«Κουβάρι» οι δρόμοι στη Μεγαλόπολη (pics,vid)

«Κουβάρι» οι δρόμοι στη Μεγαλόπολη (pics,vid)

Μάιος 03, 2017 - 10:33
1 σχόλια

Ο επισκέπτης της Μεγαλόπολης, ιδίως εκείνος που έρχεται για πρώτη φορά, συνειδητοποιεί καθώς οδηγεί ότι έχει «μπλέξει» σε έναν σύγχρονο λαβύρινθο.

Έχει μπλέξει ανάμεσα σε δρόμους διπλής κατεύθυνσης που θα έπρεπε να είναι μονόδρομοι, έχει μπλέξει στην κεντρική πλατεία της πόλης, επειδή δεν υπάρχει συγκεκριμένη φορά για τα αυτοκίνητα και δεν ξέρει ποια κατεύθυνση να ακολουθήσει. Ο οδηγός στη Μεγαλόπολη δεν βλέπει STOP, επειδή σε πολλά σημεία δεν υπάρχουν, καθώς η σήμανση είναι ανεπαρκής.

Είναι δυνατόν μια πόλη-κόμβος, η οποία τα τελευταία χρόνια αποκτά όλο και μεγαλύτερη επισκεψιμότητα, να παρουσιάζει τέτοιες ελλείψεις;

Δυστυχώς είναι δυνατόν και η Μεγαλόπολη δεν είναι η μόνη πόλη στην οποία συμβαίνει...

ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΠΑΡΑΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ

Η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε πραγματοποιήσει διαγωνισμό για την εκπόνηση κυκλοφοριακής μελέτης. Η κυκλοφοριακή μελέτη συντάχθηκε, ωστόσο δυόμισι χρόνια μετά, το έργο δεν έχει ολοκληρωθεί και συνεχώς παίρνει παρατάσεις.

Μάλιστα, έχουν γίνει αλλαγές, όπως, για παράδειγμα, δρόμοι έγιναν μονόδρομοι, και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να λείπουν πολλές πινακίδες σήμανσης, και ειδικότερα πολλά STOP, πράγμα που αυξάνει δραματικά την πιθανότητα ατυχήματος.
Ακόμη, η κατάσταση με τη στάθμευση των αυτοκινήτων είναι δραματική στους κεντρικούς δρόμους, ενώ στην πλατεία της Μεγαλόπολης αλλά και σε άλλα σημεία της πόλης δεν υπάρχει σήμανση προς τη νέα συνδετήρια οδό και προς τη νέα Εθνική, με αποτέλεσμα οι οδηγοί να μπερδεύονται.

«ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ»

Ο δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Διονύσιος Παπαδόπουλος, σε επικοινωνία που είχε με το Arcadia Portal και ερωτηθείς για το κυκλοφοριακό ζήτημα της πόλης, έκανε λόγο για επικαιροποίηση του υπάρχοντος σχεδιασμού, δηλαδή της ήδη υπάρχουσας κυκλοφοριακής μελέτης, σύμφωνα με τις νέες ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί, η οποία πάντως απαιτεί συγκεκριμένες διοικητικές και τεχνικές ενέργειες, προκειμένου να ολοκληρωθεί.

Εξαρτώμεθα από τις Υπηρεσίες του Δήμου Τρίπολης. Η Μεγαλόπολη δεν έχει ολοκληρωμένη Τεχνική Υπηρεσία.

Σε ερώτησή μας ως προς το τι θα αλλάξει με τη νέα επικαιροποιημένη κυκλοφοριακή ρύθμιση, ο κ. δήμαρχος απάντησε ότι θα γίνουν μονοδρομήσεις και αλλαγές πέριξ της κεντρικής πλατείας. Ως προς τον χρόνο, ο κ. Παπαδόπουλος εκτίμησε ότι οι αλλαγές στον κυκλοφοριακό σχεδιασμό θα πραγματοποιηθούν σύντομα.

Είναι όλα έτοιμα. Είμαστε στο τελικό στάδιο της μελέτης.
 

Έφη Καστραντά

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Τι γίνεται με το κυκλοφοριακό στην Μεγαλόπολη;


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Έχω πετύχει σε ένα δρόμο κοντά στο Ειρηνοδικείο, το STOP να είναι κυριολεκτικά στο μέσο του οικοδομικού τετραγώνου. Τουλάχιστον 15-20 μέτρα μακριά από την διασταύρωση. Αυτός που ενέκρινε την τοποθέτηση του εκεί θέλει ξύλο.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.