Κοινωνικό τιμολόγιο: Ξεκινούν οι αιτήσεις

Κοινωνικό τιμολόγιο: Ξεκινούν οι αιτήσεις

Αύγουστος 07, 2019 - 11:21
0 σχόλια

Ως το τέλος Αυγούστου θα πρέπει οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου ρεύματος να υποβάλουν την αίτηση ένταξης σε αυτό, προκειμένου να γίνει επανέλεγχος των προϋποθέσεων που πρέπει να πληρούν.

Οι δικαιούχοι του ΚΟΤ θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση κάθε χρόνο σε προθεσμία ενός μηνός από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων φόρου εισοδήματος, η οποία έληξε στο τέλος Ιουλίου.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται στην ιστοσελίδα της ΗΔΙΚΑ (Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης), η οποία αναμένεται σύντομα να ανοίξει την εφαρμογή για την υποβολή των αιτήσεων με βάση τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια του 2018.

Υπενθυμίζεται ότι με την τελευταία υπουργική απόφαση του 2018 ορίστηκαν δύο κατηγορίες δικαιούχων του ΚΟΤ:

Στην πρώτη κατηγορία (ΚΟΤ Α') εντάσσονται όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις χορήγησης του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης και δικαιούνται έκπτωση 0,075 ευρώ ανά κιλοβατώρα στη χρέωση προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας.

Στη δεύτερη (ΚΟΤ Β') εντάσσονται καταναλωτές που πληρούν συγκεκριμένα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια. Για την κατηγορία αυτή η έκπτωση είναι 0,045 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

Tags: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.