Κωνσταντινόπουλος για ΣΥΡΙΖΑ: Το ΠαΣοΚ δεν θα ερωτευτεί τον πολιτικό «βιαστή» του

Κωνσταντινόπουλος για ΣΥΡΙΖΑ: Το ΠαΣοΚ δεν θα ερωτευτεί τον πολιτικό «βιαστή» του

Νοέμβριος 23, 2015 - 19:05
4 σχόλια

Ο βουλευτής Αρκαδίας του ΠαΣοΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος σε συνέντευξή του στον Real FM και στη δημοσιογράφο Κάτια Μακρή αναφέρθηκε στην προοπτική συνεργασίας του κόμματός του με τον ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο της εθνικής συναίνεσης που πρότεινε ο Πρωθυπουργός, αναφέροντας: «Άλλο η πολιτική συναίνεση, και άλλο η κυβερνητική συνεργασία. Η πολιτική συναίνεση πρέπει να αφορά όλα τα κόμματα. Αν το ΠαΣοΚ προχωρούσε σε κυβερνητική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, θα έκανε πράξη το ''σύνδρομο της Στοκχόλμης'': ο πολιτικά ''βιαζόμενος'' τα τελευταία πέντε χρόνια από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ.Τσίπρα θα ερωτευόταν τον ''βιαστή'' του».

Ακολουθούν αποσπάσματα από τη συνέντευξη:

Ο κ.Τσίπρας μετά από πέντε χρόνια που «είχε ανεβεί στα κάγκελα» και δημιούργησε πολλά προβλήματα στη χώρα με την πολιτική του, αποφάσισε μετά από δύο μήνες στην Κυβέρνηση – γιατί τους προηγούμενους οκτώ μήνες έκανε «διαπραγμάτευση» - να ζητήσει «διάλογο». Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε δύο πράγματα: άλλο η πολιτική συναίνεση, και άλλο η κυβερνητική συνεργασία. Η πολιτική συναίνεση πρέπει να αφορά όλα τα κόμματα. Η άποψή μου είναι ξεκάθαρη: ναι στην πολιτική συναίνεση, ναι στην οικουμενική Κυβέρνηση, αλλά καμία κυβερνητική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν όντως υπάρξει εθνικός διάλογος για την Παιδεία, πρέπει να πάμε στον Πρωθυπουργό και να του πούμε να σταματήσει άμεσα την αντιμεταρρύθμιση του κ.Μπαλτά. Και να ξεκινήσουν οι μεταρρυθμίσεις που θα φέρουν ανάπτυξη.

Ο κ.Τσίπρας να σταματήσει τις καταστροφικές πολιτικές. Για παράδειγμα, όσον αφορά τις τράπεζες, απειλούσε με δικαστήρια όταν το μερίδιο του δημοσίου – δηλαδή των πολιτών – ήταν 25 δις ευρώ, και σήμερα που έχει πέσει στα 2 δις ευρώ, δεν μιλάει κανείς. Αυτά πρέπει να ειπωθούν. Εμείς δεν κάνουμε προπηλακισμούς, δεν σηκώνουμε πέτρες, δεν απειλούμε κανέναν, απέχουμε από όλους τους εξτρεμισμούς στους οποίους προέβησαν προσωπικά ο κ.Τσίπρας και  κ.Καμμένος τα τελευταία χρόνια. Όμως η προσωπική μου άποψη είναι ξεκάθαρη: δεν υπάρχει περίπτωση καμίας κυβερνητικής συνεργασίας. Και γι’αυτό μας ψήφισε και το 6% του ελληνικού λαού.

Αν δεν υπάρξει οικουμενική Κυβέρνηση, δεν θα μπορέσει να πάει μπροστά η χώρα, γιατί θα έχουμε πάλι κάποιους «αντιμνημονιακούς» εκτός Κυβέρνησης. Δεν εννοώ να είναι όλοι στην Κυβέρνηση, αλλά να συμφωνηθεί ένα πρόγραμμα, δηλαδή πώς θα προχωρήσουμε στη φορολογία, στις ιδιωτικοποιήσεις, σε μεταρρυθμίσεις.

Η συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία δεν έγινε γιατί το επιλέξαμε, αλλά γιατί είχαν προηγηθεί δύο εκλογικές αναμετρήσεις. Σήμερα πια, οι πολίτες μπορούν να αξιολογήσουν και την Κυβέρνηση εκείνη, και την Κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου. Ο κ.Τσίπρας επέλεξε τον κ. Καμμένο για να συγκυβερνήσει και την πρώτη και τη δεύτερη φορά. Αν το ΠΑΣΟΚ προχωρούσε σε κυβερνητική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, θα έκανε πράξη το «σύνδρομο της Στοκχόλμης»: ο πολιτικά «βιαζόμενος» τα τελευταία πέντε χρόνια από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ.Τσίπρα θα ερωτευόταν τον «βιαστή» του. Μπορεί να υπάρχουν και διαφορετικές απόψεις στην Παράταξή μας. Εγώ δεν ποινικοποιώ καμία άποψη. Αν τελικά τεθεί αυτό το θέμα, θα υπάρξει διάλογος, και κάποιος θα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη της τελικής απόφασης. Προσυνεδριακά, είχα θέσει το θέμα οι αποφάσεις αυτές να λαμβάνονται από τα μέλη της Παράταξης. Δυστυχώς κάποιοι, μία ετερόκλητη συμμαχία, καταψήφισαν την πρότασή μου.

Στις εσωκομματικές διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ υπήρχαν και προβλήματα και διαφωνίες. Θέλω όμως να επισημάνω τη σοβαρότητα που έδειξαν οι υποψήφιοι – και κυρίως αυτοί που δεν κέρδισαν τη διαδικασία: έβαλαν μπροστά το συλλογικό συμφέρον, και όχι το προσωπικό. Το συμφέρον της Παράταξης. Μία διαδικασία που κρίθηκε στο 50%, θα μπορούσε οποιαδήποτε στιγμή να υπονομευθεί. Είμαι πολύ περήφανος για τον τρόπο που χειρίστηκα προσωπικά αυτή τη διαδικασία, παρά τα προβλήματα. Οι υποψήφιοι έχουν πάντοτε την ευθύνη να συμπεριφέρονται με ώριμο τρόπο.


4 Σχόλια

Mε τη ΝΔ που έδειχνε ανοχή στα καραγκιοζιολίκια των αγανακτισμένων 2010-2012 τα φτιάξατε στην κυβέρνηση έτσι?? Η συναινετική στάση σας 5 χρόνων πήγε περίπατο τώρα, συριζαίε της αντιπολίτευσης τώρα... Από την Στοκχόλμη το σύνδρομό της το ξέρεις, το κοινωνικό της κράτος να δω που θα το φέρεις για παράδειγμα.... Στην Πορτογαλία ενώθηκαν ενάντια στη Δεξιά εδώ έχουμε τους υποτακτικούς του Βενιζέλου....και της ΝΔ.... Με κάτι τέτοιους σαν εσένα έχει το ΠΑΣΟΚ το μικρότερο ποσοστό σοσιαλιστών στην Ευρώπη και αν δεν άλλαζε και η ηγεσία (που δε διαφέρει και πολύ) θα ήσουν εκτός βουλής

Γιατρέ άει περπάτα..........ακούω και τραγουδώ........ https://www.youtube.com/watch?v=6--Q0f9Lq5k

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.