Κουρουμπλής από Τρίπολη: Μέρα συλλογικής μνήμης η επέτειος της Άλωσης της Τριπολιτσάς (vid)

Κουρουμπλής από Τρίπολη: Μέρα συλλογικής μνήμης η επέτειος της Άλωσης της Τριπολιτσάς (vid)

Σεπτέμβριος 25, 2016 - 13:51
0 σχόλια

Ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις για την Άλωση της Τριπολιτσάς στην Τρίπολη την 25η Σεπτεμβρίου.

Μετά το πέρας της παρέλασης, εξήρε σε δηλώσεις του τη σημασία της κατάκτησης της Τριπολιτσάς για την επανάσταση και τόνισε ότι ένα από τα διδάγματά της είναι η ενότητα. Δίδαγμα που θα πρέπει να κρατήσουμε, προκειμένου ώστε να ξεπεράσουμε ως Έλληνες και τις σημερινές δυσκολίες.

«Είναι μια μέρα εθνικής συλλογικής μνήμης, διότι η Άλωση της Τριπολιτσάς ήταν η πρώτη μεγάλη νίκη που εμπέδωσε το αίσθημα της εμπιστοσύνης. Για εμάς όλους η ιστορική μνήμη είναι πηγή διδαγμάτων πίστης και αποφασιστικότητας. Σε δύσκολες στιγμές, ο ελληνικός λαός του 1821 πήρε επάνω του την υπόθεση χωρίς να περιμένει βοήθειες από αλλού.

Ακολούθως, με αφορμή τον στίχο του Διονύσιου Σολωμού

Για δες χέρια απελπισμένα που θερίζουνε τη γη

επεσήμανε: «Όλοι μαζί μπορούμε να θερίσουμε οτιδήποτε αρνητικό προέκυψε τα τελευταία χρόνια και να δικαιώσουμε τους προγόνους μας που υπερασπίστηκαν την τιμή θυσιάζοντας ό,τι καλύτερο είχαν: τη ζωή τους».

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Δήλωση Κουρουμπλή Τρίπολη


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.