ΚΟΒ Γορτυνίας: «Λαϊκό Δικαίωμα η σωστή και υγιής ανάπτυξη των παιδιών»

ΚΟΒ Γορτυνίας: «Λαϊκό Δικαίωμα η σωστή και υγιής ανάπτυξη των παιδιών»

Σεπτέμβριος 18, 2017 - 18:04
0 σχόλια

Αυτές τις μέρες στα Τρόπαια Γορτυνίας πραγματοποιείται δωρεάν προληπτικός έλεγχος των παιδιών δημοτικού και νηπιαγωγείου από το κινητό πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» του Χαμόγελου του Παιδιού,σε συνεργασία με το Δήμο Γορτυνίας και τη δημοτική κοινωφελής επιχείρηση του (ΔΗΚΕΓ). 
Δεν είναι πρώτη φορά που κρατικοί φορείς, δήμοι και περιφέρειες πρωτοστατούν σε τετοιου είδους ενέργειες και μάλιστα σε ακριτικές και άγονες περιοχές με υποβαθμισμένες δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, όπως η Γορτυνία.

Ανεξάρτητα απ' τις προθέσεις των εθελοντών, η ανάθεση αρμοδιοτήτων σε μια ΜΚΟ δείχνει πώς θέλει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά και όλες οι προηγούμενες αντιλαϊκές κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, να είναι η πρόληψη και η υγεία του λαού. Με τις συγκεκριμένες πρακτικές αφήνουν το έδαφος σε διάφορες ΜΚΟ που μπορούν να προσφέρουν κακέκτυπα πρόληψης, που δε θα είναι τίποτα άλλο από πυροτεχνήματα, που θα ενισχύουν την υποκατάσταση υπηρεσιών του κράτους από διάφορους φορείς της «αγοράς». Μια ΜΚΟ ή ένας φορέας δεν μπορεί να προσφέρει ολοκληρωμένα πρόληψη. Ακόμα κι αν με αυτές τις προληπτικές εξετάσεις διαγνωστεί οτιδήποτε (π.χ. για μαθησιακές δυσκολίες, παιδική ασθένεια) σ' ένα μαθητή, το ερώτημα είναι τι θα γίνει μετά. Δεν υπάρχουν υπηρεσίες, πολύ περισσότερο στις άγονες περιοχές, που θα αντιμετωπίσουν το πρόβλημα! Έχουμε δει ιδιαίτερα στην περιοχή μας τις μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και σε υποδομές όπως ασθενοφόρα και εργαστηριακά μηχανήματα. 

Ολες αυτές οι υποτυπώδεις παροχές Υγείας - Πρόνοιας που προωθούν οι Δήμοι είναι υποκατάστατα αυτών των τομέων. Δεν μπορούν να εξασφαλίσουν μια συστηματική, ολοκληρωμένη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική φροντίδα και περίθαλψη που έχει ανάγκη ο λαός. Δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες σε Πρωτοβάθμια Φροντίδα όλου του λαού, πόσο μάλλον σε άγονες περιοχές.

Ρίχνουν «νερό στο μύλο» της εμπορευματοποίησης των υπηρεσιών υγείας. Βοηθάνε το κράτος να αποποιηθεί της ευθύνης του για λειτουργία αποκλειστικά δημόσιου δωρεάν συστήματος υγείας χωρίς επιχειρηματική δραστηριότητα. Εθίζουν τα λαϊκά στρώματα να μειώνουν τις απαιτήσεις τους, κάνοντας σκόντο στις σύγχρονες ανάγκες τους για καθολικές δημόσιες δωρεάν υπηρεσίες υγείας- πρόνοιας. Τελικά όλο το οικονομικό βάρος πέφτει στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων.

Οι σύγχρονες ανάγκες του λαού μας μπορούν να καλυφθούν μόνο μέσα από ένα αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας - πρόνοιας που θα χρηματοδοτείται πλήρως και επαρκώς από τον κρατικό προϋπολογισμό και τους εργοδότες και χωρίς καμιά επιχειρηματική δράση 

Το ΚΚΕ αντιμετωπίζει την Υγεία σαν κοινωνικό δικαίωμα και παλεύει για ένα αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν, σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, χωρίς διακρίσεις και ανισότητες, με βασικό προσανατολισμό στην πρόληψη, ρίχνοντας βάρος στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, με το Κέντρο Υγείας που θα είναι συνδεδεμένο με τους χώρους δουλειάς, τα σχολεία, τους χώρους άθλησης κ.ά.
Παλεύει για πλήρως στελεχωμένες και εξοπλισμένες μονάδες Υγείας σε όλα τα επίπεδα του συστήματος που θα αξιοποιούν τις κατακτήσεις της επιστήμης και της τεχνολογίας προς όφελος των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων.

ΚΟΒ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ ΚΚΕ

 

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.