Κωνσταντίνα Κυριαζή: Διεκδικώ μια πόλη καθαρή, όμορφη, διακριτή για τον πολιτισμό της

Κωνσταντίνα Κυριαζή: Διεκδικώ μια πόλη καθαρή, όμορφη, διακριτή για τον πολιτισμό της

Μάιος 18, 2019 - 10:00
2 σχόλια

Η κυρία Κωνσταντίνα Κυριαζή, δικηγόρος, είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον Γιάννη Σμυρνιώτη και τη «Νέα Τρίπολη».

Σε συνέντευξή της στο Arcadia Portal μάς μίλησε για το πώς ονειρεύεται τον Δήμο Τρίπολης, για το πόσο δύσκολο είναι να είσαι γυναίκα και επαγγελματίας, για τις προτεραιότητες της δημοτικής παράταξής της.

Διεκδικείτε μια θέση στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας με τη δημοτική παράταξη «Νέα Τρίπολη». Πιστεύετε ότι είναι πλέον καιρός οι συνδημότες σας να δουν με άλλη οπτική γωνία τα τεκταινόμενα  στον Δήμο Τρίπολης και να εμπιστευτούν τις τύχες τους στη δική σας παράταξη και γιατί;

Έχω την πεποίθηση ότι ο Δήμος μας ταλαιπωρήθηκε πολύ τα τελευταία πέντε χρόνια με την απραξία και την εγκατάλειψη της δημοτικής αρχής και ως εκ τούτου δεν έχει περιθώρια για άλλες δοκιμασίες, δεν αντέχει καινούργιους πειραματισμούς.

Από την άλλη πλευρά, η παράταξή μας, μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα της προηγούμενης θητείας της στο Δήμο, μόλις δυόμιση ετών, κατάφερε να δημιουργήσει έργο απτό , μετρήσιμο, ορατό από όλους τους πολίτες. Γνωρίζουμε τις ανάγκες. Είμαστε αποδεδειγμένα αποτελεσματικοί.

Παράλληλα, ο συνδυασμός έχει εμπλουτιστεί με μια ομάδα νέων, αξιόλογων ανθρώπων από όλους τους επαγγελματικούς χώρους με φρέσκιες ιδέες και πολλή όρεξη για δουλειά.

Ο επικεφαλής της παράταξής μας, Γιάννης Σμυρνιώτης έχει το όραμα, την τεχνογνωσία, τον δυναμισμό και τη θέληση να υλοποιήσει τους στόχους που όλοι μαζί θέσαμε ως ομάδα.

Είναι αποτελεσματικός στην προετοιμασία μελετών για έργα, ώστε να μπορεί να διεκδικήσει ο Δήμος τη χρηματοδότηση από αντίστοιχα προγράμματα.

Καλούμε, λοιπόν, όλους τους συνδημότες να δώσουν την ευκαιρία στη «Νέα Τρίπολη» και στον Γιάννη Σμυρνιώτη να ολοκληρώσει το καινοτόμο έργο του, να υλοποιήσει το νέο του πρόγραμμα και να πάει τον Δήμο μας ξανά μπροστά!

Στόχος μας είναι η ενότητα, η συνεργασία και η σύνθεση στον Δήμο με γνώμονα την αγάπη μας για τον τόπο και την έγνοια μας να τον καταστήσουμε πρωτοπόρο Δήμο.

 

Προσωπικά, σε ποιους τομείς διοίκησης θα θέλατε να προσφέρετε τις υπηρεσίες σας, αν ο κόσμος σας δώσει ψήφο εμπιστοσύνης;

Είμαι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Εθνικού  Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά ως δικηγόρος στην Τρίπολη. Έχω εργασθεί στο πλαίσιο πανεπιστημιακού προγράμματος στη ΓΣΕΕ πάνω σε εργασιακά θέματα. Έχω εκλεγεί δύο φορές στο συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Τρίπολης και κατά τη θητεία μου ασχολήθηκα εκτεταμένα με υποθέσεις υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων και ενημέρωσα εθελοντικά ευρύ κοινό για τις δυνατότητες του Νόμου. Επίσης, έχω διατελέσει μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Πρόληψης κατά των Εξαρτήσεων.

Με την εμπειρία μου στον επαγγελματικό χώρο, μπορώ να δραστηριοποιηθώστις νομικές υποθέσεις του Δήμου. Πάρα πολλά θέματα στον Δήμο κινούνται υπό το πρίσμα του νομικού πλαισίου που τα διέπει και πολλές φορές «σκοντάφτουν» στη γραφειοκρατία. Στόχος μας είναι ένας Δήμος ευέλικτος και αποτελεσματικός. Συμβάσεις, νομικά και διαδικαστικά θέματα απαιτούνέλεγχο και διασφάλιση των συμφερόντων του Δήμου. Επίσης, μπορούμε να εργασθούμε πάνω στη δημιουργία του κοινωνικού προσώπου του Δήμου, εμπλουτίζονταςτις δομές για την υποστήριξη του πολίτη με τη θεσμοθέτηση της Χάρτας των Δικαιωμάτων του Πολίτη, τον Ψηφιακό Οδηγό Υπηρεσιών για τους Δημότες, την υποστήριξη των γυναικών και ευπαθών ομάδων με την παροχή Νομικής Βοήθειας.

 

Ως Κωνσταντίνα Κυριαζή, πώς οραματίζεστε τον Δήμο Τρίπολης;

Επέλεξα συνειδητά να ζήσω στην Τρίπολη για να έχω μια ποιότητα ζωής. Οραματίζομαι, λοιπόν,  έναν Δήμο πρωτοπόρο, καινοτόμο, ελκυστικό για τον επισκέπτη, οικονομικά εύρωστο.

Όμως για να γίνει αυτό πρέπει να λύσουμε πρώτακαι με ταχύτητατα βασικά προβλήματα: Οδοποιία, κυκλοφοριακό, πράσινο, αδέσποτα, φωτισμός, σκουπίδια, δημόσια έργα, εξυπηρέτηση του πολίτη.

Να αξιοποιήσουμε την ιστορική μας παράδοση, ειδικά τους αρχαιολογικούς μας χώρους,τον Αρκαδισμό και τη συμβολή των προγόνων μας στην Επανάσταση. Να στοχεύσουμε στην αναβάθμιση του περιβάλλοντος, στην κατοχύρωση των αγροτικών προϊόντων του Δήμου, να δώσουμε έμφαση στα τεράστια κεφάλαια του Πολιτισμού και της Παιδείας, στη δημιουργία ενός ερευνητικού κέντρου για το Πανεπιστήμιο που θα έπρεπε να είναι και η προτεραιότητά μας. Είναι σημαντικό να δημιουργήσουμε τις υποδομές που θα αποτελέσουν τη βάση για να γίνει η πόλη μας μια σημαντική Πανεπιστημιούπολη.

Αλλά αυτά δεν αρκούν.

Ο Δήμος μας πρέπει να είναι μπροστά στις εξελίξεις. Εμείς προτείνουμε ψηφιακή περιήγηση μουσείων και χώρων πολιτισμού και ψηφιακό οδηγό υπηρεσιών και εκδηλώσεων για τους δημότες.

Συνοψίζοντας, μου φαίνεται αδιανόητο τη στιγμή που οι Αρκάδες διαπρέπουν παντού ανά τον κόσμο, ο κεντρικός Δήμος της Αρκαδίας να μην είναι πρωτοπόρος Δήμος!

 

Ποιες είναι οι προτεραιότητες που έχετε θέσει σε προσωπικό επίπεδο, εφόσον εκλεγείτε;

Συμμετέχω και διεκδικώ μια πόλη καθαρή, όμορφη, διακριτή για τον πολιτισμό της, τις καινοτομίες της, τις νέες δομές της.

Συμμετέχω για να προτάξω την ιστορική και παραδοσιακή διαδρομή αυτού του Δήμου, για να συμπράξω στην προβολή του, τη διάκρισή του, την τουριστική του ανάπτυξη.

Προτεραιότητα και προσωπική φιλοδοξία μου να φανώ χρήσιμη και αποτελεσματική κοντά σε όσα απασχολούν τον πολίτη.

 

Είναι εύκολος ή δύσκολος για μια γυναίκα, ο χώρος της πολιτικής;

Σήμερα πια αντιλαμβάνομαι ότι έχει δημιουργηθεί χώρος και βήμα για τις γυναίκες ειδικά στον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Οι γυναίκες, όπως έχει γίνει αποδεκτό από το σύνολο των πολιτών, έχουν και την κατάρτιση και τις ικανότητες και τα επιχειρήματα για να διεκδικήσουν θέση στην πολιτική. Και μην ξεχνάμε ότι εμάς τις γυναίκες μας διακρίνουν οι κοινωνικές ευαισθησίες, η έμπνευση, η αίσθηση του πολιτισμού και της τάξης, η δημιουργικότητα. Τώρα πια έχουμε και τις γνώσεις και τη φιλοδοξία να επιτυγχάνουμε  τους στόχους μας. Στην πράξη.

Κλείνοντας, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη δυνατότητα που μου δίνετε εσείς και η ιστοσελίδα σας να εκφράσω τις απόψεις μου και να ευχηθώ καλή επιτυχία στην ΝΕΑ ΤΡΙΠΟΛΗ και σε όλους τους συνυποψηφίους μου !


2 Σχόλια

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.