Κραυγή αγωνίας - 7 μήνες απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι» (video)

Κραυγή αγωνίας - 7 μήνες απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι» (video)

Απρίλιος 15, 2014 - 21:36

Αντιμετωπίζουν σοβαρά βιοποριστικά προβλήματα - Δεν ξέρουν τι θα γίνει και πώς διαγράφεται το μέλλον τους

Στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Τρίπολης το οποίο πραγματοποιήθηκε τη Μ.Τρίτη στο Πνευματικό Κέντρο στην Τρίπολη βρέθηκαν οι εργαζόμενες του προγράμματος  «Βοήθεια στο Σπίτι» όπου και κατέθεσαν επιστολή με τα προβλήματα και τις ανησυχίες τους στο προεδρείο.

Η επιστολή που κατέθεσαν στο προεδρείο ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι είναι 7 μήνες απλήρωτοι  χωρίς καμία προοπτική να πληρωθούν στο άμεσο χρονικό διάστημα σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα.
Στην επιστολή τόνιζαν ότι στον Καλλικρατικό δήμο δουλεύουν  15 άτομα και εξυπηρετούν περίπου 400 άτομα,  ηλικιωμένους και ΑΜΕΑ. Όπως αναφέρουν έχουν έρθει σε οικονομικό αδιέξοδο και αντιμετωπίζουν σοβαρά βιοποριστικά προβλήματα οι ίδιοι και οι οικογένειες τους.

Η εκπρόσωπος των εργαζομένων κ. Δρακοπούλου,  Ψυχολόγος στο «Βοήθεια στο Σπίτι» στην Τεγέα μίλησε στο Δ.Σ λέγοντας ότι το πρόγραμμα έχει ξεκινήσει να λειτουργεί από το 2004 και είναι υπερήφανοι για το έργο το οποίο έχουν προσφέρει, βοηθώντας τους ανήμπορους, τους ηλικιωμένους , τις ευπαθείς ομάδες. Πέραν του ότι δεν έχουν πληρωθεί η απόγνωση είναι μεγάλη και  τους προβληματίζει σε μεγάλο βαθμό και το μέλλον. Ζήτησαν από το σώμα του Δ.Σ να γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια για να καταβληθεί ένα μέρος των δεδουλευμένων τους, αλλά να πάρουν και θέση για το  τι θα γίνει στο μέλλον.

Ο Μιλτιάδης Κοκκινάκος, πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.Τ ανέφερε ότι υπάρχουν κάποιες καθυστερήσεις στις πληρωμές, αλλά οι εργαζόμενοι λαμβάνουν κάποια χρήματα σε τακτικά χρονικά διαστήματα καθώς τον Μάρτιο εισέπραξαν δύο μηνιάτικα, αυτό είναι κατεστημένο και γνωστό σε όλους από τη στιγμή που υπέγραψαν τη σύμβασή τους, τόνισε.  Ανησυχητικό είναι ότι ενώ έχουν περάσει 7 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης και ακόμα δεν έχει αποφασιστεί από ποιο Υπουργείο θα δοθούν τα χρήματα.

Ο δήμαρχος κ. Γιάννης Σμυρνιώτης ανέφερε, ότι αυτή τη στιγμή γίνεται η προσπάθεια μεταφοράς πόρων από το ΕΣΠΑ για να μπορέσει να τρέξει το πρόγραμμα. Δεσμεύτηκε ότι θα προσπαθήσει να συνεχιστεί αυτό το πρόγραμμα που βοηθά στα μέγιστα. Πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο να δοθεί η δυνατότητα να συνεχίσουν οι εργαζόμενοι του προγράμματος « Βοήθεια στο σπίτι», με την εργασιακή σχέση που υπάρχει.

Video: 

youtube://v/kwffWvb9Dg4