Κοπή πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου ΑγιαΣοφιτών (pics)

Κοπή πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου ΑγιαΣοφιτών (pics)

Ιανουάριος 14, 2019 - 15:20
0 σχόλια

Την αγάπη για τον τόπο τους και την πίστη στα ιδανικά τους, εκδήλωσαν στις 13 Ιανουαρίου το πρωί, οι ΑγιαΣοφίτες,  με την συμμετοχή τους στην εκδήλωση της κοπής της Βασιλόπιτας του Πολιτιστικού Συλλόγου, που πραγματοποιήθηκε εκείνη την ημέρα στο Δημ. Σχολείο του χωριού.

Το κάτασπρο τοπίο της περιοχής, που είχε προκαλέσει ο πρόσφατος χιονιάς, δεν στάθηκε εμπόδιο στην πραγματοποίηση του σκοπού τους, αντιθέτως μάλιστα, προκάλεσε ένα σπάνιο και ευχάριστο θέαμα σε μικρούς και μεγάλους, που έδωσε ακόμα πιο χαρούμενο τόνο στην όλη ατμόσφαιρα, εκείνης της Κυριακάτικης πρωινής σύναξης.

Την Βασιλόπιτα ευλόγησε ο Εφημέριος του χωριού παπαΚώστας Λαμπίρης.

Κι ύστερα, εκεί, κάτω απ΄ τις παλιές φωτογραφίες των παππούδων τους, των πρώτων στυλοβατών του χωριού τους, αντάλλαξαν θερμούς εναγκαλισμούς και ευχές για το νέο έτος, μέσα σε ένα κλίμα ελπίδας και αισιοδοξίας για το μέλλον του τόπου τους, αλλά και συγκίνησης, την οποία προκάλεσε ο Πρόεδρος του Συλλόγου, κατά την ολιγόλεπτη ομιλία του.

Κατά την παραπάνω ομιλία, α. ευχαρίστησε και ανέφερε έναν προς έναν τους δωρητές του Συλλόγου, β. παρουσίασε το εξωραϊστικό κ.λ. έργο κατά το έτος 2018,  γ. παρέδωσε εγγράφως σε έκαστο μέλος τον οικονομικό ισολογισμό του Συλλόγου και δ. επικεντρώθηκε στις προσπάθειες που καταβάλει ο Σύλλογος για την διατήρηση της ιστορίας και των παραδόσεων του τόπου μας, που έχουν ως σκοπό τη διατήρηση του γένους των ΑγιαΣοφιτών και την ενδυνάμωση της αγάπης όλων προς το χωριό μας.

Ευχόμεθα Χρόνια Πολλά, σε όλους τους απανταχού ευρισκόμενους πατριώτες.

8

2

5

6

7

9

10

11

11α

11β

13

14

15

16

17

18

19

20

1

3

4

12

Από το agiasofiablog.gr

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.