Κωνσταντινόπουλος: Αρνείται ο υπουργός να απαντήσει για την επέκταση δικτύου τηλεθέρμανσης Μεγαλόπολης (vid)

Κωνσταντινόπουλος: Αρνείται ο υπουργός να απαντήσει για την επέκταση δικτύου τηλεθέρμανσης Μεγαλόπολης (vid)

Οκτώβριος 12, 2018 - 12:05
0 σχόλια

Δεν θα απαντήσει στην ερώτηση του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου σχετικά με την ένταξη του έργου Β΄φάσης επέκτασης διανομής δικτύου τηλεθέρμανσης της Μεγαλόπολης στο Ε.Π. ΥΜΕΠΕΡΑΑ 2014-2020, ο νέος Υφυπουργός Οικονομίας κ.Γιαννακίδης, επικαλούμενος φόρτο εργασίας. Η άρνηση του Υπουργού να προσέλθει έρχεται μετά από μήνες απραξίας και σιωπής της Κυβέρνησης σχετικά με την πρόοδο του έργου.

Τον περασμένο Ιούνιο, απαντώντας γραπτώς με μεγάλη καθυστέρηση σε ερώτηση του Βουλευτή Αρκαδίας, ο κ.Χαρίτσης δεσμεύθηκε πως «Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και εντός του 2ου εξάμηνου του 2018 η υπηρεσία μας θα προβεί στην έκδοση σχετικής πρόσκλησης υποβολής προτάσεων προς χρηματοδότηση, που θα αφορά αποκλειστικά νέα έργα, ώστε αυτές να αξιολογηθούν με σκοπό την ένταξή τους στο Πρόγραμμα ΥΜΕΠΕΡΑΑ προς χρηματοδότηση.». Είναι προφανές πως, αν υπήρχε η παραμικρή πρόοδος, ο διάδοχός του κ.Γιαννακίδης θα ερχόταν στη Βουλή να απαντήσει.

Την 1η Δεκεμβρίου του 2017, ο κ.Χαρίτσης είχε δηλώσει στη Βουλή ότι τον Φεβρουάριο του 2018 το έργο θα εντασσόταν στο ΥΜΕΠΕΡΑΑ, μετά και από την αύξηση του σχετικού χρηματοδοτικού άξονα λόγω της έγκρισης από την Κομισιόν κονδυλίων ύψους ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τα προγράμματα του ΕΣΠΑ. Το μόνο που έγινε τον Φεβρουάριο του 2018, ήταν ότι ο κ.Τσίπρας ήρθε στην Τρίπολη και εξήγγειλε το έργο μέσα σε έναν μεγάλο κατάλογο υποσχέσεων και εξαγγελιών.

Την ένταξη του έργου όμως, την είχε υποσχεθεί ο κ.Χαρίτσης στη Βουλή και το Δεκέμβριο του 2016, πάλι απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Οδ.Κωνσταντινόπουλου. Βέβαια, ένα χρόνο νωρίτερα, το 2015, η Κυβέρνηση είχε απεντάξει το έργο αυτό από το ΠΔΕ, στο οποίο είχε ενταχθεί το 2014, κατά τη θητεία το κ.Κωνσταντινόπουλου ως Υφυπουργού Ανάπτυξης.

Επειδή ο Δεκέμβριος φαίνεται πως είναι ο μήνας των υποσχέσεων για το Υπουργείο Οικονομίας, η ερώτηση κατατίθεται εκ νέου, ελπίζοντας πως ο νέος Υφυπουργός θα έχει αυτή τη φορά κάτι περισσότερο από υποσχέσεις για τους κατοίκους της Μεγαλόπολης και της Αρκαδίας: συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την ένταξη και την υλοποίηση του έργου, που – αν είχε ξεκινήσει κανονικά και δεν το σταματούσε η Κυβέρνηση Τσίπρα – σήμερα θα είχε παραδοθεί.

Video: 

Έργο Β΄φάσης επέκτασης διανομής δικτύου Τηλεθέρμανσης της Μεγαλόπολης


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.