Κωνσταντινόπουλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ αφομοιώνει αριβίστες της καρέκλας

Κωνσταντινόπουλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ αφομοιώνει αριβίστες της καρέκλας

Οκτώβριος 17, 2016 - 18:51
1 σχόλια

Ο βουλευτής Αρκαδίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος παραχώρησε συνέντευξη στον Σκάι και στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» των Λυριτζή - Οικονόμου κατά τη διάρκεια της οποίας εξέφρασε την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μετατραπεί σε κόμμα αρχηγικό, ενώ σχολίασε τα αποτελέσματα του δεύτερου συνεδρίου του κόμματος και ότι πιθανότατα η πολιτική της κυβέρνησης θα φέρει τη χώρα μπροστά σε ένα τέταρτο μνημόνιο.

Τα βασικά σημεία της συνέντευξής του είναι τα εξής:

Σχετικά με το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ:
Ο ΣΥΡΙΖΑ υποδέχθηκε τους πρώην συνεργάτες του Τσοχατζόπουλου, αριβίστες και μισθοφόρους, που τώρα ομογενοποιούνται με το νέο τους κόμμα. Όπως όμως «πούλησαν» το ΠΑΣΟΚ, με την ίδια ευκολία θα «πουλήσουν» και το επόμενο κόμμα τους. Απαλλάσσοντας πάντως οριστικά τη Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) από την παρουσία τους, μας δίνουν την ευκαιρία να ξεκαθαρίσουμε το ιδεολογικό και πολιτικό μας στίγμα.

Είναι ξεκάθαρο πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μετατραπεί σε ένα κατεξοχήν αρχηγικό κόμμα: ο κ.Τσίπρας απαίτησε να επαναληφθεί η ψηφοφορία για να ψηφισθεί η εισήγησή του που καταρχάς είχε καταψηφισθεί. «Δεν καταλάβατε καλά, ξαναψηφίστε», τους είπε, και το δέχθηκαν.

Ο κ.Σκουρλέτης παραδέχθηκε πως προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν ψέματα για τις ιδιωτικοποιήσεις, και παραδέχθηκε πως το σχέδιο που εφαρμόζουν τώρα ως Κυβέρνηση είναι νεοφιλελεύθερο. Ο κ.Κύρτσος αναφέρει πως το πρόβλημα είναι στη διαχείριση των επιλογών. Σε αυτή την περίπτωση, ας βοηθήσει η ΝΔ το ΣΥΡΙΖΑ και ας προχωρήσουν σε καλύτερη συνδιαχείριση, αφού έτσι πιστεύουν. Επιπλέον, ο κ.Σκουρλέτης δήλωσε πως η ρύθμιση του χρέους όπως παρουσιάζεται από τον κ.Τσίπρα πιθανότατα θα φέρει τέταρτο Μνημόνιο.

Συντελείται μία επικίνδυνη ώσμωση με τον κ.Καμμένο, η οποία γίνεται αντιληπτή από τους αριστερούς πολίτες – και δεν εννοώ από το ΣΥΡΙΖΑ, εννοώ από τους προοδευτικούς ανθρώπους που εξαπατήθηκαν από το ΣΥΡΙΖΑ. Την ίδια στιγμή που ο κ.Καμμένος μιλούσε για το «νέο Γοργοπόταμο», ο σύμβουλος του κ.Φίλη, ο κ.Δημητρακόπουλος, μιλούσε για «φασισταριά».

Είναι επικίνδυνη η μετακίνηση του ΣΥΡΙΖΑ προς τις πολιτικές θέσεις του κ.Καμμένου. Η κυβερνητική συμπόρευση Τσίπρα-Καμμένου είναι πολιτική επιλογή. Η κυβερνητική συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ύστερα από τρεις εκλογικές αναμετρήσεις, ήταν αναγκαιότητα. Οι πολίτες γνωρίζουν και θα κρίνουν τη συνεργασία ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και την αφομοίωση του ΣΥΡΙΖΑ από τους ΑΝΕΛ.

Η σοσιαλδημοκρατία δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ του κ.Τσίπρα. Αυτό το κόμμα δεν είναι αριστερό. Η Αριστερά δεν έχει καμία σχέση με τα ψέματα του κ.Τσίπρα, καμία σχέση με τα φαινόμενα που παρατηρούνται στη Δικαιοσύνη, καμία σχέση με την παραβίαση της δημοκρατίας. Γι’αυτό, ακόμη και ο κ.Αλαβάνος είπε «μακάρι να κυβερνούσε το ΠΑΣΟΚ αντί για το ΣΥΡΙΖΑ»…
Σχετικά με την οικονομία:

Με βάση τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, η ύφεση το 2015 δεν ήταν 0,9% αλλά 1,3% - άρα βαθύτερη. Υπάρχει και το γνωστό αφήγημα του Πρωθυπουργού για το χρέος. Ταυτόχρονα, με το προσχέδιο του προϋπολογισμού, ο κ.Τσακαλώτος καταθέτει στεφάνι τιμής στο PSI. Τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ πότε θα ξεκαθαρίσει το σχέδιό του για την οικονομία;

Στο επόμενο διάστημα, υπάρχουν πολλές εκλογικές αναμετρήσεις σε όλη την Ευρώπη. Η άνοδος της ακροδεξιάς σε πολλές χώρες δημιουργεί κινδύνους. Το επόμενο χρονικό διάστημα, οι συνθήκες μπορεί να δυσκολέψουν πολύ για τη χώρα μας.

Η αξιολόγηση πρέπει οπωσδήποτε να κλείσει.

Σχετικά με ενδεχόμενες πολιτικές εξελίξεις:
Ο κ.Τσίπρας έχει δύο επιλογές: να κάνει «ηρωική έξοδο» με εκλογές χρησιμοποιώντας την υπόθεση του χρέους ή να κρατηθεί λίγο ακόμη στην εξουσία. Επειδή πάντα κάνει ό,τι του λέει ο κ.Σόιμπλε, αλλά και είναι γαντζωμένος στην εξουσία μαζί με τον κ.Καμμένο, πιστεύω πως οι εκλογές θα γίνουν μέσα στο 2017.

Για εμάς, η μοναδική διέξοδος είναι η εθνική συνεννόηση, και είμαστε βέβαιοι πως αυτή τη λύση θα αναδείξουν και οι πολίτες στις εκλογές, όποτε κι αν γίνουν. Αυτό σημαίνει να αποφασίσουμε σε ένα κοινό σχέδιο για τη χώρα και να το υλοποιήσουμε.

Οι πολίτες θα κατανοήσουν και θα ξεχωρίσουν τις πραγματικά προοδευτικές πολιτικές από τη συνδιαχείριση των νεοφιλελεύθερων επιλογών, στην οποία, όπως είπε ο κ.Κύρτσος, η ΝΔ μπορεί να βοηθήσει το ΣΥΡΙΖΑ να τα πάει καλύτερα. Εμείς προτάσσουμε τις προοδευτικές πολιτικές και καλούμε τους πολίτες να ξανασυναντηθούμε για το μέλλον.


Υπάρχει 1 Σχόλιο

μιλησε ο γιατρος που εχει 'δουλεψει' πολλες ωρες σε εφημεριες και απο εδω και απο εκει ...με πλουσιο βιογραφικο ....ευχαριστουμε

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.