Κοπή πίτας για τον Σύλλογο Φίλων της Σκιρίτιδας

Κοπή πίτας για τον Σύλλογο Φίλων της Σκιρίτιδας

Ιανουάριος 29, 2019 - 15:25
0 σχόλια

Κοσμοσυρροή στην κοπή της πίτας του Συλλόγου Φίλων της Σκιρίτιδας. Η αίθουσα της τελετής γεμάτη και ο παπα Αποστόλης επι το έργον.

Ναι η αλήθεια είναι ότι φτάνοντας μόλις που κατάφερα και πέρασα την πόρτα και για αυτό δεν φταίει το ότι άργησα αλλά το ότι η αίθουσα ήταν ασφυκτικά γεμάτη.

Το φλουρί δωροεπιταγή για τα καταστήματα του χωριού και το ημερολόγιο του 2019 αφιερωμένο στον απόδημο Ελληνισμό.

Επι πλέον κάμποσοι (περίπου το 1/3) από τους παρευρισκόμενους παρέμειναν και μετά την λήξη της τελετής όπου ακολούθησε μια ενδιαφέρουσα κουβέντα που έβγαλε στην επιφάνεια πολύ «παράξενα» πράγματα.

Ετσι με την βοήθεια του Γιώργου (φίλος, φίλου, Κολλινιάτη) που ανέλαβε να σπρώξει την κουβέντα κάνοντας απανωτές ερωτήσεις έδωσε στο ΔΣ την ευκαιρία να αναλάβει πλήρως την ευθύνη των ενεργειών του ακόμα και αν η προηγούμενη διοίκηση δεν έχει καταφέρει ακόμα να απαλλαγεί των ευθυνών της.

Διευκρινίστηκε ότι η επίσημη επικοινωνία του ΣΦτΣ με τα μέλη του θα είναι πάλι καθολική και δημόσια και θα πάψουν έτσι να σέρνονται προσωπικά μηνύματα αμφιβόλου προελεύσεως ή σκοπών
Έπεσε επιτέλους στο τραπέζι ότι στην Γενική Συνέλευση δεν πάς για να ενημερωθείς αλλά για να αποφασίσεις και ότι θα γίνει προσπάθεια πρίν την επόμενη Γενική Συνέλευση να υπάρξει ανοιχτή σε προσθήκες από τα μέλη θεματική ατζέντα

Και αν αυτά και μερικά άλλα όπως ιδέες για μονοπάτια στο χωριό ή για ταμπλό ανακοινώσεων στην πλατεία (να ξαναστήσουμε τα περίπτερα λέω εγώ) ήταν από αυτά που περίμενε κανείς να ακούσει, ακούστηκαν και πράγματα απαράδεκτα, όπως το μέγιστο των κακών ότι κατά το παρελθόν λέει οι γενικές συνελεύσεις ήταν λίγο χαβαλές και ότι οι αποφάσεις που παίρνονταν δεν ήταν πραγματικές αλλά για τα μάτια του κόσμου και πάει λέγοντας.

Και το κακό δεν ήταν ότι ακούστηκαν τέτοιου είδους κουβέντες, το κακό είναι ότι αυτές υιοθετήθηκαν από την πλειοψηφία των παρευρισκομένων οι περισσότεροι των οποίων είχαν συμμετάσχει ενεργά σε εκείνες τις «χαβαλέ» συνελεύσεις.

Και δεν ήταν μόνο αυτό. Σε μια τέτοια κουβέντα που οι κάτω των 30 ετών ήταν δεν ήταν ένα δύο μέλη του συλλόγου βρέθηκαν μερικοί να λένε ότι τα πολύ νέα παιδιά δεν έχουν δικαίωμα να εκλεγούν στο ΔΣ του συλλόγου και βρέθηκαν και άλλοι τόσοι να το υποστηρίζουν λανθασμένα καθώς μέλη του συλλόγου και συνεπώς μέλη και πρόεδροι των οργάνων μπορούν να είναι κάθε νόμιμος πολίτης ανεξαρτήτου ηλικίας φύλου και τόπου διαμονής.

Τέλος μεγάλη έκπληξη προξένησε η αναφορά πρώην πρόεδρου της Εξελεγκτικής Επιτροπής τόσο για τους λόγους που τον οδήγησαν και προσέφυγε στην δικαιοσύνη όσο και για το έργο παλαιότερων συνθέσεων της Εξελεγκτικής Επιτροπής που όμως η Γενική Συνέλευση του ΣΦτΣ έχει αποδεχθεί και μάλιστα υπο την παρουσία του.

Κατά τα λοιπά την κουβέντα αυτή διαδέχθηκε μία πολύωρη συνεδρίαση του ΔΣ παρουσία (μάλλον) του Γιώργου (φίλος φίλου Κολλινιάτη) ενώ αν σκεφτεί κανείς ότι μέλος του ΔΣ του ΣΦτΣ άσκησε βέτο για να προστατέψει την μυστικότητα της συνεδρίασης του συμβουλίου (θεός ξέρει τι ήθελε να πει) από άλλο μέλος των οργάνων του συλλόγου αναμένονται σοβαρές ανακοινώσεις απο τον ΣΦτΣ.

Εμπρός για νέες περιπέτειες (με την καλή έννοια του όρου), καλή δύναμη σε όλους και στόχος η επόμενη συνέλευση να έχει τον μισό μέσο όρο ηλικίας από αυτόν που είχε η προχθεσινή κουβέντα.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.