Κώστας Τζιούμης: Κοινωνικές δομές, πολιτισμός και πρωτογενής τομέας οι προτεραιότητες για την Τρίπολη του αύριο (pics,vid)

Κώστας Τζιούμης: Κοινωνικές δομές, πολιτισμός και πρωτογενής τομέας οι προτεραιότητες για την Τρίπολη του αύριο (pics,vid)

Μάιος 22, 2019 - 12:00
6 σχόλια

Οι εκλογές πλησιάζουν. Σε λιγότερο από μία εβδομάδα οι δημότες τα Τρίπολης θα κληθούν να προσέλθουν στις κάλπες. Το AcadiaPortal.gr συνομίλησε με τον υποψήφιο δήμαρχο Κώστα Τζιούμη, επικεφαλής της παράταξης «Τρίπολη Αύριο», ο οποίος εστίασε στο κομμάτι του προγράμματός του που αφορά στην κοινωνική πολιτική που θα εφαρμόσει η παράταξή του εφόσον, όπως τονίζει και ο ίδιος ως γιατρός, είναι ιδιαιτέρως ευαισθητοποιημένος σε ζητήματα υγείας και πρόσβασης των δημοτών σε όλες τις υπηρεσίες.

Ο κ. Τζιούμης αναφέρθηκε στην υφιστάμενη κατάσταση των Υπηρεσιών του Δήμου, οι οποίες, αν και οι ανάγκες έχουν αυξηθεί, αυτές έχουν υποβαθμιστεί τα τελευταία χρόνια, όπως υπογράμμισε. «Οι κοινωνικές δομές έχουν τεράστια προβλήματα και είναι αλήθεια ότι στους παιδικούς σταθμούς και στο ‘’Βοήθεια στο Σπίτι’’ είχαμε προβλήματα. Το σκάνδαλο της ΚΕΗΤ οδήγησε στη δυσλειτουργία του προγράμματος. Η βελτίωση των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου είναι το προσωπικό μου στοίχημα. Θα τις εποπτεύω εγώ, το κομμάτι αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό», τόνισε.

«Έχουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα, που ξεκινά από τη δημιουργία μιας τηλεφωνικής γραμμής που κάθε δημότης θα μπορεί να ειδοποιεί για το πρόβλημά του. Υπάρχουν αρκετά ευρωπαϊκά προγράμματα από τα οποία μπορούμε να αντλήσουμε χρήματα.»

Όπως είπε ο κ. Τζιούμης, πρόθεσή του είναι να δημιουργήσει Γραφείο Διαμεσολάβησης που θα επιλύει προβλήματα ανήμπορων συμπολιτών μας και ΑμεΑ. «Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με ειδικές ανάγκες ακόμα δεν έχει δημιουργηθεί. Αυτά θα τα λειτουργήσουμε από τους πρώτους μήνες της θητείας μας.»

Ακόμα, ο κ. Τζιούμης αναφέρθηκε στον σχεδιασμό του πολιτιστικού τομέα του Δήμου Τρίπολης, λέγοντας ότι αυτό που ονομάζουμε ευρύτερα «πολιτισμό» συναρτάται με τον τουρισμό και, κατ’ επέκταση, με την οικονομία της πόλης και των χωριών μας.

«Θα στηρίξουμε το κομμάτι αυτό, με οργανωμένο σχέδιο και όραμα. Θα δημιουργήσουμε δύο σύγχρονα γήπεδα ποδοσφαίρου και αθλητικές υποδομές, προκειμένου να διοργανώσουμε αθλητικά γεγονότα. Έχουμε αρχαία ιστορία, έχουμε αρχαία θέατρα, του Ορχομενού κα της Μαντινείας,  που είναι ανεκμετάλλευτα. Έχουμε τον Αρκαδισμό, για τον οποίον δεν είμαστε ενημερωμένοι. Και έχουμε το 1821. Εμείς έχουμε κάνει πρόταση για τη δημιουργία μουσείου Αγώνα εδώ και δύο χρόνια και δεν έχουμε δει ανταπόκριση. Θέλουμε να φτιάξουμε ένα σύγχρονο μουσείο, θέλουμε να αναδείξουμε το άγαλμα του Κολοκοτρώνη, να έχουμε επισκέψιμους χώρους».

Ο Δήμος θα πρέπει καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς να δημιουργεί γεγονότα. Δεν μπορεί να γίνει τουρισμός αν δεν προβάλλεις τον πολιτισμό. Τα προϊόντα μας θέλουν προβολή. Θα τοποθετήσουμε διοικούσα επιτροπή και καλλιτεχνικό διευθυντή για το Μαλλιαροπούλειο και για όλες τις εκδηλώσεις του Δήμου σε επαγγελματική βάση.

Ακολούθως, ρωτήσαμε τον κ. Τζιούμη πώς θα ανταποκριθεί στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του Δήμου.

«Ο ένας πυλώνας, όπως είπαμε, είναι ο πολιτισμός. Ο άλλος, είναι ο πρωτογενής τομέας. Ακρογωνιαίος λίθος. Αν μαραζώσουν τα χωριά, θα μαραζώσει και ο Δήμος. Λέμε ότι ακούμε σε όλα τα χωριά ότι οι άνθρωποι έχουν εγκαταλειφθεί από τον Δήμο, από τον Καλλικρατικό δήμο. Νιώθουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Υπάρχει πλήρης εγκατάλειψη. Να ξεκινήσουμε από τις υποδομές. Δεν έχει γίνει ούτε ένα μέτρο αγροτικής οδοποιίας. Δεν έχουν ληφθεί μέτρα καθαρισμού ρεμάτων, με τις πλημμύρες δεν είχαν πρόσβαση οι αγρότες στα κτήματά τους», επεσήμανε ο κ. Τζιούμης και εξακολούθησε, παρουσιάζοντας βασικά σημεία του προγράμματός του:

Θα κάνουμε μια σειρά δράσεων εκπαίδευσης των αγροτών. Τα προϊόντα μας, πατάτες, σκόρδα, κεράσια, καλλιεργούνται με τον πατροπαράδοτο τρόπο. Ο αγρότης στις Ρίζες θα ανταγωνιστεί, όμως, τον αγρότη σε ένα χωριό του Ισραήλ ή της Ολλανδίας που λειτουργούν διαφορετικά. Σχεδόν καθημερινά οι γεωπόνοι του Δήμου θα είναι δίπλα στον αγρότη, και θα πρέπει να μυηθούν οι αγρότες σε νέες τεχνολογίες.

Ακόμη, είπε ότι ο Δήμος θα βάλει πλάτη, ώστε οι αγρότες να λειτουργήσουν σε ομάδες. «Η εισαγωγή της τεχνολογίας στην αγροτική παραγωγή είναι πολύ βασική. Ο Δήμος θα διοργανώνει τριήμερα γευσιγνωσίας, θα συνεργάζεται ώστε να προωθούνται αυτές οι δράσεις. Η γιορτή κρασιού, για παράδειγμα, δεν θα είναι μόνο γλέντι, αλλά θα είναι ευκαιρίες προώθησης των προϊόντων μας».

Την τελευταία εβδομάδα γίνονται έργα στην πόλη και ο κ. Τζιούμης σχολιάζει: «Τα τελευταία πέντε χρόνια, δεν έχει πέσει ούτε ένα μέτρο άσφαλτος στην πόλη. Είναι καλό που γίνονται οι ασφαλτοστρώσεις, αλλά το να κάνουμε δυο πράγματα την παραμονή των εκλογών για να υφαρπάξουμε ψήφους, είναι αστείο».

Ως προς τις μετεκλογικές συνεργασίες, ο κ. Κώστας Τζιούμης τόνισε ότι η οποιαδήποτε συνεργασία θα γίνει πάνω στο τραπέζι, χωρίς να γίνεται τίποτα κρυφό.

Έχουμε ένα πρόγραμμα, θα δούμε, εφόσον είμαι δήμαρχος, τη σύνθεση του ΔΣ, και θα καθήσουμε να βρούμε δέκα πράγματα που θα κληθούμε να τα υλοποιήσουμε.

Τέλος, ο επικεφαλής της παράταξης «Τρίπολη Αύριο» έδωσε το δικό του μήνυμα στους συμπολίτες του:

Θέλουμε να μας δώσετε την ευκαιρία να αποδείξουμε ότι μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα στην πόλη και στα χωριά μας. Έχουμε την ομάδα, έχουμε τους ανθρώπους για να αλλάξουμε τα πράγματα τα επόμενα χρόνια.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Τζιούμης: Κοινωνικές δομές, πολιτισμός και πρωτογενής τομέας


6 Σχόλια

Σε δοκιμάσαμε Κωστάκη όταν αγκαλιαζόσουν και διοικούσες μαζί με τον Παυλή. Ο μόνος νέος πραγματικά είναι ο Τσιαμούλος .

Βίαστηκες Κώστάκη,βιάστηκες και δεν ήταν ωραίο ,τον πρόδωσες τον Παυλή και δεν το ξεχναέι ήθελες Δημαρχιλίκια απότομα

Κώστα ωραία τα λες να σε δούμε και στην πράξη όμως. Ελπίζω να μην μας απογοητεύσεις και εσύ όπως οι προηγούμενη δήμαρχοι

Φίλε Κώστα.. ενώ έχεις πολλά συν... ως θνητός κ εσυ μπάζεις κάπου... Και από εκεί θα χάσεις... είναι φάτσες αυτές που κάθονται στην πόρτα του εκλογικού σου κέντρου κ νομίζουν ότι σου κάνουν κ καλό? (Τρεις τέσσερις τον αριθμό) κρίμα να καταλαβαίνεις πολύ πιο σοβαρά πράγματα κ αυτά που είναι απλά να δυσκολεύεσαι...

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.