Κωνσταντινόπουλος: Στο ΕΣΠΑ η β φάση επέκτασης δικτύου διανομής τηλεθέρμανσης Μεγαλόπολης

Κωνσταντινόπουλος: Στο ΕΣΠΑ η β φάση επέκτασης δικτύου διανομής τηλεθέρμανσης Μεγαλόπολης

Δεκέμβριος 19, 2016 - 17:41
3 σχόλια

Βασικά σημεία της ομιλίας του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, Βουλευτή Αρκαδίας και επικεφαλής του Τομέα Ανάπτυξης της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) στη Βουλή κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησής του προς τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης σχετικά με το έργο β΄ φάσης επέκτασης δικτύου διανομής τηλεθέρμανσης Μεγαλόπολης Αρκαδίας και την προοπτική ένταξής του στο νέο Ε.Π. «Υποδομές μεταφορών, περιβάλλον και αειφόρος ανάπτυξη 2014-2020»:

Το 2014 κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως Υφυπουργού Ανάπτυξης, το έργο β΄φάσης επέκτασης δικτύου διανομής τηλεθέρμανσης της Μεγαλόπολης είχε ενταχθεί στο εθνικό σκέλος του ΠΔΕ (ΣΑΕ075) ως πράξη δυνητική προς ένταξη σε ΕΠ του ΕΣΠΑ 2014-2020, καθώς αποτελεί έργο μεγάλης αναπτυξιακής, περιβαλλοντικής, κοινωνικής και οικονομικής σημασίας για την ευρύτερη περιοχή. Από τη στιγμή που η περιοχή θα περάσει στη μεταλιγνιτική εποχή, το έργο αυτό θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας. Όμως, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποφάσισε να το απεντάξει από το ΠΔΕ το 2015, χωρίς να υπάρξει κανένας περαιτέρω σχεδιασμός για την υλοποίησή του.

Στο προηγούμενο διάστημα απευθύνθηκα σε όλους τους αρμόδιους φορείς με τις εξής πρωτοβουλίες:

Επιστολές στο Δήμαρχο Μεγαλόπολης κ. Δ. Παπαδόπουλο και τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Π. Τατούλη στις 17 Δεκεμβρίου 2015,
Ερωτήσεις προς τον τότε Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης με Α.Π. 524/23.10.2015 και Α.Π. 2450/19.01.2016. Οι απαντήσεις του τότε Υπουργού καταδεικνύουν την αδιαφορία της Κυβέρνησης για το έργο αυτό, αλλά και την υποτίμηση της μεγάλης σημασίας του για τους κατοίκους της Μεγαλόπολης και για την ευρύτερη περιοχή.
 
Στην απάντησή του, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Αλ. Χαρίτσης συμφώνησε με τον κ. Κωνσταντιντόπουλο πως το έργο είναι σημαντικό για την περιοχή. Ανέφερε ότι αυτήν την περίοδο συνεργάζεται με την Δημοτική Αρχή προκειμένου να επιτευχθεί η ωρίμανση του έργου. Δεσμεύθηκε ότι στις αρχές του 2017 το έργο θα ενταχθεί στο Ε.Π. «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020», στο οποίο προβλέπεται η χρηματοδότηση για την υλοποίηση δράσεων εξοικονόμησης ενέργειας μέσω του Άξονα Προτεραιότητας 10 και του θεματικού στόχου 4 και ειδικότερα της επενδυτικής προτεραιότητας 4g, και θα υλοποιηθεί.
 
Ο κ.Κωνσταντινόπουλος χαρακτήρισε θετική τη δέσμευση του Υπουργού για την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ 2014-2020 στις αρχές του 2017, καθώς και τη συνεργασία με το Δήμο Μεγαλόπολης για την ωρίμανση του έργου. «Θα είμαστε παρόντες για να παρακολουθήσουμε και να ενισχύσουμε την πρόοδο του έργου β΄φάσης επέκτασης δικτύου διανομής τηλεθέρμανσης της Μεγαλόπολης που είχα ξεκινήσει το 2014 κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως Υφυπουργού Ανάπτυξης», τόνισε καταλήγοντας.


3 Σχόλια

Ο κ. μνημόνια ψηφίζω προσπαθεί να μαζέψει ψηφαλάκια...

Αγαπητέ κ Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλε εσύ που τα κάνεις όλα και περιμένεις τα μπράβο τρομάρα σου γιατί δεν λες / κάνεις κάτι και για το αποπαίδι σου(Heliosphera) που τόσο περήφανος ήσουν;;; Βέβαια και εσείς οι δημοσιογράφοι που θα μπορούσατε να το αναπτύξετε σαν θέμα ενώ το κάνετε γαργάρα έχετε ευθύνη επίσης..

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.