Κωνσταντινόπουλος: Ό,τι ζητάει η Μέρκελ, ο Τσίπρας το κάνει

Κωνσταντινόπουλος: Ό,τι ζητάει η Μέρκελ, ο Τσίπρας το κάνει

Ιούλιος 04, 2018 - 17:20
1 σχόλια

Βασικά σημεία συνέντευξης στην εκπομπή «Καλοκαίρι μαζί στις 07:00» του τηλεοπτικού σταθμού «ΑΝΤ1» (Στ.Μουρελάτου – Γ.Κούρος):

Υπάρχουν δύο αφηγήματα: το «αφήγημα» του ΣΥΡΙΖΑ, που λέει πως «τελειώσαμε, όλα τα προβλήματα τέλος, μπαίνουμε στον παράδεισο» και το «αφήγημα» της ΝΔ που λέει πως «όλα είναι καταστροφή».
Ο κ.Μοσκοβισί είπε δύο πράγματα: Πρώτον, ότι η κρίση διήρκεσε πάρα πολλά χρόνια στην Ελλάδα, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες χώρες, και γι’αυτό πάμε σε αυξημένη εποπτεία. Η κρίση διήρκεσε τόσα πολλά χρόνια γιατί η πορεία προς την ανάκαμψη ανακόπηκε το 2014 με την εκβίαση εκλογών διά της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, και μετά με τη διακυβέρνηση Τσίπρα-Βαρουφάκη. Δεύτερον, ο κ.Μοσκοβισί είπε πως ο κ.Τσίπρας είναι «ένας ηγέτης που υλοποιεί όλες τις επιθυμίες των θεσμών».

Ας δούμε όμως τι πραγματικά συμβαίνει: Αναβλήθηκε η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου για έξι μήνες. Πολύ θετικό αυτό. Είναι όμως μόνο αυτό; Υπάρχει και δεύτερη συμφωνία για την επανεισδοχή μεταναστών; Στην πραγματικότητα λοιπόν, ό,τι ζητάει η κυρία Μέρκελ, ο κ.Τσίπρας το κάνει. Και αυτό αποτελεί πρόβλημα και για τη ΝΔ, γιατί η κα Μέρκελ είναι μεν συντηρητική πολιτικός του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος όπως και ο κ.Μητσοτάκης, έχει όμως ως πολιτικό «παιδί» της τον κ.Τσίπρα.

Όσον αφορά τις περικοπές των συντάξεων, αυτές έχουν ψηφισθεί από το ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί έχουν την ευθύνη. Μακάρι να μην κοπούν, εμείς αυτό θέλουμε.

Όσον αφορά το επενδυτικό κλίμα, ας δούμε το παράδειγμα της Εθνικής Ασφαλιστικής: Αν υπήρχε τόσο καλό επενδυτικό κλίμα όσο υποστηρίζουν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δεν θα βρισκόμασταν τώρα σε διαφαινόμενο αδιέξοδο με πιθανή ανατροπή του διαγωνισμού ώστε να μην μπορεί να πωληθεί η εταιρία.

Όσον αφορά την καθημερινότητα, στις τουριστικές περιοχές υπάρχει αυτή την εποχή συνάλλαγμα και εισόδημα. Στην υπόλοιπη Ελλάδα όμως, δεν υπάρχει ίχνος ανάπτυξης.
Η άποψη του ΣΥΡΙΖΑ για την ονομασία της ΠΓΔΜ ήταν ξεκάθαρη. Ο κ.Τζανακόπουλος διαδήλωνε στα Σκόπια για να ονομαστεί η γειτονική χώρα «Μακεδονία». Αυτό οι πολίτες πρέπει να το γνωρίζουν.

Το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα ήθελε να κλείσει το θέμα του ονόματος της ΠΓΔΜ όπως-όπως. Εμείς διαφωνούσαμε με αυτό. Θέλαμε και θέλουμε μία καλή λύση – όχι αυτή την κακή λύση. Μπορεί στο εξωτερικό να τους χειροκροτεί κάποια «ελίτ», όμως – όπως εξάλλου παραδέχθηκε και ο κ.Μοσκοβισί – άλλη είναι η άποψη του ελληνικού λαού.
Εμείς έχουμε τον δικό μας αυτόνομο και αυτοδύναμο ρόλο, πριν και μετά από τις εκλογές. Αυτή είναι η στρατηγική μας. Ούτε σήμερα δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ όπως θέλουν να γίνουν κάποιοι, ούτε αύριο δεκανίκι της ΝΔ. Στέλνουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους πολίτες, να ξέρουν τι θα ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές. Υπάρχει μία ξεκάθαρη πλειοψηφία, όποιος διαφωνεί αποχώρησε ήδη.

Το εμφυλιοπολεμικό κλίμα ξεκίνησε από το Σύνταγμα και από τις διαδηλώσεις και τις παρελάσεις, όταν ο κ.Καρανίκας καθύβριζε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Συνεχίζεται τώρα από τα δεξιά. Εμείς δεν είμαστε ούτε με τους μεν ούτε με τους δε. Εμείς δεν πρόκειται να τους μοιάσουμε. Γι’αυτό λέμε ότι μετά από τις εκλογές, θα υπάρχει μία «σοβαρή δεξιά» Κυβέρνηση, ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία οι μεν θα αγαπούν τον κ.Μητσοτάκη και τον κ.Σαμαρά και οι δε τον κ.Καραμανλή.

Ο κ.Ραγκούσης είναι οιονεί στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, και όχι πια του Κινήματος Αλλαγής. Έχει πει βέβαια, πως ο κ.Τσίπρας είναι «ο πιο ανέντιμος Πρωθυπουργός των τελευταίων σαράντα ετών». Το καταδικάζω, γιατί εγώ δεν θέλω να θέτω ζήτημα εντιμότητας για κανέναν.

Δελτίο Τύπου


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Επίσης.. ότι ζητούσε η ηγεσία της ΕΕ.. έκαναν όλοι οι πρωθυπουργοί μας ..ειδικά ο αβουρης ααρων

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.