Κωνσταντινόπουλος: Η διανομή φυσικού αερίου στην Αρκαδία καθυστερεί από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Κωνσταντινόπουλος: Η διανομή φυσικού αερίου στην Αρκαδία καθυστερεί από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Μάρτιος 17, 2017 - 16:14
4 σχόλια

Το έργο τροφοδότησης των νοικοκυριών και επιχειρήσεων της Αρκαδίας με φυσικό αέριο θα μειώσει το κόστος της ενέργειας για τους καταναλωτές, ενώ παράλληλα θα δημιουργήσει προϋποθέσεις για νέες επενδύσεις και συνθήκες φιλικές για το περιβάλλον.

Στις 4 Μαΐου 2016, απαντώντας σε ερώτηση του κ.Κωνσταντινόπουλου για το ζήτημα, ο κ.Σκουρλέτης είχε δεσμευθεί πως το β΄εξάμηνο του 2018 θα έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες βιωσιμότητας και θα έχουν διασφαλισθεί τα απαραίτητα δανειακά κεφάλαια από επενδυτικές τράπεζες.

Ο κ.Σταθάκης, με την σημερινή απάντησή του σε νέα ερώτηση του Βουλευτή Αρκαδίας για το ίδιο θέμα, δεσμεύεται ότι οι εργασίες κατασκευής του δικτύου διανομής θα ξεκινήσουν το α΄εξάμηνο του 2019.

«Δυστυχώς, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παραπέμπει στο μακρινό μέλλον ένα ώριμο έργο που ξεκίνησε η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προς όφελος των καταναλωτών. Η ανικανότητά τους δεν έχει προηγούμενο. Οι πολίτες της Αρκαδίας μπορούν να συγκρίνουν και να κρίνουν», σχολιάζει ο κ.Κωνσταντινόπουλος.

Υπενθυμίζονται οι σχετικές πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις του κ.Κωνσταντινόπουλου:

Στις 18 Ιανουαρίου 2010 ο κ. Κωνσταντινόπουλος είχε καταθέσει Ερώτηση προς τον τότε Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής σχετικά με την τροφοδότηση των επιχειρήσεων της Βιομηχανικής Περιοχής της Τρίπολης με φυσικό αέριο. Ο Υπουργός είχε δηλώσει ότι ο αγωγός Φυσικού Αερίου επρόκειτο, βάσει των σχεδιασμών, να διέρχεται πλησίον της ΒΙΠΕ Τρίπολης και ότι είχε προβλεφθεί βανοστάσιο, στο οποίο μελλοντικά θα τοποθετούνταν Μετρητικός Σταθμός για την τροφοδοσία της Τρίπολης, καθώς και της ΒΙΠΕ Τρίπολης.

Στις 08 Απριλίου 2016 ο κ. Κωνσταντινόπουλος επισκέφθηκε μαζί με την Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κα Φώφη Γεννηματά, στην  5η Μονάδα Φυσικού Αερίου της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη, ισχύος 810 MW. Κατά την επίσκεψή τους, ενημερώθηκαν από τους υπεύθυνους της Μονάδας ότι αυτή βρισκόταν σε δοκιμαστική λειτουργία με τη μισή ισχύ από έτους.

Δελτίο Τύπου


4 Σχόλια

καλα μερικοι ζουν σε αλλο πλανητη οπως ο 'πολιτικος΄αυτος

Αυτόν τον κύριο Οδυσσέα θα τον ρωτήσει ποτέ τι έκανε όσο ήταν στην Κυβέρνηση Σαμαρα?

Το πρόβλημα με τους πολιτικούς σήμερα είναι ότι, ξεκομμένοι από την πραγματικότητα, ασχολούνται με τα κοινά σαν να πρόκειται για παιχνίδι. Ο συγκεκριμένος (είναι και γιατρός, τρομάρα του) κυριολεκτικά νομίζει ότι η κοινωνία ενδιαφέρεται για κάθε μπούρδα που θα πει. Στην πολιτική έχουν μείνει μόνο αυτοί που τη βλέπουν σαν αυτό΄που πραγματικά είναι, ένα παιχνίδι στρατηγικής. Εξουσία να αλλάξουν τα πράγματα δεν έχουν, άλλοι διοικούν, επομένως, το κόμμα που κυβερνά κάνει απλή διαχείριση, τα άλλα περιμένουν στη σειρά. Κανείς σοβαρός άνθρωπος δεν ασχολείται με τα κοινά.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.