Κώστας Βλάσης: Έχουν δικαίωμα και οι μαθητές των ΕΠΑΛ στη μόρφωση

Κώστας Βλάσης: Έχουν δικαίωμα και οι μαθητές των ΕΠΑΛ στη μόρφωση

Οκτώβριος 20, 2015 - 14:25
0 σχόλια

Τους μαθητές των ΕΠΑ.Λ (Επαγγελματικά Λύκεια) αφορά η ερώτηση που υπέβαλε στον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης ο βουλευτής Αρκαδίας της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Βλάσης.

Οι μαθητές αυτοί, που κατά κανόνα ανήκουν σε όχι εύπορες οικογένειες, ΔΕΝ δικαιούνται δωρεάν μεταφορά, εάν διαμένουν σε απόσταση μεγαλύτερη των είκοσι (20) χιλιομέτρων από το σχολείο τους! Δεν δικαιούνται δηλαδή κάτι που ισχύει για όλους τους άλλους μαθητές Λυκείων – Ημερησίων, Εσπερινών, Μουσικών. Για έναν νομό μάλιστα σαν τον νομό Αρκαδίας – με απομακρυσμένα και δύσβατα χωριά, με τον μακρύ χειμώνα, με την ανεργία στα ύψη κ.λ.π. – το πρόβλημα για τους αποκλειόμενους της μεταφοράς μαθητές των ΕΠΑ.Λ είναι μέγα και ίσως, κάποιοι τουλάχιστον, αναγκαστούν να διακόψουν το σχολείο.

Ο κ. Βλάσης ζήτησε την άμεση παρέμβαση του Υπουργείου, την άρση της αδικίας, την λύση του προβλήματος που αφορά αρκετά παιδιά του νομού μας.

Ακολουθεί η Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης:

                                                       ΕΡΩΤΗΣΗ

Αθήνα 14 Οκτωβρίου 2015

Προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Θέμα: Άρση του περιορισμού των 20 χιλιομέτρων για τη μεταφορά μαθητών των ΕΠΑΛ

Με την έναρξη του νέου σχολικού έτους καταγράφονται και τα πρώτα προβλήματα στο Νομό Αρκαδίας όσον αφορά την ομαλή μεταφορά μαθητών στα σχολεία τους.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ αρ. 24001/11-6-2013 οι μαθητές που δικαιούνται μεταφορά  ανεξαρτήτως χιλιομετρικής απόστασης είναι οι μαθητές των Ημερησίων και Εσπερινών Λυκείων ενώ για τους μαθητές των ΕΠΑΛ και των Μουσικών Σχολείων ισχύει ο περιορισμός των 20 χιλιομέτρων.

Πριν τις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 με την ΚΥΑ αρ. 31636/9.09.2015 διευθετήθηκε το ζήτημα της μεταφοράς και των μαθητών των Μουσικών Σχολείων και έγινε άρση του περιορισμού των 20 χιλιομέτρων, αφήνοντας όμως πάλι ακάλυπτους τους μαθητές των ΕΠΑΛ.

Παρακαλώ πολύ να γίνει άρση του περιορισμού και για τους μαθητές των ΕΠΑΛ γιατί οι συνέπειες για τη μαθητική κοινότητα θα είναι δυσάρεστες, καθώς αρκετοί μαθητές αδυνατούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους και θα διακόψουν τις σπουδές τους.

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

Προτίθεται η ηγεσία του Υπουργείου να κάνει άμεση παρέμβαση προκειμένου να γίνει άρση του χιλιομετρικού περιορισμού και για τους μαθητές των ΕΠΑΛ όπως ισχύει και για τους υπόλοιπους μαθητές;

Ο ερωτών βουλευτής

Βλάσης Κωνσταντίνος


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.