Κλειώ Κορώνη - Παπαντωνίου: Θα παλέψω για την υγεία και την καθημερινότητα των Πελοποννήσιων (pics,vid)

Κλειώ Κορώνη - Παπαντωνίου: Θα παλέψω για την υγεία και την καθημερινότητα των Πελοποννήσιων (pics,vid)

Μάιος 20, 2019 - 19:01
14 σχόλια

Εξαιρετικά επιτυχημένη παιδίατρος, ιδιαιτέρως αγαπητή στην Τρίπολη και στην Αρκαδία, με σημαντική κοινωνική προσφορά, με το ήθος που διακατέχει τους ανθρώπους που δουλεύουν σκληρά, αλλά και με πλούσιο έργο κατά τη διάρκεια της τελευταίας της θητείας ως περιφερειακής συμβούλου στον τομέα της Υγείας, η κυρία Κλειώ Κορώνη-Παπαντωνίου κατέρχεται ξανά στον εκλογικό στίβο με την παράταξη «Νέα Πελοπόννησος» και επικεφαλής τον Πέτρο Τατούλη.

Η κυρία Κορώνη-Παπαντωνίου μίλησε στην κάμερα του Arcadia Portal για το διακύβευμα των εφετινών περιφερειακών εκλογών, για την ξεκάθαρη πολιτική θέση της παράταξης «Νέα Πελοπόννησος» και του επικεφαλής της, για τη δημιουργία του πρώτου Παρατηρητηρίου Υγείας στη χώρα και τη σημασία του για την υγεία και την καθημερινότητα των πολιτών και υπογραμμίζει ότι η ενασχόλησή της με τα κοινά έχει μόνο ένα κόστος: την προσωπική της ξεκούραση.

Ποιο είναι το διακύβευμα των εφετινών περιφερειακών εκλογών;

Το διακύβευμα είναι η καθημερινότητα των πολιτών της Αρκαδίας και της Πελοποννήσου. Σε αυτόν τον τομέα, έχει ήδη δώσει τα διαπιστευτήριά της η «Νέα Πελοπόννησος». Στόχος μας είναι, λοιπόν, να βελτιώσουμε τις συνθήκες ζωής και την καθημερινότητα. Ο περιφερειακός θεσμός πρέπει να μένει εκτός από κομματικές σκοπιμότητες, πρέπει να είναι ανεξάρτητος. Η «Νέα Πελοπόννησος» πιστεύει, όπως και ο επικεφαλής της Πέτρος Τατούλης ότι πρέπει οι αυτοδιοικητικοί να είναι ανεξάρτητοι, να βρίσκονται κοντά στον άνθρωπο, να ακούνε τα προβλήματα των πολιτών.

Η «Νέα Πελοπόννησος» με τον Πέτρο Τατούλη απέδειξε ότι μπορεί να συνεργαστεί με επιτυχία με όλες τις κυβερνήσεις προς όφελος μόνο των πολιτών. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε και στη νέα θητεία μαζί με τους πολίτες, μαζί με όλους τους πολίτες.  

Σε τι διαφέρει το ψηφοδέλτιο της «Νέας Πελοποννήσου» από εκείνο των άλλων παρατάξεων;

Το δικό μας ψηφοδέλτιο διαφέρει επειδή είναι ένα πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο, από διαφορετικές παρατάξεις και κομματικές αφετηρίες, αλλά όλοι μας με γνώμονα να προσφέρουμε στο κοινό καλό. Το δικό μας ψηφοδέλτιο διακρίνεται από ωριμότητα που όμως ανανεώνεται, καθώς νέα άτομα, δραστήρια στον τομέα τους, με πολύ υψηλό κοιονωνικό, πολιτισμικό και και πολιτικό επίπεδο συμμετέχουν. Υπάρχει και υγιής ανταγωνισμός, που είναι καλός, καθώς προσφέρει και βοηθά να προχωρήσουμε.

Σύμφωνα με τον νέο εκλογικό νόμο, οι αντιπεριφερειάρχες θα ορίζονται βάσει του αριθμού σταυρού προτίμησης. Πώς θα ανταποκριθείτε στην ευθύνη αυτής της θέσης, αν οι πολίτες της Περιφέρειας σας εκλέξουν;

Το ζητούμενο είναι η βελτίωση της καθημερινότητάς μας και αυτό θέλει πάρα πολλή δουλειά. Όλοι μαζί ο καθένας με τις δυνάμεις του, πρέπει να παλέψει για αυτό. Είμαι έτοιμη για τη σκληρή δουλειά, ανεξάρτητα από τη θέση, από το πόστο μου ως γιατρού μάχιμου. Θέλω να βοηθήσω και να παίξω ρόλο ενεργό στην υλοποίηση πολλών προγραμμάτων. Ο χρόνος είναι πολύτιμος για όλους, αλλά ξέρω ότι όταν θες κάτι, με κόστος και μόνο την προσωπική σου ξεκούραση, το πετυχαίνεις.

Όπως μέχρι σήμερα προσέφερα όλες τις δυνάμεις μου ανεξαρτήτως της θέσης μου, έτσι θα κάνω και αύριο. Με πλήρη υπευθυνότητα, συνέπεια και σκληρή δουλειά. Αυτά είναι τα κριτήρια και όχι η θέση.

Μιλήστε μας για το έργο της Περιφέρειας Πελοποννήσου και το πρώτο Παρατηρητήριο Υγείας

Είναι ένα σπουδαίο έργο, ένα τεράστιο έργο με πολλές εν μέρει ενότητες. Πρόκειται για την παρατήρηση, την πρόληψη και την αντιμετώπιση θεμάτων υγείας. Είμαστε υπερήφανοι, έχει ήδη αποτελέσματα και έχουν γίνει ήδη δημοσιεύσεις σε έγκυρα περιοδικά. Με το πρόγραμμα αυτό, μπορούμε να κάνουμε πρόληψη, εντόπιση και αντιμετώπιση νόσων δύσκολων και βαριών, όπως η ελονοσία και ο κίτρινος πυρετός, αλλά επίσης περιλαμβάνει δράσεις ενημέρωσης, όπως για τον εμβολιασμό, για το κάπνισμα, για τα ΑμεΑ.

Είμαι πολύ υπερήφανη που μου έχει ανατεθεί το κομμάτι της Υγείας. Θέλω να παλέψω για αυτό.

Πείτε μας κάποιες δράσεις που θα προτείνατε, προκειμένου να βελτιωθεί η υγεία των κατοίκων της Πελοποννήσου. Πώς θα μπορούσε η Περιφέρεια να συντρέξει τα δημόσια νοσοκομεία και τις δομές Υγείας;

Θα έπρεπε η επίβλεψη της πρωτοβάθμιας περίθαλψης να υπάγεται στην Περιφέρεια, όπως προβλέπει ο «Καλλικράτης». Ο Πέτρος Τατούλης το πιστεύει αυτό. Χρηματοδοτούνται πολλά έργα στον τομέα της Υγείας από την Περιφέρεια, αλλά μετά δεν γίνεται από την Περιφέρεια ο έλεγχος και η επίβλεψη. Η Περιφέρεια, κάθε περιφέρεια, γνωρίζει καλύτερα τους πόρους της και μπορεί να κάνει καλύτερη διαχείριση.

Πείτε μας για ποιον λόγο θεωρείτε ότι πρέπει να σας ψηφίσουν οι Αρκάδες και οι Πελοποννήσιοι;

Αυτό θα μου επιτρέψετε να μην το απαντήσω εγώ αλλά να το κρίνουν οι ίδιοι οι Τριπολίτες και οι Αρκάδες. Εγώ σας ευχαριστώ πολύ.

 

Γαλανιάδη Εύα

Video: 

ArcadiaPortal.gr Κλειώ Κορώνη - Παπαντωνίου: Θα παλέψω για την υγεία των Πελοποννήσιων


14 Σχόλια

Πραγματικά η καλύτερη προσωπικότητα αλλά στα περιφεριεκά συμβούλια δεν παρέστη ποτέ.

Ξέρεις εσύ κύριε ανωνυμε των 20:42 μερικοί άνθρωποι δεν είναι επαγγελματίες πολιτικοί έχουν και δουλειές και βάζουν σε προτεραιότητα την υγεία των παιδιών μας και δεν είναι μαϊντανοι.

Οπότε για ποιον λόγο να την ψηφίσω; Επειδή είναι καλός χαρακτήρας και άξια επαγγελματίας, αλλά όταν πρέπει να κάνει την διαφορά σε ένα περιφερειακό συμβούλιο, δεν θα είναι εκεί; Ευχαριστώ αλλά δεν θα πάρω.

Θα σου πω εγώ. Επειδή δεν είναι σαν εκείνους που ξέρεις που πιάνουν το μικρόφωνο στις συνεδριάσεις και μιλάνε με τις ώρες λέγοντας τα ίδια και τα ίδια ή που γυρίζουν στα χωριά για να κάνουν εργάκια και να τους χρωστάνε ψήφους. Η γυναίκα το λέει στη συνέντευξη, δουλεύει στο παρατηρητήριο υγείας της περιφέρειας και έχει κάνει δουλειά εκεί. Τι θες, μαϊντανούς σαν την Ντίνα να φωνάζουν στον Γόντικα ή ανθρώπους που δουλεύουν; Κλειώ δαγκωτό!

@20:42, έχεις απόλυτο δίκαιο Ανδρέα, αυτό είπα κι εγώ, ότι κανένας επιτυχημένος επιχειρηματίας δεν αφήνει τη δουλειά του και καλά κάνει. Αυτό όμως αυτομάτως σημαίνει, ότι δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί, ενεργά, με τα κοινά. Ο καθένας προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο όπως μπορεί καλύτερα και η Κλειώ παραγματικά προσφέρει πολύ περισσότερα σαν παιδίατρος παρά σαν περιφερειακός σύμβουλος.

Τι είναι το παρατηρητηριο υγείας της περιφέρειας;;;;;; Γιατί απ όσο ξέρω δενυπαρρχει τέτοιο πράγμα. Και το ξέρω καλά αυτό.

Να πάρεις γιατί δουλεύει σαν σκυλί και οποτε χρειάζεται είναι παντου. Αφήστε λοιπον τη χολή κατά μέρους και ας στηρίξουμε όλοι τον άνθρωπο που είναι δίπλα μας οποιαδήποτε στιγμή Αξια Κλειώ μας

Να πάρεις γιατί η Κλειώ δουλεύει σαν σκυλί και ειναι παντου οποτε χρειαστεί. Ας αφήσουμε τη χολή κατά μέρους και ας στηρίξουμε ένα άνθρωπο που αξίζει. Κλειώ μας προχωρά

http://www.ert.gr/perifereiakoi-stathmoi/tripoli/peloponnisos-paratiritirio-dimosias-ygeias/

Δαγκωτο Κλειω!!!!Αριστη επαγγελματιας, εξαιρετικη προσωπικοτητα, και δουλεια με σκενξ το κεφαλι και οχι ψιλα τη μυτη μπροστα απο ενα μικροφωνο...

Το δυνατό όνομα στο ψηφοδέλτιο του Τατούλη. Η Κλειώ είναι πολυεργαλείο! 'Οσοι τη γνωρίζουμε έχουμε δεί την ικανότητά της να είναι αποτελεσματική στα δύσκολα. Και το καταφέρνει γιατί συνδυάζει γνώση και αντίληψη, θέληση και διάθεση προσφοράς. Είναι παρούσα ΟΠΟΥ χρειάζεται!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.