Κλειστές οι πόρτες του ακτινολογικού για εξωτερικά ραντεβού στο Παναρκαδικό (vid)

Κλειστές οι πόρτες του ακτινολογικού για εξωτερικά ραντεβού στο Παναρκαδικό (vid)

Οκτώβριος 24, 2019 - 10:52
0 σχόλια

Ένας χρόνος αναμονής για μια εξέταση στα εξωτερικά του Γαστρεντερολογικού

Για τα ζητήματα που απασχολούν το Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης μίλησε ο διοικητής του κ. Πέτρος Τομάρας, αναφέροντας ότι προσπαθεί να επιλύσει τα όποια προβλήματα προκύπτουν και έχουν να κάνουν με βλάβες μηχανημάτων, αλλά και ελλείψεις στο ιατρικό προσωπικό.

«Χωρίς ρουσφέτια ούτε με τοποθετήσεις του διοικητή έγινε η επαναπροσδιορίστηκε η θέση 120 υπαλλήλων μετά και τη μετεγκατάσταση του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου» είπε αρχικά ο κ. Τομάρας.

Έχουμε σταθερούς προϋπολογισμούς αλλά έχουμε δημιουργήσει καινούργιες υπηρεσίες και καινούργιες ειδικότητες με αποτέλεσμα δεχόμαστε περισσότερους ασθενείς, είπε  ο κ. Τομάρας, σχολιάζοντας τα όσα έχουν καταγγελθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα για τις ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό.

Έχουμε κάποια προβλήματα με το ακτινολογικό αυτή την εποχή και οι λίστες αναμονής είναι μεγάλες

Μεγάλες είναι οι λίστες αναμονής και στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης με τους ασθενείς να περιμένουν πολλούς μήνες προκειμένου να εξεταστούν.

Μεταφέροντας τα στοιχεία, ο διοικητής είπε ότι στο Γαστρεντερολογικό η λίστα αναμονής φτάνει τις 362 μέρες. Να αναφέρουμε ότι οι αριθμοί αυτοί αφορούν  μόνο εξωτερικούς ασθενείς. Θέλοντας να δώσει δύο εξηγήσεις για αυτό το γεγονός είπε, ότι από την μία αυτό δείχνει το προφανές, ότι πόσο αργούμε να εξυπηρετήσουμε, αλλά αυτό δείχνει το πόσο πολύ δουλειά κάνουμε.

Στο γυναικολογικό - μαιευτικό  η λίστα αναμονής φτάνει στις  130 μέρες, ενώ στο καρδιολογικό η μέγιστη λίστα αναμονής φτάνει στις 122 μέρες.

Μεταξύ άλλων, ο διοικητής μίλησε και για το ακτινολογικό, δίνοντας στη δημοσιότητα τα νούμερα των εξετάσεων που έχουν γίνει το 2018.

Στο ακτινολογικό έχουν γίνει 1.400 μαστογραφίες, 4.019 υπέρηχοι, 6.419 αξονικές και 1.587 μαγνητικές τομογραφίες και 67.461 κλασικές ακτινογραφίες.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο υπήρχε βλάβη στον αξονικό τομογράφο αλλά την Τρίτη λειτουργούσε κανονικά, είπε, σημειώνοντας ότι έχει γίνει προκήρυξη για την προμήθεια νέου αξονικού τομογράφου.

Τέλος, ο κ. Τομάρας  είπε ότι ο τομογράφος πλέον λειτουργεί μόνο για τους εσωτερικούς ασθενείς και για τα έκτακτα περιστατικά γιατί η υπηρεσία επέλεξε ο τομογράφος να μην εξυπηρετεί με εξωτερικά ραντεβού τους ασθενείς έως το τέλος του χρόνου.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Ένας χρόνος αναμονής για μια εξέταση στα εξωτερικά του Γαστρεντερολογικού


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.