Κωνσταντινόπουλος: Να μη γυρίσουμε ξανά σε ένα μικρό, περιχαρακωμένο ΠΑΣΟΚ

Κωνσταντινόπουλος: Να μη γυρίσουμε ξανά σε ένα μικρό, περιχαρακωμένο ΠΑΣΟΚ

Μάρτιος 23, 2015 - 18:37
3 σχόλια

Σε σημερινή συνέντευξή του στην εκπομπή «Τι τρέχει;» του ραδιοφωνικού σταθμού «BHMA FM» και στους δημοσιογράφους Αργύρη Παπαστάθη και Μπάμπη Παπαπαναγιώτου, ο Βουλευτής Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ανέφερε πως «το Συνέδριο πρέπει να λάβει σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον της παράταξης. Να δώσει εντολή μετασχηματισμού της παράταξης, για ένα νέο κόμμα, μία νέα σχέση, μία νέα εμπιστοσύνη». Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δήλωσε πως «η στιγμή είναι κομβική και πρέπει να ληφθούν κρίσιμες αποφάσεις προς όφελος της παράταξης. Είναι ανάγκη να εκπροσωπηθεί ο χώρος του Κέντρου, της Κεντροαριστεράς και της Σοσιαλδημοκρατίας, τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ είναι βαθιά διχασμένος και η Νέα Δημοκρατία ολοένα και δεξιότερα. Εμείς πρέπει να οριοθετηθούμε ως ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, που θα δώσει τη μάχη για τη συγκρότηση του μεγάλου χώρου της Κεντροαριστεράς και της Σοσιαλδημοκρατίας στη χώρα».

Ο κ.Κωνσταντινόπουλος αναφέρθηκε στους νέους όρους για τη συγκρότηση ενός σύγχρονου κράτους, με νέες δομές αξιοκρατίας και αξιολόγησης, ώστε οι δημόσιοι λειτουργοί να εργάζονται πραγματικά για το δημόσιο συμφέρον και να μην υπηρετούν ιδιωτικά συμφέροντα ή τη γραφειοκρατία. Αναφέρθηκε επίσης σε βαθιές αλλαγές στην Παιδεία με γνώμονα την Αριστεία, από το νηπιαγωγείο έως το πανεπιστήμιο, και στην ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, καθώς και στην δημιουργία ενός ασφαλιστικού συστήματος που θα υπηρετεί τους νέους εργαζομένους.

Ερωτηθείς για την ενότητα του χώρου της κεντροαριστεράς, ο κ.Κωνσταντινόπουλος δήλωσε απερίφραστα πως «οι πολιτικές πρέπει να ενώσουν τα κόμματα, και όχι οι προσωπικές σχέσεις. Για πολλά χρόνια, το ΠΑΣΟΚ το ένωνε η εξουσία. Τώρα πια πρέπει να μας ενώνει η πολιτική». Για το λόγο αυτό και τόνισε πως το Συνέδριο «πρέπει να αποφασίσει για πολιτικές. Τι νόημα έχει να είναι κανείς υποψήφιος για το “εγώ” του σε ένα μικρό περιχαρακωμένο ΠΑΣΟΚ του παρελθόντος; Εμείς που ζήσαμε τα δύσκολα στο ΠΑΣΟΚ, και μάθαμε τι πρέπει να γκρεμίσουμε από το παρελθόν, θα ζητήσουμε στο συνέδριο την σαφή εντολή για το μετασχηματισμό της παράταξης».

Δελτίο Τύπου


3 Σχόλια

Εδώ ταιριάζει το σχόλιο του Αϊνστάιν "Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά για το σύμπαν δεν είμαι εντελώς σίγουρος".

Ο Οδυσσέας αποτελεί,ίσως, την πλέον ορθή επιλογή για να ηγηθεί της προσπάθειας ανασυγκρότησης της παράταξης.Σε συνδυασμό με τη διαφαινόμενη στήριξη της υποψηφιότητας του από τα όμορα ηλικιακά στελέχη μπορεί να συντελεστεί η αναγκαία αλλαγή τόσο για το κίνημα όσο και για τον τόπο.

Έχω βγεί πρόεδρος 15μελούς σε σχολικές εκλογές με περισσότερους ψηφοφόρους. Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.