Επόμενο άρθρο
Το πάρτι

Κωνσταντινόπουλος: Ούτε το 2018 δεν θα ξεκινήσει η επένδυση στο Ελληνικό

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Κωνσταντινόπουλος: Ούτε το 2018 δεν θα ξεκινήσει η επένδυση στο Ελληνικό

Δεκέμβριος 07, 2017 - 12:04
1 σχόλια

Βασικά σημεία της ομιλίας του κ.Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, Βουλευτή Αρκαδίας και επικεφαλής του Τομέα Ανάπτυξης της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κατά τη συζήτηση στη Βουλή της επίκαιρης ερώτησής του προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, με θέμα «Πότε θα μεταφερθεί το αμαξοστάσιο της ΟΣΥ από το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, ώστε να προχωρήσει η επένδυση των 75.000 νέων θέσεων εργασίας και των 8,2 δις ευρώ;»:
 
Δεκαπέντε μήνες αφότου η συντριπτική πλειοψηφία των Βουλευτών ψήφισε την κύρωση της σύμβασης παραχώρησης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού για την αξιοποίησή του, ακόμη δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες από τα Υπουργεία για να παραδοθεί η έκταση στον επενδυτή.

Η μετεγκατάσταση του αμαξοστασίου του ΟΣΥ είναι στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Υποδομών, και έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί εντός δεκαμήνου από την κύρωση της σύμβασης. Εντούτοις, δεν έχει ξεκινήσει καν. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη έχει αναλάβει την πρωτοβουλία να απευθυνθεί σε όλα τα Υπουργεία για να αναδειχθεί το ζήτημα, και μας ενδιαφέρει να γνωρίζουμε αν όλες οι πλευρές είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.
 
Απαντώντας στην ερώτηση του κ.Κωνσταντινόπουλου, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ.Χρ.Σπίρτζης ανέφερε τα εξής:
 Δεν υπάρχει καμία καθυστέρηση στην διαδικασία μετεγκατάστασης του αμαξοστασίου του ΟΣΥ (συνολικού εμβαδού 80.000 τ.μ.) από το Ελληνικό. Η έκταση θα παραχωρηθεί στον επενδυτή τον Ιούνιο του 2018.
 
Ο κ.Κωνσταντινόπουλος επεσήμανε την αντίφαση των κυβερνητικών δηλώσεων: «Τον περασμένο Ιούνιο, ο κ.Φλαμπουράρης δεσμεύθηκε πως μέχρι το τέλος του έτους “θα έμπαιναν οι μπουλντόζες στο Ελληνικό”. Σήμερα, ο κ.Σπίρτζης υπόσχεται πως η έκταση θα παραδοθεί τον Ιούνιο του 2018. Με ρυθμούς ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αυτό σημαίνει πως η επένδυση δεν θα ξεκινήσει ούτε το 2018. Κρίμα για τους 75.000 ανθρώπους που θα έβρισκαν εκεί μία νέα θέση εργασίας.»

Δελτίο Τύπου

Επόμενο άρθρο
Το πάρτι

Υπάρχει 1 Σχόλιο

Βουλευτής Αρκαδίας είσαι ή Αττικής; κοίτα και λίγο τον τόπο που σε έστειλε στη βουλή, υπάρχουν και βουλευτές Αττικής να ασχοληθούν με το θέμα. Τουλάχιστον μην ψηφίζετε τα μνημόνια (που τα ψηφίζετε) κατόπιν εντολής κάποιων-κάποιων κύκλων εξωτερικού-εσωτερικού,όσο για το Ελληνικό υπάρχουν μεγάλα οικονομικά συμφέροντα,κάποιοι θα φάνε με πολλές μασέλες, διαφωνείς; Σκέψου σαν αεροδρόμιο το Ελληνικό δεν έκλεισε για οποιοδήποτε λόγο στα 70 χρόνια λειτουργίας,ούτε μια φορά. Έκλεισε μόνο μία φορά την ημέρα που μεταφέρονταν η λειτουργία του στο Ε. Βενιζέλος.-

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.