Κόντρα Κωνσταντινόπουλου – Βενιζέλου με αφορμή την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια

Κόντρα Κωνσταντινόπουλου – Βενιζέλου με αφορμή την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια

Μάιος 03, 2018 - 17:11
30 σχόλια

Αναπάντεχο ήταν το «ναι» του Ευάγγελου Βενιζέλου επί της ρύθμισης για την αναδοχή τέκνων από ομόφυλα ζευγάρια στη Βουλή. Και στάθηκε αφορμή να εκδηλωθούν εσωκομματικές έριδες.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠαΣοΚ μιλώντας στη συνεδρίαση της επιτροπής παρακολούθησης των αποφάσεων ευρωπαϊκών δικαστηρίων εξήγησε ότι «αφού ο νόμος προβλέπει σύμφωνο συμβίωσης για αναδοχή, δεν μπορεί να υπάρξει διάκριση μεταξύ ετερόφυλων και ομόφυλων. Θα εξεταστούν ισότιμα από κοινωνική υπηρεσία και τη δικαιοσύνη. Η νομολογία προβλέπει ότι τα κράτη-μέλη δεν έχουν υποχρέωση να προβλέψουν και γάμο» επέμεινε, διευκρινίζοντας ότι «ο αποκλεισμός από υπόθεση υιοθεσίας ομοφυλόφιλης γυναίκας, παραβιάζει άρθρα της Σύμβασης».

«Η προστασία των δικαιωμάτων και ο σεβασμός της νομολογίας πρέπει να είναι η γραμμή μας. Δεν πρέπει να γινόμαστε θύματα κοινωνικής και επικοινωνιακής υποκρισίας, είπε ο κ. Βενιζέλος, η τοποθέτηση του οποίου προκάλεσε την αντίδραση του βουλευτή Αρκαδίας Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, ο οποίος είναι συνεπής στην πολιτική στάση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να μην στηρίζει κανένα νομοσχέδιο που εισάγει η κυβέρνηση.

Στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter χαρακτηριστικά ο κ. Κωνσταντινόπουλος κάνοντας αναφορά και στο Κυριακάτικο άρθρο του κ. Βενιζέλου με τίτλο «Η διακριτική γοητεία της ''κανονικοποίησης'' του ΣΥΡΙΖΑ» σχολίασε:

«Τώρα που ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανακοίνωσε ότι θα ψηφίσει το νομοσχέδιο για την αναδοχή, περιμένω ''ύμνους'' των Συριζαίων! Το χειρότερο όμως είναι Κυριακή να ''χτίζεις'' στην ''Καθημερινή'' και Πέμπτη να ''γκρεμίζεις'' στη Βουλή! Η επιστημονική σου άποψη να αναιρεί την πολιτική σου θέση!».

 

Τώρα που ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανακοίνωσε ότι θα ψηφίσει το νομοσχέδιο για την αναδοχή, περιμένω «ύμνους» των Συριζαίων!
Το χειρότερο όμως είναι Κυριακή να «χτίζεις» στην Καθημερινή και Πέμπτη να «γκρεμίζεις»στη Βουλή! Η επιστημονική σου άποψη να αναιρεί την πολιτική σου θέση!

— ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΟΔ (@Odysseas_) 3 Μαΐου 2018

«Δεν θα ψηφίσω τη διάταξη για την υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια, συνειδητά και αποφασιστικά. Η πρότασή μου είναι, εωσότου οδηγηθούμε σε εκλογές, να μην ψηφίζουμε κανένα νομοσχέδιο των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με το αίτημα να φύγουν τώρα», διευκρινίζει ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος με άλλο «τιτίβισμα» στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης.


30 Σχόλια

Μπράβο Οδυσσέα! 50 χρονια μπροστά είσαι! Μήπως να τους κάψουμε όπως έκαιγαν παλιά τις μάγισσες; Ξυπνάτε και δείτε οτι είμαστε στο 2018, οι αντιλήψεις έχουν προχωρήσει κι εσύ(εσείς) μένετε ακόμη στο παρελθόν.

"Η επιστημονική σου άποψη να αναιρεί την πολιτική σου θέση" λέει ο γιατρός στον νομικό για ένα νομικό ζήτημα.... και μετά μιλάει για τυφλά και απανωτά όχι σε νομοσχέδια... κ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΕ πρώτα από όλα είσαι Βουλευτής των Ελλήνων και μετά του κόμματος σου. Πρέπει να ψηφίζεις και να λειτουργείς προς το συμφέρον των Ελλήνων(όλων και των ομόφυλων) πρώτα και ύστερα προς το κομματικό συμφέρον.

Δηλαδή τον Οδυσσέα δεν τον ενοχλεί να υιοθετουν παιδάκια οι ανώμαλοι. Τον ενοχλεί να ψηφίσει νομο του ΣΥΡΙΖΑ.

Τελικά με τις ψήφους Σύριζα και Ποταμιού πέρασε από την επιτροπή το αισχρό νομοσχέδιο που παραδίδει παιδικές ψυχές σε ζεύγη ομοφυλοφίλων.

............. δεν είναι δυνατόν να υφίσταται φυσιολογική ανάπτυξη ένα παιδάκι, σε ένα ζεύγος που πρωτίστως προβάλλει τον ιδιάζων σεξουαλικό προσανατολισμό του και όχι την γονική του ιδιότητα.

Η απλή λογική μετανάστευσε.. ότι πετάγεται στο κάδο των σκουπιδιών στον υπόλοιπο πλανήτη, το φέρνουν οι θολωμένοι σαν προοδευτικό..

@20:38 από πότε προβάλλουν την σεξουαλική τους ζωή πριν από την γονική τους ιδιότητα; Το ίδιο έκαναν και οι γονείς σου; @20:51 ποιον υπόλοιπο κόσμο εννοείς; Και άλλες χώρες επιτρέπουν ήδη και σε ομόφυλους την υιοθεσία. Μάλλον ό,τι σου κατέβει γράφεις χωρίς στοιχεία και γνώσεις. Κάνετε όλοι λες και τα παιδιά θα δίνονται με μια απλή αίτηση του ενδιαφερόμενου. Λες και δεν θα υπάρχει γνωμάτευση της κοινωνικής υπηρεσίας όπως υπήρχε μέχρι τώρα και για τα ετερόφυλα ζευγάρια.

Βρε-βρε -βρε τι κάνει η Νέα Τάξη Πραγμάτων (Ν.Τ.Π.) για να διαλύσει την Ελλάδα,ευτυχώς ένας-ένας οι υπηρέτες της Ν.Τ.Π. ξεμπροστιάζονται, από όπου και να προέρχονται....

ανώμαλοι είναι οι πολιτικοί που ψηφίζουν τέτοια εκτρώματα, οι "άλλοι" είναι απλώς ασθενείς και έχουν (θα έπρεπε να έχουν) την υποστήριξη και την συμπάθεια όλης της κοινωνίας

Tο ......." το και άλλες χώρες επιτρέπουν την υιοθεσία από ομοφυλόφιλους" μου θυμίζει το " 135 χώρες έχουν αναγνωρίσει το κρατίδιο με το όνομα Μακεδονία" ................και οι υπόλοιπες 183 που ΔΕΝ την έχουν αναγνωρίσει ρε μάστορα ;;;;

Mπράβο Οδυσσέα τιμάς την Αρκαδία και την φήμη των προγόνων σου. Όσον αφορά για Βενιζέλο θα κριθεί σύντομα απο την λαική βούληση που θα τον στείλει σπίτι του.

@8:52 απαντούσα σε σχόλιο που έλεγε ότι αυτά είναι μέτρα που σε όλο το πλανήτη τα έχουν για σκουπίδια. @9:32 Ποια Αρκαδία τιμά; Όταν σου λέει μπροστά στα μούτρα σου ότι ψηφίζει με κλειστά τα μάτια (όχι σε όλα του συριζα); Αν είναι έτσι, τότε να βάλουμε μια μαϊμού στην θέση του. Το ίδιο αποτέλεσμα θα έχει.

παιδιά εγώ περιμένω τον Παυλάρα το φιλελευτερο, τον μενουμευρωπαίο, τον δημοκράτη να τοποθετηθεί για το θέμα να παρω κι εγώ γραμμή. Που είσαι Παύλο, μη μου πεις οτι δουλευειςχααχαχαχχαχαχαχαχαχαχαχαχ

Τι να σου πει και ο Παύλος για την ΝΔ; Θα το ψηφίσει γιατί έτσι κάνουν οι καλοί νεοταξίτες. Το άλλο το ξέρεις ότι πέρυσι μαζί με τους γάμους ομοφυλοφίλων και την έμφυλη ταυτότητα ψήφισαν ότι η σεξουαλική παρενόχληση άρρενος από άρρεν δεν είναι αδίκημα; Για να κινούνται και να την πέφτουν άνετα οι άνθρωποι... Δηλαδή εκεί δεν θίγεται η προσωπικότητα του θύματος επειδή είναι άντρας. Υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο.

@15:05 "ψήφισαν ότι η σεξουαλική παρενόχληση άρρενος από άρρεν δεν είναι αδίκημα" Παρακαλώ βάλε παραπομπή στο σχετικό νόμο, αλλιώς διαδίδεις μεγάλα ψέμματα.

Ο Παπαδακης το είπε πέρυσι στο πρωιναδικο του και το κουβέντιασε με τον εκπρόσωπο του συριζα ρωτώντας τον πως καλύπτονται οι ανήλικοι άρρενες από αυτό. Ο εκπρόσωπος του συριζα είπε ότι τους καλύπτει ο νόμος περί ανηλίκων

@22:12 αυτό που παραπέμπεις είναι δηλώσεις και όχι νόμος. Δηλώσεις τις οποίες ενδεχομένως έκανε κάποιος που δεν είναι νομικός για να καταλάβει το νομικό πλαίσιο. Επίσης, δεν ξέρω για ποιο μέτρο/νομοσχέδιο μίλαγαν και έγινε αυτή η ερώτηση. Δεν μπορώ να καταλάβω το "αυτό" στην φράση "πως καλύπτονται οι ανήλικοι άρρενες από αυτό". Σε κάθε περίπτωση η ερώτηση είχε 2 σκέλη. Το "άρρενες" και το "ανήλικοι". Η απάντηση ήταν μάλλον για το δεύτερο σκέλος και όχι για το πρώτο. Οι ανήλικοι(ασχέτως φύλου) έχουν πάντα διαφορετική νομική μεταχείριση.

Διευκρινίζω ότι ο Παπαδάκης είπε ότι ψηφίστηκε να μην είναι αδίκημα η παρενόχληση μεταξύ αρρένων. Αμέσως μετά εξέφρασε την απορία για το πως προστατεύεται ένα ανήλικο αγόρι και ο εκπρόσωπος του συριζα του απάντησε ότι οι νόμοι περί ανηλίκων προστατεύουν νομικά τα ανήλικα θύματα παρενόχλησης. Δεν κάνω λάθος σε αυτό που άκουσα γιατί ήμουν τηλεθεατής της εκπομπής εκείνη την ημέρα. Εάν παρερμήνευσε ο Παπαδάκης την διάταξη που ψηφίστηκε δεν το ξέρω. Την ανέφερε χωρίς να διαβάσει ζωντανά το πρωτότυπο κείμενο και να βγάλουμε συμπέρασμα μόνοι μας.

ΝΔ - ΠΑΣΟΚ -ΣΥΡΙΖΑ -ΠΟΤΑΜΙ ψηφίζουν το έκτρωμα. Μετά το συμφωνο συμβίωσης, η αναδοχή παιδιών από ομοφυλόφιλους, συντομα και η υιοθεσία..................... Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

@21:19 αυτά που ανέφερα δεν πήγαιναν σε σένα. Πήγαιναν για τους ομιλούντες στην εκπομπή. Έψαξα στο ιντερνετ για την παρενόχληση μετά από αυτό που μου είπες. Δεν βρήκα διάταξη που να κάνει διάκριση με βάσει το φύλο. Κάτι λάθος πρέπει να έκανε ο Παπαδάκης. Ούτε από το Σύνταγμα ούτε από τις διεθνείς συμβάσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα δικαιολογείται τέτοια διάκριση βάσει φύλου. Ο συνομιλητής του Παπαδάκη, φαντάζομαι του απάντησε για την ανηλικότητα μόνο.

Το επιχείρημα, ΄΄ και άλλες χώρες το επιτρέπουν΄΄, είναι εμετικό και το επικαλούνται μόνο αδερφές και παρδαλοί....Οι χώρες που το επιτρέπουν υφίστανται μια απίστευτη παρακμή.....Κυριαρχεί η ανωμαλία και το παρα φύσιν.....Την γονική ιδιότητα την δίνει η φύση και μόνο η φύση......Τα νομοσχέδια μόνο ανωμαλία και διαστροφή μπορούν να προσφέρουν....Τελειώνει η Ελλάδα μας....αφού υπάρχει εστω κι ενας Ελληνας που να συμφωνεί μ΄ αυτά τα σατανονομοσχέδια, η Ελλάδα μας εχει ημερομηνία λήξεως.......

Οι (προοδευτικες δυτικες χωρες ,πχ σουηδια επετρεψε τον αυνανισμο σε δημοσιους χωρους,οι Γερμανια επιτρεπει πορνεια ζωων,η Ολλανδια κομμα παιδοφιλων)Τα αποτελεσματα τα βλεπουμε που ειναι ολοι τους τιγκα στα ψυχολογικα ,ετσι θελεις την ΕΛΛΑΔΑ νεοΕλληννα;

@ 00:36 η πραγματικά προοδευτική χώρα έχει επιτρέψει από τριετίας να εμφανίζεται σε δημόσιους χώρους ως πρωθυπουργός ένα άτομο με τα προσόντα του Αλέκση

Ματαια περιμενετε τον Παυλαρα εδω ,τα εφτιαξε με τον τζεισον αντιγονη και ειναι στην μυκονοοοο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.