Κώστας Κατσαφάνας: Δεν πάμε για καριέρα, θέλουμε να βοηθήσουμε τον τόπο και τους νέους μας (pics,vid)

Κώστας Κατσαφάνας: Δεν πάμε για καριέρα, θέλουμε να βοηθήσουμε τον τόπο και τους νέους μας (pics,vid)

Μάιος 14, 2019 - 07:45
5 σχόλια

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανασυγκρότηση  για τον δήμο Τρίπολης»  κ. Κώστας Κατσαφάνας λίγες μέρες πριν τις εκλογές της 26ης Μαΐου «άνοιξε» τα χαρτιά του, στο ArcadiaPortal.gr και μίλησε για τα σχέδιά του για την ανασυγκρότηση του δήμου αλλά και για την ενίσχυση της οικονομίας των χωριών του δήμου Τρίπολης.

Από το 1994 που εκλέχθηκε πρόεδρος κοινότητας Βλαχοκερασίάς ασχολείται με τα αυτοδιοικητικά,  έτσι έχοντας μια 20ετή εμπειρία,  η οποία όπως σημείωσε μόνο θετικά του έχει δώσει, του επιτρέπει να γνωρίζει τις πραγματικές ανάγκες του δήμου.

Από το 1994 - 1998 διετέλεσε Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βλαχοκερασιάς και το 1998 εκλέγεται Δήμαρχος Σκιρίτιδας, θέση στην οποία παραμένει επί τρεις συνεχείς τετραετίες  έως το 2010. Στον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, εξελέγη Αντιδήμαρχος του Δήμου Τρίπολης όπου παρέμεινε επί τέσσερα χρόνια.

Ο κ. Κατσαφάνας μίλησε εκτενώς για τις πρώτες φάσεις του έργου δημιουργίας των αιολικών πάρκων, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Τρίπολης. Να αναφέρουμε ενδεικτικά ότι οι κάτοικοι της Βλαχοκερασιάς δεν πληρώνουν ούτε ένα ευρώ για το ηλεκτρικό τους ρεύμα, όπως επίσης ανταποδοτικά επιστρέφουν χρήματα στα χωριά Μάναρη - Βαλτέτσι - Παρθένι - Παρόρι,  για  άλλα ανταποδοτικά έργα όπως εκκλησίες - δρόμοι – δενδροφυτεύσεις.

Ο υποψήφιος δήμαρχος μίλησε και για τις ενεργειακές κοινότητες τις οποίες προτείνει και στον δήμο Τρίπολης.

Να αναφέρουμε ότι η ενεργειακή κοινότητα  είναι αστικός συνεταιρισμός αποκλειστικού σκοπού με στόχο την προώθηση της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας και καινοτομίας στον ενεργειακό τομέα, την αντιμετώπιση της ενεργειακής ένδειας και την προαγωγή της ενεργειακής αειφορίας, την παραγωγή, αποθήκευση, ιδιοκατανάλωση, διανομή και προμήθεια ενέργειας καθώς και τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας στην τελική χρήση σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο. Είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με εξαίρεση την περίπτωση της παραγράφου 4 του άρθρου 2.

Ο κ. Κατσαφάνας προκειμένου να ενισχυθεί ο τουρισμός και όχι μόνο, στον δήμο ,πρότεινε να δημιουργηθεί ένα κέντρο περιβαλλοντικής συνείδησης βασισμένο  στην αρχή του βιοκλιματικού σχεδιασμού, χρησιμοποιώντας την Αιολική και Ηλιακή Ενέργεια καθώς και την Γεωθερμία, επιτυγχάνοντας έτσι την ενεργειακή αυτονομία, ένα κέντρο μοναδικό στην χώρα μας.

Στόχος του κέντρου,  το οποίο είναι προϋπολογισμού 1.700.00 ευρώ,  είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα παραγωγής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας  και την συμβολή τους στην προστασία.

Μεταξύ άλλων ο κ. Κατσαφάνας μίλησε για τον σχεδιασμό του για τον δήμο της Τρίπολης σημειώνοντας ότι τα έργα πρέπει να γίνονται με αυτεπιστασία τονίζοντας ότι πρέπει να υπάρξει νέα φιλοσοφία στον δήμο Τρίπολης.

 Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τις προτάσεις του κ. Κατσαφάνα όσον αφορά τις αθλητικές εγκαταστάσεις και με την πολιτισμική αναβάθμιση του δήμου.

Πρέπει να γίνει ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων η οποία θα διευκολύνει τον επισκέπτη να γνωρίσει την ιστορία και τα μνημεία της περιφέρειας της πόλης, σε μια ενιαία διαδρομή, χωρίς να αναγκάζεται να τα αναζητεί διασκορπισμένα και αποκομμένα.

Η Τρίπολη έχει μείνει πολύ πίσω, τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος κλείνοντας την συνέντευξη, προσθέτοντας ότι αυτός που θα εκλεγεί δήμαρχος θα πρέπει να συγκεντρώσει όλους όσους εκλεγούν και να τους δώσει αρμοδιότητες έτσι ώστε ο δήμος να πάει μπροστά.

«Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα θα συνεργαστώ με όλους προκειμένου να ωφεληθεί η περιοχή μας, έχουμε την εμπειρία και τις γνώσεις και μπορούμε να βοηθήσουμε με όλες τις δυνάμεις» είπε ο κ. Κατσαφάνας τονίζοντας ότι έχει διάθεση να προσφέρει ακόμα και αν δεν εκλεγεί δήμαρχος Τρίπολης.

Έφη Καστραντά

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Κατσαφάνας


5 Σχόλια

Ρε Κωστα απο το 1994-1998 προεδρος, 1998-2010 Δημαρχος, 2010-2014 Αντιδημαρχος και απο ολα αυτα που λες δεν εκανες τπτ αυτα τα χρονια και θα τα κανεις τωρα στα 70 σου?

10 χρόνια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με μια παύση 5 ετών τώρα ξανά υποψήφιος. Ε ναι σίγουρα δεν πας για καριέρα...

Ξεχασες φιλε Κώστα τά μισά χωριά πού εχουν ανεμογεννητριες. Η σέ βαραίνει η συνειδηση σου οτι τιμώρησες τήν Αγριακόνα μέ τήν ψηφο σου οταν ησουν αντιδήμαρχος καί παγωσες τα χρηματα καί δέν τα παίρνουν αυτοί οι κατοικοι.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.