Κωνσταντινόπουλος: Άμεση εκτίμηση των ζημιών που υπέστησαν οι αγρότες της Τρίπολης

Κωνσταντινόπουλος: Άμεση εκτίμηση των ζημιών που υπέστησαν οι αγρότες της Τρίπολης

Μάιος 04, 2016 - 10:33
0 σχόλια

Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ.Ευάγγελο Αποστόλου με θέμα την άμεση αντιμετώπιση των πολύ μεγάλων καταστροφών από παγετό στο Δήμο Τρίπολης κατέθεσε ο Βουλευτής Αρκαδίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κ.Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
 
Κύριε Υπουργέ,
Τα ξημερώματα της Τετάρτης, 27 Απριλίου, η θερμοκρασία σε πολλές περιοχές της Αρκαδίας έφτασε τους -4 βαθμούς Κελσίου, με αποτέλεσμα τη δημιουργία παγετού, ο οποίος έπληξε τις καλλιέργειες αμπελιών και οπωροφόρων δένδρων, σε μία έκταση περίπου 3.000 στρεμμάτων, στις Δημοτικές Ενότητες Μαντινείας, Κορυθίου και Τεγέας του Δήμου Τριπόλεως.
Οι αμπελώνες της περιοχής επλήγησαν ανεπανόρθωτα, πιθανότατα για την επόμενη διετία, λόγω της έντασης, αλλά και της χρονικής στιγμής του παγετού. Μεγάλες καταστροφές όμως, υπέστησαν και άλλες καλλιέργειες, όπως τα μήλα Πιλαφά, κεράσια και αχλάδια. Οι παραγωγοί της περιοχής βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς προβλέπεται να εξανεμισθεί πλήρως το φετινό τους εισόδημα, αλλά και να πληγούν οι καλλιέργειές τους και η ποιότητα των προϊόντων τους σε βάθος χρόνου. Για το λόγο αυτό και είναι αναγκαία η άμεση παρέμβαση όλων των αρμόδιων υπηρεσιών, με πρώτο τον ΕΛΓΑ, για την πλήρη εκτίμηση της ζημιάς και την αποζημίωση των καλλιεργητών το ταχύτερο δυνατόν.
 
Ως εκ τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
Ποιος είναι ο σχεδιασμός και ο προγραμματισμός του Υπουργείου για την άμεση εκτίμηση των ζημιών που υπέστησαν οι αγρότες της Αρκαδίας από τον παγετό και την τάχιστη αποζημίωσή τους;


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.