Κοινωνικό Τιμολόγιο ΔΕΗ: Την επόμενη εβδομάδα ξεκινούν οι αιτήσεις

Κοινωνικό Τιμολόγιο ΔΕΗ: Την επόμενη εβδομάδα ξεκινούν οι αιτήσεις

Φεβρουάριος 07, 2018 - 18:02
0 σχόλια

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την υποβολή αιτήσεων για το νέο κοινωνικό τιμολόγιο. Υπενθυμίζουμε ότι με απόφαση του υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, διευρύνεται το πεδίο εφαρμογής του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ) ηλεκτρικής ενέργειας με την αύξηση τουλάχιστον κατά 20% των εισοδηματικών ορίων υπαγωγής σε αυτό για τις πολύτεκνες οικογένειες και τα νοικοκυριά με πολυάριθμα μέλη.

Με την ίδια απόφαση λαμβάνονται μέτρα πρόληψης πιθανής κατάχρησης του ΚΟΤ από εύπορους καταναλωτές με την εισαγωγή και περιουσιακών κριτηρίων πέρα από τα εισοδηματικά ενώ καταργείται η απένταξη των καταναλωτών που υπερβαίνουν τη μέγιστη κατανάλωση μέχρι 10%.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων υπαγωγής στο νέο ΚΟΤ θα ανοίξει τις 15 Φεβρουαρίου. Οι αιτήσεις θα κατατίθενται στο νέο σύστημα που είχε ενεργοποιηθεί για το κοινωνικό μέρισμα και το οποίο θα τηρείται από την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης. Θα υπάρξει μια μεταβατική περίοδος μέχρι την 30η Απριλίου, κατά την οποία όλοι οι δικαιούχοι θα έχουν το χρόνο να υποβάλουν τη νέα αίτηση ένταξης, με βάσει τα νέα στοιχεία, ακόμα κι αν υπάγονται ήδη στο ΚΟΤ.

Tags: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.