«Kolotoumba» α λα Τσίπρα ετοιμάζει η Τερέζα Μέι, λέει ο βρετανικός Τύπος

«Kolotoumba» α λα Τσίπρα ετοιμάζει η Τερέζα Μέι, λέει ο βρετανικός Τύπος

Οκτώβριος 25, 2017 - 09:13
1 σχόλια

Το «όχι» που μετέτρεψε σε «ναι» η κυβέρνηση Τσίπρα μετά το δημοψήφισμα και η λέξη «κωλοτούμπα» η οποία έγινε ευρέως γνωστή στην Ευρώπη ενέπνευσε τους αρθρογράφους στη Βρετανία οι οποίοι επέλεξαν με αυτόν τον τρόπο να περιγράψουν τη μεταστροφή τόσο της Βρετανής πρωθυπουργού όσο και των Βρετανών (η 44η κατά σειρά δημοσκόπηση στη χώρα έδειξε για πρώτη φορά προβάδισμα 6,5% για εκείνους που πιστεύουν ότι τελικώς ήταν λάθος το Brexit).

Υπογραμμίζοντας ότι το αγγλικό συνώνυμό της είναι η λέξη «somersault» (μετάφραση: «στροφή 180 μοιρών», «τούμπα»), οι «Financial Times» χρησιμοποιούν την «kolotoumba», σε άρθρο τους, με τίτλο «Ελληνικά μαθήματα για τους οπαδούς του Brexit» («Greek Lessons for Brexiters»).

Το δημοσίευμα των «Financial Times» αναφέρει συγκεκριμένα: «Η "kolotoumba" έγινε της μόδας το 2015, ως αντίδραση στην τακτική του Αλέξη Τσίπρα. Του κάποτε ριζοσπάστη αριστερού πρωθυπουργού της Ελλάδας. Αφού επέμεινε για μήνες πως δεν θα υποχωρήσει μπροστά στους διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας, ο κ. Τσίπρας "έκανε τούμπα" και αποδέχθηκε μια έκτακτη οικονομική διάσωση, της οποίας οι όροι ήταν πιο αυστηροί από εκείνους που είχαν προσφερθεί αρχικά».

Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

Γρήγορα΄να κατοχυρώσουμε την πατεντα!!! τι διαλο.. σε αυτό που είμαστε καλοι πρεπει να το εκμεταλευτούμε!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.