Κλειστό το Δημοτολόγιο - Ληξιαρχείο του Δήμου Τρίπολης έως τις 22 Ιανουαρίου

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Κλειστό το Δημοτολόγιο - Ληξιαρχείο του Δήμου Τρίπολης έως τις 22 Ιανουαρίου

Ιανουάριος 11, 2018 - 10:00
0 σχόλια

Το πέρασμα από τα Δημοτολόγια - Ληξιαρχεία στο Μητρώο Πολιτών ξεκινά αυτή τηνεβδομάδα για τις αρμόδιες Υπηρεσίες. Όπως έχουν ήδη ανακοινώσει κάποια Δημοτολόγια - Ληξιαρχεία στη χώρα, θα παραμείνουν κλειστά από τις 12 Ιανουαρίου έως τις 22 Ιανουαρίου, προκειμένου να μεταβούν στο νέο πληροφοριακό σύστημα «Μητρώο Πολιτών», σε εφαρμογή της αριθ. ΥΠ.ΕΣ.ΤΑΔΚ οικ. 5/2018/ 2-1-2018 απόφαση υπουργού Εσωτερικών (ΦΕΚ 3/Β/5-1-2018).

Έτσι, θα διακόψουν τις εργασίες ενημέρωσης των υφιστάμενων πληροφοριακών συστημάτων την 12η Ιανουαρίου, ημέρα Παρασκευή και ώρα 15:00, ενώ από 22-1-2018 οι εργασίες ενημέρωσης των στοιχείων δημοτολογίου, θα γίνεται με αποκλειστική χρήση του νέου πληροφοριακού συστήματος Μητρώου Πολιτών.

Σε επικοινωνία που είχαμε με το Δημοτολόγιο του Δήμου Τρίπολης, η υπάλληλος μάς είπε ότι και στην Τρίπολη δεν θα εξυπηρετούνται οι πολίτες κατά τις ανωτέρω ημερομηνίες.

Πιο αναλυτικά:

Κατά το χρονικό διάστημα της μετάβασης στο νέο πληροφοριακό σύστημα, δηλαδή από 15-1-2018 έως και 21-1-2018 δεν θα πραγματοποιείται καμία εγγραφή, διαγραφή, συμπλήρωση ή μεταβολή στοιχείων σε οικογενειακές μερίδες στα Δημοτολόγια των Δήμων της χώρας, ενώ σε εξαιρετικές και μόνο περιπτώσεις, μετά από αιτιολογημένη αίτηση του ενδιαφερόμενου πολίτη, θα είναι δυνατή η καταχώρηση εγγραφής στα χειρόγραφα βιβλία του Δημοτολογίου.

Θα δίνονται μόνο πιστοποιητικά οικογενειακής κατάστασης και γέννησης καθώς και βεβαιώσεις μονίμου κατοικίας, μόνο αν δεν υπάρχουν μεταβολές.

Για τον ίδιο λόγο (μετάβαση στο νέο πληροφοριακό σύστημα «Μητρώο Πολιτών»), αντίστοιχα οι υπηρεσίες των Ληξιαρχείων των Δήμων θα διακόψουν τις εργασίες ενημέρωσης του πληροφοριακού συστήματος ληξιαρχικών πράξεων του υπουργείου Εσωτερικών την 16η Ιανουαρίου 2018, ημέρα Τρίτη και ώρα 15.00.

Η επανάληψη των εργασιών ενημέρωσης των στοιχείων των κατά τόπους Ληξιαρχείων θα γίνει την 22α Ιανουαρίου 2018, με την έναρξη του κανονικού ωραρίου λειτουργίας των υπηρεσιών και με αποκλειστική χρήση του νέου πληροφοριακού συστήματος Μητρώου Πολιτών.

Κατά το χρονικό διάστημα που διαρκεί η μετάπτωση των δεδομένων των υφιστάμενων πληροφοριακών συστημάτων του υπουργείου Εσωτερικών στο Μητρώο Πολιτών, ήτοι από 17-1-2018 έως και 21-1-2018 καταργείται η εκτύπωση ληξιαρχικών πράξεων από το Πληροφοριακό Σύστημα Ληξιαρχικών Πράξεων, ενώ η καταχώρηση των ληξιαρχικών γεγονότων κατά το αυτό μεταβατικό χρονικό διάστημα θα γίνεται σε χειρόγραφα ληξιαρχικά βιβλία.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.