Κλιμάκιο ΦΔ όρους Πάρνωνα και υγροτόπου Μουστού σε συναντήσεις εργασίας με τοπικούς φορείς

Κλιμάκιο ΦΔ όρους Πάρνωνα και υγροτόπου Μουστού σε συναντήσεις εργασίας με τοπικούς φορείς

Οκτώβριος 22, 2014 - 15:46
0 σχόλια

Βάσει της υπ’ αριθμ. οικ. 44469/24.9.2014 (ΦΕΚ 621/9.10.2014/Υ.Ο.Δ.Δ.) με εντολή Υπουργού Π.Ε.Κ.Α. Απόφαση Γ.Γ. Π.Ε.Κ.Α., ορίστηκε νέος Πρόεδρος του Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης όρους Πάρνωνα και υγροτόπου Μουστού ο κ. Δημήτριος Μήλιος, ΤΕ Πολιτικός Μηχανικός Έργων Υποδομής, Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Υδάτων Πελοποννήσου.

Στο πλαίσιο γνωριμίας του νέου Προέδρου με εκπροσώπους των τοπικών φορέων, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις εργασίας με διάφορους φορείς από κλιμάκιο του Φορέα Διαχείρισης, αποτελούμενο από τον νέο Πρόεδρο του Δ.Σ. και στελέχη του Φορέα Διαχείρισης.

Το κλιμάκιο μετέβη στην περιοχή απολύτου προστασίας του Υγροτόπου Μουστού για έλεγχο της Προστατευόμενης Περιοχής και ενημέρωση του νέου Προέδρου για την πλούσια βιοποικιλότητα που φιλοξενεί, καθώς αποτελεί τον σπουδαιότερο υγρότοπο στην Ανατολική Πελοπόννησο.

Η πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε με τον Πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου κοινότητας Μελιγούς κ. Ράλλιο Νικόλαο, με τον οποίο συζητήθηκαν προοπτικές συνεργασίας του ΦΔ με την κοινότητα Μελιγούς, και με τις δύο πλευρές να συμφωνούν σχετικά με τα πλεονεκτήματα που επιφέρει η ανάπτυξη δράσεων και δραστηριοτήτων του ΦΔ στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας.

Δεύτερη στάση ήταν το Δασαρχείο Κυνουρίας, όπου και πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Δασάρχη κ. Λυμπερόπουλο Παναγιώτη και συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Δασική Υπηρεσία ελλείψει επιστημονικού προσωπικού. Στο πλαίσιο συνεργασίας του ΦΔ με την Δασική Υπηρεσία θα πραγματοποιηθούν και άλλες συναντήσεις με σκοπό την στενότερη και αποδοτικότερη συνεργασία.

Τέλος, το κλιμάκιο συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Βόρειας Κυνουρίας κ. Μαντά Παναγιώτη, παρουσία του αντιδημάρχου κ. Γκαύρου Δημήτριου και μέσα από μια εποικοδομητική συζήτηση εκφράστηκε η επιθυμία και από τις δύο πλευρές για άμεση συνεργασία για την υλοποίηση των ήδη ενταγμένων έργων του ΦΔ και την προετοιμασία νέων αναπτυξιακών έργων, όπως το δίκτυο πεζοπορικών διαδρομών στον Πάρωνα, για ένταξή τους στην νέα Προγραμματική Περίοδο (2014-2020).

Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.