Κοινωνικό μέρισμα: Θα δοθεί σε 200.000 δικαιούχους

Κοινωνικό μέρισμα: Θα δοθεί σε 200.000 δικαιούχους

Δεκέμβριος 02, 2019 - 10:30
0 σχόλια

Κοινωνικό μέρισμα από 500 έως και 1.000 ευρώ «μετρητά και στο χέρι» όπως είχε προαναγγείλει ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, προετοιμάζεται να καταβάλλει σε 200.000 νοικοκυριά η κυβέρνηση πριν από τα Χριστούγεννα.

Σε συγκεκριμένες κατηγορίες που ανήκουν στις πιο αδύναμες κοινωνικές ομάδες, θα κατευθυνθεί φέτος το κοινωνικό μέρισμα, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα του 13ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας.

Κατά την ομιλία του, ο Πρωθυπουργός δήλωσε ότι περίπου 200.000 νοικοκυριά των πιο αδύναμων Ελλήνων θα λάβουν έκτακτη ενίσχυση που θα δοθεί πριν τα Χριστούγεννα, με κατεύθυνση προς εκείνους τους συμπολίτες μας που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη, δηλαδή τους πιο αδύναμους από τους μακροχρόνια άνεργους, τις πολύτεκνες οικογένειες και τις οικογένειες με εξαρτώμενα τέκνα ΑΜΕΑ.

Συνολικά, κοινωνικό μέρισμα θα λάβουν 200.000 νοικοκυριά μακροχρόνια ανέργων, πολύτεκνων οικογενειών και οικογενειών με εξαρτώμενα τέκνα ΑΜΕΑ ενώ δρομολογούνται οι πληρωμές των δικαιούχων για επίδομα θέρμανσης (68 εκατ. ευρώ) και οι επιστροφές φόρου στις επιχειρήσεις (138 εκατ. ευρώ) μετά την εφάπαξ μείωση της προκαταβολής φόρου από το 100% στο 95%.

Τα σενάρια για μια εφάπαξ μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης τα οποία είχαν δει το φως της δημοσιότητας δεν επιβεβαιώθηκαν, όπως ανέφεραν άλλωστε πηγές του οικονομικού επιτελείου τις προηγούμενες ημέρες.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.