Κλέβουν τα καπάκια από τα φρεάτια σε οικισμό της Μεγαλόπολης

Κλέβουν τα καπάκια από τα φρεάτια σε οικισμό της Μεγαλόπολης

Οκτώβριος 24, 2017 - 12:09
1 σχόλια

Την εκτέλεση του κατεπείγοντος έργου με τίτλο: «Άρση επικινδυνότητας, αποκατάσταση βλάβης και διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας τμήματος του κεντρικού δικτύου ύδρευσης στην πηγή του Οικισμού Πετροβουνίου της Τ.Κ. Ίσαρη» με προϋπολογισμό 7.159,76 €, αποφάσισε ο δήμαρχος Μεγαλόπολης.

Όπως αναφέρει η απόφαση με αριθμό πρωτοκόλλου 14907, στο κεντρικό δίκτυο ύδρευσης, πλησίον της πηγής, του Οικισμού Πετροβουνίου της Τ.Κ. Ίσαρη, προέκυψε σοβαρό πρόβλημα που έχει να κάνει με τη συγκέντρωση του νερού από την πηγή, την εισαγωγή του στο δίκτυο και τη μεταφορά του μέσω του δικτύου στη δεξαμενή του Οικισμού.

Πιο συγκεκριμένα, παρουσιάστηκε σοβαρό πρόβλημα με το φράξιμο του αγωγού σε συνολικό μήκος 150 περίπου μέτρων με αφετηρία την πηγή, αλλά και με μεγάλη απώλεια νερού από την πηγή στο δίκτυο, λόγω κυρίως αλλαγής της κίνησής του από μεγάλες ρίζες πλατάνων που βρίσκονται πλησίον της πηγής.

Ο oικισμός πλέον αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με την υδροδότησή του και πρέπει άμεσα να γίνουν εργασίες ώστε να αρθεί ο σοβαρός κίνδυνος που έχει να κάνει με την έλλειψη ύδατος αλλά και με τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Επιπλέον, ο έλεγχος στην περιοχή της πηγής δείχνει φρεάτια χωρίς καπάκια λόγω κλοπής. Το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό, καθώς σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή ελλοχεύει ο κίνδυνος εισχώρησης στο εσωτερικό τους ακαθαρσιών αλλά και επικίνδυνων ουσιών που μπορούν να βλάψουν σοβαρά τη δημόσια υγεία των δημοτών.

Φωτογραφία αρχείου
 

Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

Κανει μπαμ οτι ειναι άλλη μια (δουλεια) των γυφτων ,τα καπάκια ειναι απο μαντεμι και τα κλέβουν πανελλαδικά οι νοικοκυραίοι !!Οπως πριν μερικά χρονια έκλεβαν τις καμπάνες απο τα εξωκλήσια !

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.