«Κόλλησε» στις εντάσεις η αποκατάσταση των ΧΑΔΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου (video)

«Κόλλησε» στις εντάσεις η αποκατάσταση των ΧΑΔΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου (video)

Μάιος 25, 2015 - 12:46
0 σχόλια

Η συνεδρίαση θα επανέλθει εντός της ημέρας

Συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου τη Δευτέρα 25 Μαΐου στο κτίριο της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη. Ένα πολύ σημαντικό θέμα το οποίο συζητήθηκε, αφορούσε στο έργο της αποκατάστασης των ΧΑΔΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, για τους οποίους δεν λήφθηκε η τελική απόφαση δημοπράτησης, καθώς η διαδικασία κόλλησε στις ενστάσεις επί των δημοπρατήσεων.

Το «παρών» στη συνεδρίασε έδωσαν και οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ο κ. Γόντικας ξεκίνησε με μια παροιμία: «Όπου κοπανιούνται τα βουβάλια την πληρώνουν τα βατράχια». Λέγοντας «βουβάλια» εννοούσε τους μεγαλοεργολάβους, που θα μπορούσαν να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό για την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ. «Σας λέγαμε να σπάσε το έργο σε περισσότερες εργολαβίες για να μην υπάρχουν προβλήματα. Εσείς θέλατε έναν εργολάβο», τόνισε. Ακόμα, έκανε λόγο για τον αριθμό των ΧΑΔΑ που είναι προς αποκατάσταση, αναφέροντας ότι πρόκειται μόνο για 27 ΧΑΔΑ στην Περιφέρεια από τους 76 που αναφέρει η δημοπράτηση. Οι υπόλοιποι είναι ενεργοί για πολλά χρόνια.

Ο κ. Κωστόγιαννης, προϊστάμενος Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, απάντησε στις «προκλήσεις» του κ. Γόντικα για τον αριθμό των ΧΑΔΑ, αναφέροντας ότι μπορεί να μην πηγαίνουν απορρίμματα εκεί, αλλά λογίζονται ως ενεργοί  έως το τέλος του 2012 από το ΕΠΠΕΡΑΑ. «Είναι ΧΑΔΑ που θεωρούνται τροφοδοτούμενοι», τόνισε.

Επίσης, μίλησε και για την αποκατάσταση του ΧΑΔΑ που βρίσκεται στον Δήμο Τρίπολης, στο Πλάτωμα, αναφέροντας ότι γίνεται μια υπεράνθρωπη προσπάθεια έως το τέλος Ιουνίου να δημοπρατηθεί και αυτός, όπως και οι άλλοι τρεις ΧΑΔΑ που απομένουν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Στη συνέχεια, τον λόγο έλαβε ο κ. Παπαηλίου, προϊστάμενος Δομών Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αναφέροντας ότι δεν αμφισβητείται από κανέναν το γεγονός ότι οι 76 ΧΑΔΑ είναι προς αποκατάσταση.

Η πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής κυρία Ντίνα Νικολάκου μίλησε για το έργο της αποκατάστασης των ΧΑΔΑ το οποίο πληρώνεται από το ΕΠΠΕΡΑΑ, όπου καλέστηκαν πρώτοι δικαιούχοι οι δημοτικές αρχές. «Υπήρξαν κάποιες δημοτικές αρχές που ζήτησαν πολλά για την αποκατάσταση. Στη, συνέχεια εκλήθη η Περιφέρεια Πελοποννήσου να κάνει την αποκατάσταση. Το ΕΠΠΕΡΑΑ έδωσε τη λίστα με τους προς αποκατάσταση ΧΑΔΑ, προκειμένου να ενταχθεί το έργο στο ΕΣΠΑ. Η Περιφέρεια σε χρόνο-ρεκόρ κατάφερε να προχωρήσει το έργο και να έρθουν 19 εταιρίες για αυτή την αποκατάσταση», επεσήμανε η κυρία Νικολάκου.

Ύστερα από διαλογική συζήτηση, το σώμα κατά πλειοψηφία αποφάσισε να διακόψει τη συνεδρίαση και να την επαναφέρει με νέα στοιχεία, παρουσία της νομικής συμβούλου της Περιφέρειας, προκειμένου να δουν τι θα γίνει με τις ενστάσεις επί της δημοπράτησης, έτσι ώστε να προχωρήσει το έργο. Η συνεδρίαση θα επανέλθει εντός της ημέρας.

Video: 

ArcadiaPortal.gr «Κόλλησε» στις εντάσεις η αποκατάσταση των ΧΑΔΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.