Τατούλης
symvolo

Κωνσταντινόπουλος: Βιολογικός και λαϊκή αγορά αλλάζουν την όψη του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας

Κωνσταντινόπουλος: Βιολογικός και λαϊκή αγορά αλλάζουν την όψη του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας

Μάρτιος 07, 2017 - 17:14
1 σχόλια

Δύο μεγάλα έργα που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των πολιτών στην περιοχή του Άστρους επισκέφθηκε χθες ο κ.Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Βουλευτής Αρκαδίας και επικεφαλής του Τομέα Ανάπτυξης της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.

Συγκεκριμένα, μετά από τη συνάντησή του με τον Δήμαρχο Βόρειας Κυνουρίας κ.Π.Μαντά κατά την οποία ενημερώθηκε γενικά για την πορεία υλοποίησης των έργων, ο κ.Κωνσταντινόπουλος επισκέφθηκε, μαζί με τον Αντιδήμαρχο κ.Δ.Γκαύρο και τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΒΚ κ.Χρ.Βλάχο, το εργοτάξιο κατασκευής του δικτύου βιολογικού καθαρισμού Άστρους-Μελιγούς-Παράλιου Άστρους, καθώς και τον υπό διαμόρφωση δημοτικό χώρο όπου θα μεταστεγασθεί η λαϊκή αγορά της Δ.Κ. Άστρους.

Το έργο «Ολοκλήρωση δικτύων βιολογικού καθαρισμού Άστρους - Μελιγούς - Παράλιου Άστρους» αφορά δίκτυα μήκους 29 χλμ. Χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2007 – 2013 με κονδύλια ύψους 8,8 εκ. ευρώ. Η έγκριση προσυμβατικού ελέγχου για το έργο υπεγράφη στις 18 Σεπτεμβρίου 2014 στο Δημαρχείο της Βόρειας Κυνουρίας παρουσία του τότε Υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Οδ. Κωνσταντινόπουλου. 

Η σημασία του για τους τρεις οικισμούς είναι πρωταρχική: σε περιβαλλοντικό επίπεδο, προστατεύεται ο υδροφόρος ορίζοντας και οι ακτές της περιοχής. Σε τουριστικό επίπεδο, αναβαθμίζεται το παράλιο μέτωπο και αυξάνεται η ικανότητα εξυπηρέτησης περισσότερων και μεγαλύτερων τουριστικών μονάδων (εστιατόρια, ξενοδοχεία, κλπ), άρα η περιοχή θα μπορεί να υποδέχεται περισσότερους τουρίστες. Επιπλέον, οι κάτοικοι θα μπορούν να απολαμβάνουν με ασφάλεια και χαμηλό κόστος το φυσικό πλούτο της περιοχής και βελτιώνεται η τοπική αγροτική παραγωγή.

Το έργο «Διαμόρφωση δημοτικού χώρου για τη μεταστέγαση της λαϊκής αγοράς στη Δ.Κ. Άστρους, από το Δήμο Βόρειας Κυνουρίας», ύψους 690.000 ευρώ, εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων το 2014, κατά τη διάρκεια της θητείας του κ.Κωνσταντινόπουλου ως Υφυπουργού. Έχει μεγάλη σημασία για τη δημιουργία καλύτερων συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας του χώρου, αλλά και για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των εμπόρων και της εξυπηρέτησης των καταναλωτών της Δ.Κ. Άστρους και της ευρύτερης περιοχής.

Το έργο θα βελτιώσει την εικόνα της εισόδου της πόλης του Άστρους. Θα διαμορφωθεί σε τρία επίπεδα, με ράμπες, για πεζούς και οχήματα, καθιστικά, σκίαστρα, πέργκολες και θα επιλύσει το πρόβλημα στάθμευσης, αφού όταν δεν θα λειτουργεί η λαϊκή αγορά, ο χώρος θα μετατρέπεται σε ελεύθερο δημοτικό πάρκινγκ. Το έργο αυτό θα ενοποιηθεί με τους υπόλοιπους κοινόχρηστους χώρους που είναι σε διαδικασία ανάπλασης.

Και τα δύο έργα είναι στη φάση της ολοκλήρωσής τους και ο κ.Κωνσταντινόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόοδο και γιατί θα παραδοθούν σύντομα στους πολίτες, αναβαθμίζοντας την εικόνα και τη λειτουργικότητα της περιοχής του Άστρους.


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Κύριοι της εξουσίας είναι ή όχι ο Ατσίγγανος μέρος του παραλίου Άστρους όπως το νησί κ.λ.π.;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.