ΚΟΚ: Πρόστιμα για τη χρήση handsfree από τους οδηγούς

ΚΟΚ: Πρόστιμα για τη χρήση handsfree από τους οδηγούς

Οκτώβριος 24, 2019 - 09:48
2 σχόλια

Σύμφωνα με τον νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, οι οδηγοί που μιλούν με handsfree ενώ είναι εν κινήσει το όχημα θα τιμωρούνται, όπως επίσης και οι οδηγοί που μιλούν έχοντας... κρεμασμένο στο αφτί το κινητό τους τηλέφωνο.

Η ομιλία στο κινητό επιτρέπεται μόνο μέσω bluetooth ή με ανοιχτή ακρόαση και μόνο όταν το τηλέφωνο είναι τοποθετημένο στην ειδική θήκη στο ταμπλό του αυτοκινήτου.

Οι οδηγοί που θέλουν να κάνουν χρήση του κινητού τους τηλέφωνο θα πρέπει να έχουν ενεργοποιήσει το bluetooth του κινητού τηλεφώνου προτού ξεκινήσει η οδήγηση, η συνομιλία πρέπει να είναι σύντομη και να αποφεύγονται οι πολύπλοκες και συναισθηματικά φορτισμένες συνομιλίες, πρέπει να ενημερώσουν τον συνομιλητή ότι οδηγούν και πρέπει να τερματίζουν τη συνομιλία αμέσως μόλις γίνει αντιληπτή η απόσπαση της προσοχής από την οδήγηση.

Πάντως, οφείλουμε να παρατηρήσουμε ότι παρά τις ευκολίες που προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία, οι περισσότεροι οδηγοί προτιμούν να μιλούν απευθείας στο κινητό τους τηλέφωνο κατά τη διάρκεια της οδήγησης, μη αντιλαμβανόμενοι ότι η διάσπαση της προσοχής μπορεί να προκαλέσει ατυχήματα.


2 Σχόλια

Ποια η διαφορά του ενσύρματου handsfree και του ασύρματου handsfree (bluetooth); Γιατί πρέπει να αντιμετωπίζονται διαφορετικά;

ευκολακι!!το ενα εχει καλώδια και αρα υπάρχει ο κινδυνος να μπερδευτουν σε αυτα τα χερια σου π.χ. καθως στριβεις το τιμονι... με το αλλο δεν κινδυνευεις απο αυτό....

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.