Κοιτάζοντας τα μηχανάκια να περνούν «αέρα» στην πλατεία Άρεως

Κοιτάζοντας τα μηχανάκια να περνούν «αέρα» στην πλατεία Άρεως

Ιούλιος 25, 2017 - 11:12
8 σχόλια

Η περίπτωση της Τρίπολης και η περίπτωση του Άργους

Δεν μπορεί να μην το έχετε παρατηρήσει, και αν είστε γονιός δεν μπορεί να μην έχτε κατατρομάξει με το γεγονός ότι, παρά τις απαγορεύσεις, τα μηχανάκια περνούν «αέρα» στην πλατεία Άρεως, αλλά και στην Πετρινού.

Έχετε, όμως, διαμαρτυρηθεί για αυτό; Έχετε μιλήσει στα παιδιά πάνω στα μηχανάκια που για να κόψουν δρόμο κινδυνεύουν να γίνουν δολοφόνοι μικρών παιδιών;

Όλοι αναγνωρίζουμε ότι είναι θαύμα που δεν έχει γίνει κάποιο ατύχημα και δεν έχει τραυματιστεί κάποιο από τα εκατοντάδες παιδιά που παίζουν στην πλατεία Άρεως τα απογεύματα του καλοκαιριού. Συχνά-πυκνά, νεαροί εργαζόμενοι σε ταχυφαγεία και εστιατόρια –και όχι μόνον αυτοί, ασφαλώς- κόβουν δρόμο από την Άρεως. Προχθές, έντρομος ένας πατέρας μάς περιέγραψε το πώς ένας νεαρός με μηχανάκι σταμάτησε ευτυχώς έγκαιρα και ύστερα από απότομο φρενάρισμα μπροστά ακριβώς στο τρίχρονο παιδί του στον πεζόδρομο της πλατείας Άρεως. Ο νεαρός δεν είχε ορατότητα, καθώς μπροστά του υπήρχε ολόκληρο περίπτερο(!) αλλά παρ' όλα αυτά έτρεχε και μάλιστα σε σημείο όπου δεν θα έπρεπε να κινείται καν με τη μηχανή.

Πρόσφατα, ο Δήμος Άργους προχώρησε στην ανάπλαση της κεντρικής πλατείας. Ο δήμαρχος φρόντισε να τοποθετήσει μπάρες που ανοίγουν για τις προμήθειες των καταστημάτων σε συγκεκριμένες ώρες. Στην αρχή, τα μηχανάκια περνούσαν από εκεί λες και δεν υπήρχε απαγορευτικό. Ώσπου ανέλαβαν δράση οι ίδιοι οι πολίτες και με ωραίο τρόπο, κάνοντάς τους παρατήρηση, πέτυχαν τελικά να μην διέρχονται μηχανάκια από το σημείο.

Δεν χρειάζεται ως πολίτες να γίνουμε δυσάρεστοι στους συμπολίτες μας, τελικά. Αλλά δεν αρκεί και να κοιτάζουμε τα μηχανάκια στην Άρεως και στην Πετρινού να περνούν. Η Αστυνομία πρέπει να κάνει τις δικές της ενέργειες -αλλά δεν είναι δυνατόν να εγκαταλείψει ολόκληρη την πόλη και να φυλάει τα μηχανάκια που μπαίνουν σε πεζορόμους και πλατείες-, ο Δήμος τις δικές του αλλά και εμείς ως πολίτες δεν χρειάζεται να βρίζουμε τους αναβάτες αφού έχουν περάσει ξυστά από μπροστά μας. Κάθε ένας από εμάς έχει τη δική του ευθύνη και καλό είναι να μιλήσει προτού να είναι αργά.

 

Ειδήσεις: 

8 Σχόλια

πεντακοσιες φορες να κανετε θεμα,εξακοσιες να γραψουμε εμεις (εχω γραψει αρκετες) για μηχανες-αυτοκινητα διερχομενα-παρκαρισμενα στη πετρινου-πεζοδρομους αν δεν ΑΡΧΙΣΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ και να κοβει κωλους ξεχαστε το,ολοι επανω θα ειναι και θα περνανε ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ,οι ιδιοι και οι ιδιοι,ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΦΕ λες και τα γιδια αν περπατησουν λιγο θα παθουν κατι.................ας αρχισει η αστυνομια να κανει τ δουλεια της και δε θελει τπτ αλλο,να σου πω εγω μαγκιες μετα,γιατι εκει εχει καταληξει,να δειχνεις μαγκια οτι ανεβηκες πλατεια με το αρμα !!!!!!!!!!!!!

Όχι μόνο μηχανάκια περνούν ακόμη αλλά και αυτοκίνητα!!!!Όσο για το ότι κάποιοι κάτοικοι έκαναν παρατηρήσεις πού και πότε έγινε;;;;;Στην Τρίπολη όλος ο ΚΟΚ έχει γίνει σμπαράλια!!!Όλοι οι πεζόδρομοι έχουν γίνει αυτοκινητόδρομοι και ποδηλατόδρομοι!!!!Ανύπαρκτο το κράτος από αστυνομία και Δήμο μέχρι ενεργούς πολίτες!!!!!Καθημερινή εικόνα μηχανάκια με Δίας στην γωνία της Εθνικής σταθμευμένα και μπροστά τους να περιδιαβαίνουν μηχανές και αυτοκίνητα τον πεζόδρομο της ΙΒ και η αδιαφορία τους δεν έχει όρια!!!!Και το πιο ωραίο θέλαμε να γίνουμε και ευρωπαϊκή πρωτεύουσα!!!ΧΑ ΧΑ ΧΑ!!!!

Εδώ τις καθημερινές βλέπεις μπροστά στο δικαστήριο παρκαρισμένα SUV και άλλου τύπου IX. Κάποια από αυτά είναι των ***. Ε μετά τι να λέμε... (ελπίζω να μην με κόψει το arcadiaportal)

Δυστυχώς οσο παίρνουν τα χρονια το επίπεδο του Έλληνα γινεται ολο και χαμηλότερο !Δυστυχως η παιδεία ειναι μεχρι εκει !Καληνυχτα ελλαδα ,ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΑΡΚΑΔΙΑ, δυστυχώς δεν θα ξημερώσει ποτε !!

και για τη φασαρια απο τα καγκούρια το βράδυ ,γράψατε και δεν έγινε τιποτα...συνεχίζει να μας ξυπνάει το καθε καγκουρό 2 και 3 φορές τη νύχτα , είτε μαρσάροντας, είτε βαζοντας στο τέρμα τη μουσική.....(ενδιαμεσα τσακώνονται τα αδέσποτα)....αφού ξερουν ποιοι είναι....εδώ τους μαθαμε εμεις....εναν προς έναν όπως σταμπαραμε και τα αυτοκινητά τους (με τέτοιους χρώματισμούς ούτε πινακιδες χρειάζεται να δεις πλεον) και δεν τους ξέρει η τροχαία? Γιατι δεν κάνει κατι?????

τις τελευταιες ημερες περνα με μεγαλοπρεπεια ενα ταξι μπροστα απο το ξενοδοχειο μαιναλο και παιρνει ή αφινει πελατη του σε παρακειμενη πολυκατοικια.υπαρχει ιδιαιτερος λογος?αν ναι εχει δωσει αδεια η αρμοδια αρχη?αμφιβαλλω.........

αν ολοι εμεις ,που γραφουμε τα αυτονοητα στελναμε μια επιστολη με ντοκουμεντα,φωτο κλπ στο αρμωδειο υπουργειο εκει θα βλεπατε πως θα ετρεχε ο διοικητης της τροχαιας που αγρον κοιματε .............................για αυτο λοιπον αν θελουμε εμεις οι δημοτες της πολης να γινουν καλυτερα καποια πραγματα (γιατι κακα τα ψεμματα μην περιμενουμε απο αλλους ,ΔΕΝ) να πέρναμε τη κατασταση στα χερια μας ,και οσο περισσοτερες επιστολες στο υπουργειο,αυτο πρεπει να κανουμε ολοι ΣΗΜΕΡΑ

ΠΡΟΧΘΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΥΠΗΡΧΕ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕ Η ΕΓΡΑΦΕ ΤΑ ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΓΑΝ ΑΠΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ/ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ. ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΔΩ ΕΝΩ ΠΑΛΙΑ ΥΠΗΡΧΕ ΔΕΝ ΞΕΡΩ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΥΝΗΓΗΣΕΙ ΤΑ ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΑΛΛΟ ΣΚΟΠΟ.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.