Κωνσταντινόπουλος: Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα στο Δήμο Τρίπολης

Κωνσταντινόπουλος: Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα στο Δήμο Τρίπολης

Αύγουστος 28, 2014 - 11:24
9 σχόλια

Κωνσταντινόπουλος στην ορκομωσία νέου Δημάρχου

Στην ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής του Δήμου Τρίπολης βρέθηκε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος εκτός από τις ευχές του στη νέα δημοτική αρχή έκανε και μία σημαντική ανακοίνωση.

Τόνισε ότι το επόμενο χρονικό διάστημα η κυβέρνηση για το Δήμο Τρίπολης θα εφαρμόσει πιλοτικά το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Ο Δήμος Τρίπολης θα είναι από τους 13 δήμους της Ελλάδας που θα εφαρμοστεί πιλοτικά.

Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα θα ξεκινήσει να καταβάλλεται πιλοτικά το επόμενο χρονικό διάστημα και έχουν ήδη καθοριστεί με υπουργική απόφαση οι δικαιούχοι, το ύψος του καταβαλλόμενου ποσού αλλά και η διαδικασία ένταξης στο πρόγραμμα.

Το επίδομα από το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα είναι σε άμεση συνάρτηση με την οικογενειακή κατάσταση του δικαιούχου. Για παράδειγμα διαμορφώνεται στα 400 ευρώ τον μήνα (4.800 τον χρόνο) για οικογένεια με δύο ανήλικα τέκνα που δεν έχει άλλα εισοδήματα.

Η υπουργική απόφαση αναφέρει:

- οι δικαιούχοι θα πρέπει να μένουν μόνιμα στους δήμους τα τελευταία 2 χρόνια

- όσοι δεν έχουν άλλο εισόδημα θα παίρνουν το σύνολο του ποσού, που ξεκινά από 200€ το μήνα για μεμονωμένα άτομα και κλιμακώνεται ανάλογα με τα παιδιά.

- προβλέπεται ενίσχυση και για τα ενήλικα παιδιά της οικογένειας (πχ. ζευγάρι με ενήλικο και ανήλικο παιδί θα παίρνει 450€ το μήνα)

Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται ηλεκτρονικά ενώ θα λαμβάνονται υπόψη τα εισοδήματα σε πραγματικό χρόνο και δεν θα υπολογίζεται μόνο με βάση περσινές φορολογικές δηλώσεις.

Το ανώτατο ποσό περιλαμβάνει: τη βασική εισοδηματική ενίσχυση που αντιστοιχεί σε 100 € ανα μήνα για κάθε “ωφελούμενη” μονάδα και την αναλογική εισοδηματική ενίσχυση που αντιστοιχεί σε 100€ για κάθε ενήλικα και 50 € για κάθε ανήλικο.

Μεμονωμένο άτομο χωρίς άλλα εισοδήματα θα παίρνει 200€ το μήνα.

Σε περίπτωση 4μελούς οικογένειας με 2 ανήλικα παιδιά το ποσό πάει στα 400€ το μήνα (4.800€ το χρόνο).

Για 4 μελή οικογένεια με ένα ανήλικο και ένα ενήλικο τέκνο το ποσό ανέρχεται στα 5.400€ το χρόνο (αν δεν υπάρχουν άλλα εισοδήματα).

Μονογονεϊκή οικογένεια με ένα ανήλικο ή ενήλικο τέκνο και χωρίς άλλο εισόδημα θα παίρνει 300€ το μήνα.

Παράλληλα προβλέπεται μεταξύ άλλων, η χορήγηση επιδόματος θέρμανσης, ενταξη στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ, χορήγηση βιβλιαρίου ανασφάλιστου και η ένταξη σε πρόγραμμα κοινωνικού παντοπωλείου.


9 Σχόλια

Πως αυτός ο άνθρωπος έχει γίνει υπουργός θα μου πει κανείς; ακόμα και τώρα δεν ξέρει να μιλάει. στα ίδια αστεία βίντεο παραμένει μαζί με τον πολύδωρα και τον καμένο

η πολιτική συρρίκνωση του πασοκ έφερε οδυσσέα και δημήτρη στην ίδια αίθουσα. κανείς δεν το φανταζόταν αυτό μετά τις εκλογές του 2009. οι έλληνες πολιτικοί πάντα θα μας εκπλήσσουν με τις κωλοτουμπες τους!

Anonymous Πέμ, 28/08/2014 - 11:48 μπορεί να μην ξέρει να μιλάει, αλλά μια χαρά κατάφερε να διαλύσει την Ελληνική οικονομία και κοινωνία ψηφίζοντας στην Ελληνική βουλή ότι του επέβαλαν οι εντολείς του (βλέπε: κομματική πειθαρχία, τραπεζίτες, καναλάρχες κ.λ.π.) . Επίσης απαιτεί εξαιρετικές ικανότητες το να μπορέσεις να φέρεις σε μια χώρα τα ποσοστά της ανεργίας στο 30% και ταυτόχρονα να μπορείς να κυκλοφορείς ακόμα ελεύθερος!!! Βεβαία ο ραγιαδισμός των Ελλήνων είναι αυτό που τον έχει σώσει μέχρι τώρα, αλλά πάντα υπάρχει ο κίνδυνος τα πράγματα να αλλάξουν ξαφνικά “δι’ ασήμαντον αφορμή” που λένε και οι ιστορικοί και να βρεθεί και ο εν λόγω κύριος να χάνει την γη κάτω από τα πόδια του. Το σίγουρο είναι ότι η κατάσταση θα αλλάξει στο πολύ άμεσο μέλλον, πιθανότατα λόγο σοβαρών αλλαγών στην Ευρωτραπεζική ένωση (είναι λάθος η ονομασία ευρωπαϊκή ένωση, όπως όλοι με πολύ άσχημο τρόπο το έχουμε καταλάβει) παρά στο εσωτερικό μας. Κοντός ψαλμός αλληλούια… και τότε θα δούμε πόσα απίδια χωράει ο σάκος.

η πολιτική συρρίκνωση ξεκίνησε από την στιγμή που η παράταξη, πιστή στην συνέπεια και σοβαρότητά της, ανέλαβε μόνη και πρώτη το πολιτικό βάρος του μνημονίου. Από εκεί και μετά δεν θα απολογούνται νεοεκλεγέντες βουλευτές για τα έργα και τις ημέρες, τα λάθη και τις παραλείψεις του Ρέππα και του κάθε Ρέππα που έφερε την χώρα στο Μνημόνιο...

Με συγχωρείς, για να καταλάβουμε. Η ελληνική οικονομία, το 2009, ήταν ακμάζουσα? Όλα καλά? με το έλλειμμα, το χρέος, το δανεισμό της Χώρας? Και την...κατέστρεψαν ποιοι? Αυτοί που παρέλαβαν τα ερείπια? Και λίγη ντροπή δεν βλάπτει.

Εκτός των γύφτων - ρομά - αθιγγάνων και των αλλοδαπών - οικονομικών μεταναστών, το δικαιούνται άλλοι;

Εσύ αγαπητέ chris ή ΠΑΣΟΚΟΣ είσαι ή άσχετος (για να μην πω καμία πιο βαριά λέξη)! Για την κατάντια της σημερινής οικονομίας ευθύνονται όλοι αυτοί που κυβέρνησαν τα τελευταία 40 χρόνια. Για να είμαστε όμως πιο σωστοί πραγματικοί ευθύνη για αυτή τη κατάντια έχουν όλες οι κυβερνήσεις από αρχής Ελληνικούς κράτους. Και έχουν για τον εξής απλό λόγο. Όλες οι κυβερνήσεις μετά τον Καποδίστρια εκλέγονταν για να διαφυλάξουν τα συμφέροντα των δανειστών μας. Βεβαία δεν είναι χαρακτηριστικό μόνο της δικής μας χώρας, αυτή η σχέση δανειστών κυβερνήσεων. Όμως εμείς έχουμε ένα από τα πιο τρανταχτά παραδείγματα διαπλοκής τραπεζικών συμφερόντων (ξένων και ντόπιων) και κυβερνήσεων. Η Ελληνική οικονομία πολύ πριν το 2009 είχε σοβαρά προβλήματα (που και για αυτά φυσικά το ΠΑΣΟΚ και η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ευθύνονται) που δυστυχώς γιγαντώθηκαν με την ένταξη μας στο ευρώ και πήραν εκρηκτικές διαστάσεις με την μεταφορά των χρεών των ελληνικών τραπεζών στο κράτος. Αυτό άρχισε το 2008 με την πρώτη ενίσχυση προς τις χρεοκοπημένες τράπεζες επί Καραμανλή και συνεχίστηκε και τα επόμενα χρόνια επί Παπανδρέου Παπαδήμα κλ.π. Πάντως αυτό που πρέπει να μας μείνει είναι ότι & οι 4 τελευταίοι πρωθυπουργοί που μας κυβέρνησαν επέλεξαν να χρεοκοπήσουν το Ελληνικό κράτος και να διασώσουν τις τράπεζες. Με άπλα λόγια, επέλεξαν να σωθούν οι Τραπεζίτες και να καταστραφούν οι πολίτες.

Προς Παρ, 29/08/2014 - 12:47. Αυτοί που<<Κυβερνούν>>είναι καλύτεροι;;;; Στο λαμε κοστούμι και στη γραβάτα διαφέρουν.........

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.