Κολλίνες Αρκαδίας: Πτώση εκπαιδευτικού αεροπλάνου - Νεκρός ο κυβερνήτης (pics,vid)

Κολλίνες Αρκαδίας: Πτώση εκπαιδευτικού αεροπλάνου - Νεκρός ο κυβερνήτης (pics,vid)

Αύγουστος 28, 2018 - 11:39
2 σχόλια

Νεκρός βρέθηκε ο κυβερνήτης του εκπαιδευτικού αεροσκάφους Τ-2, το οποίο έπεσε το πρωί στις 8.50, 7ν.μ. στις Κολλίνες Αρκαδίας (Δείτε ΕΔΩ).

Το αεροσκάφος απογειώθηκε από την Καλαμάτα και έπεσε στις Κολλίνες στην περιοχή Περδικάρι, στα σύνορα Αρκαδίας-Λακωνίας. Νωρίτερα είχε βρεθεί σώος ο συγκυβερνήτης του αεροσκάφους, ενώ ο κυβερνήτης εντοπίστηκε νεκρός μέσα σε αυτό. Σημειωτέον ότι από την πτώση του αεροσκάφους ξέσπασε μικρής εκτάσεως πυρκαγιά. Η σωρός του άτυχου κυβερνήτη, πατέρα δύο παιδιών, βρέθηκε απανθρακωμένη, ενώ το αεροσκάφος έχει καεί ολοσχερώς.

Στην περιοχή αμέσως μετά το συμβάν έσπευσαν αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας και πυροσβεστικά για να συνδράμουν στις έρευνες. Ελικόπτερο της ΠΑ με ομάδες διασωστών βρίσκονται στο σημείο.

Να αναφέρουμε ότι μεγάλη είναι και η συμβολή από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής, Αστυνομίας και ΕΚΑΒ Τρίπολης.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από το σημείο από τον φακό του ArcadiaPortal.gr που βρίσκεται εκεί και καταγράφει λεπτό προς λεπτό.

Σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε από το σημείο, στον τόπο του δυστυχήματος έχουν σπεύσει ανώτατα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας και του Στρατού, ο περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Πελοποννήσου Ευάγγελος Φωτόπουλος, ο αστυνομικός διευθυντής Αρκαδίας Λάμπρος Κατσαντώνης, ο περιφερειακός διοικητής Πυροσβεστικής Πελοποννήσου Θεόδωρος Λαρέζος, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας.

Το σημερινό ατύχημα με τη συντριβή του Τ-2 είναι το δεύτερο ατύχημα με τον συγκεκριμένο τύπο εκπαιδευτικού αεροσκάφους από την αρχή του 2018. Είχε προηγηθεί η πτώση ακόμη ενός αεροσκάφους αυτού του τύπου στις 3 Ιανουαρίου του 2018. Τότε, το Τ-2 είχε πέσει λίγο μετά την  απογείωσή του από την αεροπορική βάση της Καλαμάτας και οι δύο χειριστές είχαν διασωθεί.

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Κολλίνες Αρκαδίας: Πτώση εκπαιδευτικού αεροπλάνου


2 Σχόλια

Σεβασμός κύριοι....... οι άνθρωποι αυτοί εκπαιδεύονται κάθε ημέρα για το πως θα πολεμήσουν και δυστυχώς αρκετές φορές το πληρώνουν με την ζωή τους. ΑΘΑΝΑΤΟΙ! αυτοί που φεύγουν..... Η Παναγία και οι Αρχάγγελοι να τους προστατεύουν κάθε ημέρα & νύχτα. Εμείς κοιμόμαστε και αυτοί επαγρυπνούν όλο το 24ωρο. ΑΙΕΝ ΥΨΙΚΡΑΤΕΙΝ.....

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.