Κλείνουν τα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων στην Πελοπόννησο τον Μάρτιο

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Κλείνουν τα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων στην Πελοπόννησο τον Μάρτιο

Ιανουάριος 19, 2018 - 11:09
4 σχόλια

Όπως είχε γράψει το Arcadia Portal (δείτε ΕΔΩ), κλείνουν τα Κέντρα Εκπαίδευσης Στρατού Ξηράς στην Πελοπόννησο. Από την επόμενη σειρά (Β ΕΣΣΟ 2018) του Μαρτίου, οι υπόχρεοι στράτευσης θα λάβουν χαρτί από την στρατολογία, προκειμένου να καταταγούν απευθείας στη μονάδα που θα υπηρετήσουν τη θητεία τους, σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατία».

Εκεί θα γίνει και η βασική εκπαίδευσή τους, αφού προηγουμένως περάσουν από 22-23 Σημεία Υποδοχής Οπλιτών (ΣΥΠΟ) , τα οποία θα δημιουργηθούν ανά την επικράτεια για να δώσουν και τα φύλλα πορείας.

Συγκεκριμένα, τα Σημεία Υποδοχής Οπλιτών επί της ουσίας θα είναι μονάδες που θα λειτουργήσουν εν είδει τοπικού κέντρου νεοσυλλέκτων, αλλά σε αυτά θα παραμείνουν οι στρατιώτες για μία ή δύο μέρες μέχρι να ολοκληρωθεί και επίσημα η κατάταξή τους, να περάσουν δηλαδή από ιατρικές εξετάσεις και να λάβουν τον ιματισμό τους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, το μέλλον του Κέντρου της Καλαμάτας και του Μεσολογγίου είναι εντελώς αβέβαιο, ενώ στην Τρίπολη υπάρχουν σκέψεις για να δημιουργηθεί Κέντρο Επιστράτων.


4 Σχόλια

Επιτέλους μια κίνηση εξορθολογισμού και συμμάζεμα της σπατάλης!

Ρε πρόβατα και άσχετοι αν βάλουν στο στρατόπεδο λαθρομετανάστες βιαστές τότε τι θα λέτε;; Γιατι έδιωξαν το στρατό; Βόδια!

Σωστός

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.