Κώστας Βλάσης: Ο Υπουργός Υγείας οφείλει να αντικαταστήσει άμεσα το ασθενοφόρο στην Μεγαλόπολη

Κώστας Βλάσης: Ο Υπουργός Υγείας οφείλει να αντικαταστήσει άμεσα το ασθενοφόρο στην Μεγαλόπολη

Αύγουστος 01, 2017 - 13:47
3 σχόλια

Την άμεση αντικατάσταση του ασθενοφόρου οχήματος του Κέντρου Υγείας Μεγαλόπολης ζήτησε με ερώτησή του προς τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Ξανθό, ο βουλευτής Αρκαδίας Ν.Δ. Κώστας Βλάσης.

Το ασθενοφόρο καταστράφηκε στις 31/07/2017 μετά από ανάφλεξη στο χώρο του κινητήρα κι ενώ εκτελούσε διακομιδή, χωρίς ευτυχώς να υπάρξει τραυματισμός του πληρώματος ή του μεταφερόμενου ασθενούς. Ωστόσο, το συμβάν εγείρει πολλά ερωτήματα για την κατάσταση αλλά και το ιστορικό συντήρησης του οχήματος.

 Ο παροπλισμός του οχήματος δημιουργεί προβλήματα στην εξυπηρέτηση της ευρύτερης περιοχής της Μεγαλόπολης με ασθενοφόρο και μάλιστα κατά τους θερινούς μήνες, όπου η περιοχή παρουσιάζει αυξημένη επισκεψιμότητα.

 Ο κ. Βλάσης είχε από τον Μάρτιο αναδείξει το πρόβλημα που υπάρχει με τη διαθεσιμότητα των οχημάτων του ΕΚΑΒ αλλά και τη γενικότερη κατάσταση των οχημάτων που εξυπηρετούν δομές υγείας με την 4376/22-03-2017 ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, τονίζοντας πως η κατάσταση πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα, καθώς τίθεται σε κίνδυνο η υγεία και η ασφάλεια των πολιτών.

Η καταστροφή του ασθενοφόρου του Κ.Υ. Μεγαλόπολης επιβεβαίωσε στην πράξη την ανησυχία του κ. Βλάση, που με την νέα κοινοβουλευτική του παρέμβαση ζητά να πληροφορηθεί από τον Υπουργό Υγείας τα αίτια του συμβάντος αλλά και αν το όχημα είχε περάσει από τις απαραίτητες διαδικασίες συντήρησης. Επιπλέον, ο κ. Βλάσης ζήτησε την άμεση αντικατάσταση του οχήματος αλλά και αναλυτικές πληροφορίες για την κατάσταση του στόλου των οχημάτων που εξυπηρετούν δομές υγείας στην Αρκαδία.

Παραθέτουμε τη σχετική ερώτηση του βουλευτή Κώστα Βλάση:

 

Αθήνα, 1 Αυγούστου 2017

Α.Π.: 7752/01-07-2017

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Ξανθό

Θέμα:  Άμεση αντικατάσταση ασθενοφόρου του Κέντρου Υγείας Μεγαλόπολης

 Στις 31/07/2017 το ασθενοφόρο όχημα του Κέντρου Υγείας Μεγαλόπολης υπέστη ολοσχερή καταστροφή λόγω ανάφλεξης που προκλήθηκε στο χώρο του κινητήρα και μάλιστα κατά τη διάρκεια διακομιδής ασθενούς. Ευτυχώς κατά το συμβάν δεν προκλήθηκε κάποιος τραυματισμός του πληρώματος ή του μεταφερόμενου ασθενούς. Ωστόσο, εγείρονται πολλά ερωτήματα για την κατάσταση αλλά και το ιστορικό συντήρησης του οχήματος.

               Ο παροπλισμός του οχήματος δημιουργεί προβλήματα στην εξυπηρέτηση της ευρύτερης περιοχής της Μεγαλόπολης με ασθενοφόρο και μάλιστα κατά τους θερινούς μήνες όπου η περιοχή παρουσιάζει αυξημένη επισκεψιμότητα.

               Το εν λόγω συμβάν έρχεται να επιβεβαιώσει την ανησυχία μου για την έλλειψη ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ αλλά και τη γενικότερη κατάσταση των οχημάτων που εξυπηρετούν δομές υγείας, που σας είχα εκφράσει με την 4376/22-03-2017 ερώτησή μου. Η διαθεσιμότητα αλλά και η κατάσταση των οχημάτων αυτών αποτελεί πλέον ένα σοβαρό παράγοντα κινδύνου για τους πολίτες της χώρας.

Κατόπιν αυτών,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

α)           Σε τι οφείλεται το ατυχές συμβάν; Είχαν πραγματοποιηθεί οι απαραίτητες διαδικασίες συντήρησης του οχήματος;

β)           Θα προχωρήσετε στην άμεση αντικατάσταση του ασθενοφόρου του Κέντρου Υγείας Μεγαλόπολης; Πότε θα γίνει αυτό;

γ)            Σε τι κατάσταση βρίσκονται τα ασθενοφόρα των δομών υγείας της Αρκαδίας; Πόσα είναι τα παλαιά ασθενοφόρα που χρήζουν αντικατάστασης και πότε θα πραγματοποιηθεί αυτή;

 Ο ερωτών Βουλευτής

  Κωνσταντίνος Βλάσης

Δελτίο Τύπου


3 Σχόλια

ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 2015 ΕΙΠΕ ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΑΝ ΔΕΝ ΜΕ ΑΠΑΤΑ Η ΜΝΗΜΗ ΜΟΥ.ΔΕΝ ΜΕ ΑΠΑΤΑ ΑΛΛΑ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ......

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.