Κλίμα διάσπασης και καχυποψίας μεταξύ των δημάρχων της Πελοποννήσου (vid)

Κλίμα διάσπασης και καχυποψίας μεταξύ των δημάρχων της Πελοποννήσου (vid)

Αύγουστος 03, 2016 - 10:39
1 σχόλια

Συνεδρίασε ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου την Τρίτη 2 Αυγούστου στην Τρίπολη.

Τα θέματα τα οποία συζητήθηκαν είχαν να κάνουν με τον αναθεωρημένο ΠΕΣΔΑ αλλά και με τις εξελίξεις που ακολούθησαν την μετά την ομόφωνη απόφαση των δημάρχων την οποία έλαβαν κατά την προηγούμενη συνεδρίασή τους.

Ενώ κατά την προηγούμενη συνεδρίαση οι δήμαρχοι έδειξαν ότι έχουν αντιληφθεί το πρόβλημα και ότι έχουν γίνει ένα σώμα, όπως οφείλουν σαν συμβούλιο του ΦΟΔΣΑ, για να βρεθεί μια απάντηση στο χρόνιο πρόβλημα των απορριμμάτων και να προχωρήσουν από κοινού σε μια κοινά αποδεκτή λύση για τη διαχείριση των απορριμμάτων, το βράδυ της Τρίτης το σκηνικό άλλαξε και οι δήμαρχοι ανακάτεψαν πάλι την τράπουλα.

Οι τρεις ώρες περίπου της συνεδρίασης αφορούσαν στο πρώτο θέμα «Απομαγνητοφώνηση για τη σύνταξη του τελικού κειμένου απόφασης του ΔΣ που διεξήχθη στις 18-7-2016» γεγονός το οποίο αποδεικνύει ότι οι δήμαρχοι συζητούσαν και διαφωνούσαν επί μιας ομόφωνης απόφασης του προηγούμενου συμβουλίου. Το τελικό κείμενο της απόφασης, το οποίος διαβάστηκε από τον πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ κ. Ανδρικόπουλο και μοιράστηκε στα μέλη, επικυρώθηκε από τα μέλη.

Αλλά μόνο και μόνο η ύπαρξη ενός τέτοιου θέματος δημιουργεί κακές εντυπώσεις και εντυπώσεις σύγχυσης. Σε αρκετές στιγμές τα μέλη του Φορέα έψαχναν λέξεις οι οποίες, ενώ είχαν διαβαστεί από τον πρόεδρο, δεν υπήρχαν στην απόφαση που κρατούσαν οι υπόλοιποι. 

Τι συνέβη; Πόσες αποφάσεις υπήρξαν; Γιατί άλλαξαν τα πράγματα; Γιατί μια ομόφωνη απόφαση χρειαζόταν επικύρωση; 
Μόνο οι δήμαρχοι ξέρουν, καθώς είπαν ότι έγιναν πολλά τηλεφωνήματα…

Η ατμόσφαιρα ήταν ηλεκτρισμένη από την καχυποψία ως προς το ποιος μετέφερε την απόφαση στο υπουργείο, για το ποιος κίνησε τα νήματα. Ένα κακό κλίμα διάχυτης καχυποψίας επικράτησε στη συνεδρίαση, όπως είπαν οι ίδιοι οι δήμαρχοι.

Το σώμα του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα έδειξε διασπασμένο, με τους δημάρχους οι οποίοι ομονοούν να χαράζουν πορεία μόνοι τους. Τη διαχείριση των απορριμμάτων ίσως μπορεί να την κάνει ο κάθε μεγάλος Δήμος μόνος του, αλλά τι θα γίνει με τους μικρότερους Δήμους;

Όπως θα δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί, οι εντάσεις ήταν πολλές με τους δημάρχους να «μάχονται» για να λυθούν οι οποίες παρανοήσεις υπήρχαν και να τεθεί σε μια σειρά η συζήτηση, καθώς άτακτα αποσπούσαν τον λόγο μέλη του ΔΣ από τους ομιλητές. 

Τα άλλα δύο θέματα δεν απασχόλησαν πολύ το Σώμα με το δεύτερο θέμα «Επιστολή του Υπουργού Επικρατείας κ. Φλαμπουράρη αναφορικά με το εκπονούμενο ΠΕΣΔΑ» να κλείνει με την απόφαση να σταλεί έως τις 10 Αυγούστου επιστολή για τα τοπικά σχέδια διαχείρισης.

Εν κατακλείδι, η χθεσινή συνεδρίαση επιβεβαίωσε ότι υπάρχει μεγάλη σύγχυση μετά των μελών του ΦΟΔΣΑ , τα πράγματα δεν είναι ξεκάθαρα, όπως μερικοί θέλουν να τα βλέπουν. Αν δεν υπάρξει συναίνεση από μεριάς των δημάρχων και συνεχιστεί η διάσπαση, λύση δεν θα βρεθεί. 

Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα απορρίμματα δεν μπορούν να περιμένουν, είναι εδώ και καθημερινά αυξάνονται όσο οι δήμαρχοι αποκλίνουν και καθυστερούν τις αποφάσεις. Σε αυτή την περίπτωση, τα προγράμματα θα είναι δύσκολα για τους πολίτες και για το περιβάλλον, καθώς τα απορρίμματα θα βρεθούν και πάλι στις πόρτες των σπιτιών μας.

Δείτε την απόφαση:

Έφη Καστραντά

Video: 

ArcadiaPortal.gr Σε σύγχυση οι δήμαρχοι του ΦοΔΣΑ Πελοποννήσου


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Αυτοί μας διοικούν.Διαφωνούντες επί μιας ομόφωνης προηγούμενης αποφάσεως.Ωστόσο το πρόβλημα με τα σκουπίδια συνεχίζεται και θα συνεχίζεται όσο θα υπάρχουν Δήμαρχοι διαφωνούντες επί των προηγούμενων ομόφωνων αποφάσεων τους.Είσαστε για γέλια.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.