Κωνσταντινόπουλος: Να ενημερώσετε τους πολίτες για τα ψέματα που λέγατε

Κωνσταντινόπουλος: Να ενημερώσετε τους πολίτες για τα ψέματα που λέγατε

Ιούλιος 15, 2015 - 20:10
8 σχόλια

Ο βουλευτής Αρκαδίας του ΠαΣοΚ κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος κατά την ομιλία του στη Βουλή με θέμα το νομοσχέδιο για τις επείγουσες ρυθμίσεις για τη διαπραγμάτευση και σύναψη συμφωνίας απευθύνθηκε με σκληρό τρόπο στην κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε ότι απέκρυψε από τους πολίτες το σχέδιο για Grexit του κ. Σόιμπλε από τον Μάρτιο, έκανε λόγο για τον «χώρο της Δραχμής», ο οποίος, όπως είπε, διαμορφώνεται πολιτικά, και κατήγγειλε διορισμό στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ με αμοιβή 4.000 ευρώ στο ΑΠΕ.

Ακολουθεί το κείμενο της ομιλίας του κ. Κωνσταντινόπουλου

Ομιλία του Βουλευτή Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου στη Βουλή κατά τη συζήτηση του σ/ν «Επείγουσες ρυθμίσεις για τη διαπραγμάτευση και σύναψη συμφωνίας με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM)» (Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015):

«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, εθνική συνεννόηση δεν σημαίνει ότι δεν μιλάμε καθαρά, δε λέμε την αλήθεια. Και τα επιτεύγματα της Κυβέρνησης και του κ. Τσίπρα είναι συγκεκριμένα: προκάλεσε εκλογές στις 25 Ιανουαρίου και πρόσθεσε στο λογαριασμό έξι δισεκατομμύρια ευρώ. Προκάλεσε στις 5 Ιουλίου δημοψήφισμα και πρόσθεσε άλλα έξι δισεκατομμύρια, πείθοντας το λαό να πει “όχι”. Δηλαδή ο τελευταίος λογαριασμός έχει την υπογραφή του κ. Τσίπρα, τα δώδεκα από τα δεκατέσσερα δισεκατομμύρια ευρώ των μέτρων έχουν τη δική σας υπογραφή. Δυστυχώς όμως, αν το πρόγραμμα δεν υλοποιηθεί, θα φτάσουμε εκεί που βρισκόμασταν πριν από λίγες ημέρες, και τότε κανείς δεν θα μπορεί να αποτρέψει την καταστροφή, γιατί εμείς οι ίδιοι δεν θα τα έχουμε καταφέρει. Και γνωρίζετε καλά πια, ότι ο “χώρος της δραχμής” οργανώνεται πλέον πολιτικά στην Ελλάδα. Άρα, εκτός από το τρίτο μνημόνιο με τους εταίρους, πρέπει να υπογράψουμε ένα δικό μας μνημόνιο, μεταρρυθμίσεων και διαρθρωτικών αλλαγών, ώστε να μπορέσουμε να πετύχουμε, και να βγάλουμε τη χώρα στο ξέφωτο. 

Αν έχετε στο μυαλό σας, να ψηφίζουμε εναλλάξ και να φτιάχνετε διάφορες πλειοψηφίες, και από την άλλη να διορίζετε κομματικά στελέχη που δεν μπορούν να υλοποιήσουν όσα αποφασίζουμε εδώ, δεν υπάρχει περίπτωση να το αποδεχθούμε. Κύριοι συνάδελφοι, την 1η Μαΐου 2015, αναρτήθηκε στη “Διαύγεια” μία σύμβαση ενός ειδικού συμβούλου στο ΑΠΕ με αμοιβή 4.000 ευρώ! Την καταθέτω, κύριε Πρόεδρε. Και ερωτώ: πώς μπορούμε να σας εμπιστευθούμε όταν υπογράφετε συμβάσεις ύψους 4.000 ευρώ στο ΑΠΕ, την ίδια ώρα που ζητάτε τη στήριξή μας για διαρθρωτικές αλλαγές; 

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, έχουμε διαφορετική εκτίμηση για το πώς πρέπει να προχωρήσει η διαδικασία αυτή. Και είχα την ελπίδα ο Πρωθυπουργός να είχε ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, ώστε να δεσμευθεί για το χρονοδιάγραμμα και για το τι θέλει να κάνει. Αν μπορεί να υλοποιήσει όλη αυτή τη διαδικασία, ή απλώς σκέφτεται να δραπετεύσει.

Αντ’ αυτού, άκουσα χθες τον κ. Πρωθυπουργό και τον κ. Βαρουφάκη που είχε την ευγένεια να το πει καθαρά, ότι υπήρχε σχέδιο για “Grexit”, το οποίο είχε αναφέρει ο κ. Σόιμπλε το Μάρτιο. Μα καλά, κύριοι συνάδελφοι, κύριοι της Κυβέρνησης, από το Μάρτιο δεν ενημερώσατε τον ελληνικό λαό ότι σας προτείνουν τέτοιο σχέδιο; Και περιμένατε να φτάσει η τελευταία ημέρα του προγράμματος για να πάτε σε δημοψήφισμα και να το ανακοινώσετε; Αποτρέψαμε το δικό σας σχεδιασμό για να πάμε στη δραχμή. Και καλώ την Κυβέρνηση και τον Υπουργό Οικονομικών να φέρει στη Βουλή τη μελέτη που κατέθεσε ο κ. Βαρουφάκης στον Πρωθυπουργό για το ενδεχόμενο “Grexit”. Έχετε υποχρέωση να τη φέρετε στη Βουλή. Έχετε υποχρέωση να παρουσιάσετε στον ελληνικό λαό τι έγραψε και για το τι ενημέρωσε ο κ. Βαρουφάκης. Να ενημερωθούν οι πολίτες για όλα τα ψέματα που τους λέγατε τον τελευταίο καιρό. 
Απευθύνομαι στον κ. Τσακαλώτο: Κύριε Υπουργέ, αν γνώριζε κάποιος τον Keynes και σας άκουγε πριν και μετά από τις εκλογές, θα σας χαρακτήριζε προοδευτικούς στα λόγια και συντηρητικούς νεοφιλελεύθερους στις πράξεις. 

Επιτρέψτε μου να ολοκληρώσω την τοποθέτησή μου κ. Πρόεδρε, απευθυνόμενος στους συναδέλφους του ΣΥΡΙΖΑ: επειδή ο Πρωθυπουργός δεν έχει το ηθικό ανάστημα να πει σε κάποιους Βουλευτές που έφυγαν από άλλα κόμματα να μη μιλάνε για τους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ  και να τους ζητούν να παραδώσουν την έδρα τους γιατί διαφωνούν – ακριβώς διότι εκείνοι οι Βουλευτές ήρθαν στο ΣΥΡΙΖΑ με τις έδρες τους μαζί και ο Πρωθυπουργός έτσι τους αποδέχθηκε – σας καλώ να τους ζητήσετε να σωπάσουν. Να μην προκαλούν εσάς, εμάς και την ελληνική κοινωνία. Σας ευχαριστώ.» 


8 Σχόλια

Η ιστορία επαναλαμβάνεται.!!!!!Μετα απο 74 χρόνια το Γερμανικό, οικονομικό τέταρτο ράιχ έρχεται.....Οι πολιτικοί που έπαιρναν δάνεια για άχρηστες προσλήψεις στο δημόσιο για αυξήσεις μισθών δεν ζουν πια, πολύ απο αυτούς,Οι επιταγές όμως έληξαν.!!!Πρέπει να πληρωθούν .Γι αυτό λαέ σκάσε και κολύμπα.Σαράντα χρόνια ρεμούλα,διαφθορά ,μίζες,Χρηματιστήριο,δομημένα ομόλογα,κούρεμα ομολόγων,βατοπέδια ,υποβρύχια που γέρνουν,δεν τα έβλεπες;;;;;;;;;;ψήφιζες.........τους γνωστούς.....την πολιτική αλητεία.....και φτάσαμε ο <<έντιμος σαμαρας >>να κάνει κυβέρνηση με τον πολιτικό αλήτη βενιζέλο,ο οποίος πρόεδρος της τότε εξεταστικής έβγαλε λάδι τον τζοχαντζόπουλο!!!!!!!!δεν είναι (οι αριθμοί)λογαρισμοί απο μίζες , αλλά τηλέφωνά......έλεγε...Φώφη αθώο τον έβγαλες;;;.Για αυτό τώρα λέτε ναι σε όλα μαζι πασοκ νδ και το βουρκοποτάμι.....Λοιπάμαι, γιατί όλη η παλιά σαπίλα (κατεστημένο) έχει επίδραση και σε πολλούς νέους πολιτικούς.Είμαστε στην άκρη άκρη του γκρεμού θα σωθούμε;;;;καλή φώτιση ΑΛΕΞΗ!!!!!Σώσε μας απο την ντόπια σαπίλα που μας οδήγησε στο τέταρτο ράιχ.......

λίγη ντροπή δεν βλάπτει,σταμάτα να μας προκαλείς διότι τουλάχιστον μνήμη διαθέτουμε

στην φωτογραφια αυτη τον εχουν πιασει την ωρα που παει να ...αεριστει... κανει λιγο στο πλαι, ζοριζεται λιγο και ... πριτς! και μην ξεχάσω οτι μετά ψηφισε και το τριτο μνημονιο ο μεγαλος επαναστατης

ενα πραγμα ευχομαι. να συνεχιζει το συριζα αυτονομο και να μην βαλει και το πασοκ παλι μεσα στην κυβερνηση. δεν γινεται ενα κομμα με 4-5% να ειναι και σε αυτή τη κυβερνηση. θα πηδηχτω απο το παράθυρο

Ως εδώ!!! Η ανοχή σε τέτοιες στιγμές είναι ανοησία! Με φαντάσματα της δραχμής και σταλινικούς θα παλεύουμε τέτοιες ώρες? Αν δεν μπορεί ο Τσίπρας να τα βγάλει πέρα, να πάει στο καλό κι αυτός και ο θίασος που σέρνει μαζί του!

@22:11 Κάνει πουθενά τον επαναστάτη και δεν το είδαμε? Αντιθέτως λέει για τα χάλια των "επαναστατών" που έφεραν το χειρότερο μνημόνιο όλων, αφού δεν τους βγήκε η δουλειά με τη δραχμή. Απλά πράγματα.

ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΑΛΛΑ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙ;ΜΕΛΕΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ κ.ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ,ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΟΜΩΣ,ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΜΕ.ΠΟΣΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΑΣΑΦΕΙΕΣ ΤΟΥ ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΣΗΜΕΙΟ;ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΕ ΣΥΧΝΕΣ ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΤΟΝ κ.ΣΩΡΟΣ;ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΚΕΡΔΙΖΑΝ ΔΙΣ ΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΡΕΟΚΟΠΟΥΣΕ;Ο ΙΔΙΟΣ ΤΑ ΕΙΠΕ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΣΥΝΕΤΕΥΞΗ ΤΟΥ.ΑΝ ΕΛΕΓΕ ΨΕΜΑΤΑ ΤΟΤΕ ΛΕΩ ΚΑΙ ΕΓΩ.

Τις εγκληματικές "παραλήψεις" αυτής της αλητείας πληρώσαμε τόσο ακριβά! Ανέβασαν σκόπιμα το λογαριασμό όσο δεν πήγαινε και εκεί σκοπεύουν να πατήσουν για να εκπληρώσουν τα σχέδιά τους! Λογαριάζουν όμως χωρίς τον ξενοδόχο.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.