέα γέφυρα του Αλφειού στην Καρύταινα έχει αφεθεί στην τύχη της,  με τον κύριο οπλισμό της  οξειδωμένο   σε   πολύ  προχωρημένο   στάδιο.

Τα επικίνδυνα φαινόμενα της ενανθράκωσης του σκυροδέματος  και της οξείδωσης του κύριου οπλισμού της γέφυρας, έχουν αφεθεί να  εξελίσσονται  με ταχύτατους ρυθμούς και εκτιμάται ότι σε λίγα χρόνια θα είναι  τεχνικά    αδύνατη   κάθε επιχείρηση επισκευής της.

Μήπως επιβάλλεται σοβαρή παρέμβαση των αρμόδιων υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού, πριν είναι πολύ αργά ; ;

Με εκτίμηση,

Γιώργος Αδαμόπουλος

Δρ. Χημικός Μηχανικός

Καρύταινα Αρκαδίας.

Δείτε σχετικές δημοσιεύσεις του Καφενείου της Μεγαλόπολης:

«Εφιάλτης Γένοβας» για τις γέφυρες στην Ελλάδα – Αναφορά για την γέφυρα του Αλφειού στην Καρύταινα

Επιστολή για την παρέμβαση Αρχαιολόγων για την γέφυρα της Καρύταινας

Από το Καφενείο Μεγαλόπολης

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.