Κουβέλης: Περίμενα ότι ο χρόνος της απελευθέρωσης των στρατιωτικών θα ήταν μακρύτερος

Κουβέλης: Περίμενα ότι ο χρόνος της απελευθέρωσης των στρατιωτικών θα ήταν μακρύτερος

Αύγουστος 16, 2018 - 15:09
0 σχόλια

Στην εκπομπή του ANT1 "7 με 10 μαζί" μίλησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας σχετικά με την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τις Τουρκικές αρχές παίρνοντας αποστάσεις από τα όσα είχε δηλώσει ο Πάνος Καμμένος λίγες ημέρες πριν.

«Οι όποιες απαισιόδοξες προβλέψεις γίνονταν, οφείλονταν στο γεγονός οτι ο Ερντογάν ήταν σε θέση εξαιρετικά έντονη στο βαθμό οπου ήθελε τον επαναπροσδιορισμό της εξωτερικής του πολιτικής» πρόσθεσε ο κ. Κουβέλης.

Κατά τον ίδιο «η απόφαση της (σ.σ. τουρκικής) δικαιοσύνης είναι αποτέλεσμα μιας συγκεκριμένης επιλογής του Ερντογάν αναφορικά με τις σχέσεις που θέλει να διαμορφώσει με την Ελλάδα και την Ευρώπη».

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας χαρακτήρισε θετικό το γεγονός της επιστροφής των δύο στρατιωτικών καθώς, όπως χαρακτηριστικά είπε «ανοίγει διαδικασίες ώστε η ρητορική της επίθεσης να βρεθεί σε άλλο δρόμο με το δεδομενο ότι η Ελλάδα θέλει να προάγεται η ειρήνη στην περιοχή».

Επίσης ξεκαθάρισε, ότι: «δεν έχω τεκμήρια περί απαγωγής» των δύο στρατιωτικών όπως είχε δηλώσει πριν από λίγες ημέρες ο Πάνος Καμμένος ενώ τέλος ανέφερε ότι «από την πρώτη στιγμή είπαμε ότι δεν υπάρχει στοιχείο ανταλλαγής με τους 8 Τούρκους αξιωματικούς».

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.