Κλείνει το στρατόπεδο Καλαμάτας - Υποβαθμίζεται το 11ο Σύνταγμα Πεζικού της Τρίπολης

Κλείνει το στρατόπεδο Καλαμάτας - Υποβαθμίζεται το 11ο Σύνταγμα Πεζικού της Τρίπολης

Σεπτέμβριος 19, 2019 - 11:22
14 σχόλια

Υπάρχουν εξελίξεις γύρω από την τύχη των στρατοπέδων της Πελοποννήσου. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Arcadia Portal, τίτλοι τέλους πέφτουν στο στρατόπεδο της Καλαμάτας στις 31 Δεκεμβρίου 2019, δηλαδή μέσα σε μόλις τρεις μήνες. Το κλείσιμο του στρατοπέδου της πρωτεύουσας της Μεσσηνίας είχε προαναγγελθεί.

Ποιο θα είναι το μέλλον του; Σύμφωνα με τα όσα έχει δηλώσει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, αλλά και ο αρμόδιος υπουργός, βασικό μέλημα είναι η προώθηση στην ενδοχώρα των δέκα χιλιάδων προσφύγων που έχουν συγκεντρωθεί στις ασφυκτικά γεμάτες δομές των νησιών του Αιγαίου. Πρόσφατα, εξάλλου, εγκρίθηκε η μεταφορά 1.5000 μεταναστών στο στρατόπεδο της Κορίνθου, όπου ήδη έχουν μεταφερθεί μετανάστες σε προγενέστερο χρόνο.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου, αν και δεν είχε αναφερθεί στο στρατόπεδο της Καλαμάτας, είχε επισημάνει πάντως ότι «η πατρίδα κινδυνεύει» εξαιτίας του προσφυγικού και είχε απευθύνει έκκληση οι Έλληνες να προτάξουν την αξία της φιλοξενίας για αυτούς τους ανθρώπους.

Όπως είχε επισημάνει, οι αποφάσεις για το μεταναστευτικό είναι της κεντρικής κυβέρνησης και οι περιφέρειες δεν αποτελούν κρατίδια μιας ομοσπονδίας, επομένως οφείλουν να συμμορφώνονται με την κεντρική πολιτική.

Ως προς το στρατόπεδο της Τρίπολης, το 11ο Σύνταγμα Πεζικού, αυτό υποβαθμίζεται σημαντικά, αφού δεν θα έχει καθόλου λόχους. Στο Ναύπλιο το ΚΕΜ θα λειτουργεί πλέον μόνον ως κέντρο φιλοξενίας στρατιωτικών.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, θα υποβαθμιστεί και η Μεραρχία Τρίπολης, όπου θα τοποθετηθεί ως διοικητής ταξίαρχος και όχι υποστράτηγος.


14 Σχόλια

ΜΥΘΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ=ΕΝΑ ΝΕΟ ΕΜΙΡΑΤΟ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΑΣ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΛΕΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΣ ΤΗΣ ΝΔούλης ΜΗΝ ΤΥΧΟΝ ΧΑΣΕΙ ΨΗΦΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ; ΔΕΝ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΜΥΘΙΚΟ ΕΜΙΡΑΤΟ ΤΩΡΑ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥ ΙΜΠΡΑΗΜ ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΗΣ ΝΔούλης Ξεφτίλα σας έκανε ο μυστικοδικός σας ο Βελό τις προάλλες. Όρθιος ο Κινέζος πρόεδρος δίπλα στην καθιστή Μέρκελ κατά την ανάκρουση των εθνικών ύμνων. Γι' αυτό υιοθετώ το ΝΔούλη από εδώ και πέρα.

Ο κύριος Τζούμης τι κάνει για το στρατόπεδο γαργάρες;;;; Σα δήμαρχος δεν πρέπει να παλέψει να μην υποβαθμιστεί; Ξέρετε πόσα χρήματα αφήνει το στρατόπεδο στην πόλη μας κύριε Τζούμη; Aφήστε λοιπόν τις φωτογραφίες με τους φορείς και ανασηκώστε μανίκια να δουλέψετε για αυτό σας ψηφίσαμε.

Τι να το κάνει το,στρατόπεδο η Καλαματα; Απέκτησε πανεπιστήμιο με 9 σχολές και την έδρα του Πανεπιστημιακου Ερευνητικού Κέντρου. Η τρίπολη να δούμε τι άλλο θα χάσει.

Η Τριπολλλλη είναι η χειρότερη πόλη της Ελλάδας !Οποτε να πάτε να φυτευεται μήλα Σκορδά και πατάτα όπως παλιά !

Θα κλείσει και η ΔΕΗ στην Μεγαλοπολη και θα πεθάνετε από την πείνα Τριπολιτσωτακια ,θα πάρετε το δρόμο για Σικαγο και Τοροντο ,αυτοί που θα μείνουν εδώ θα είναι πεινασμένοι αλλά ελεύθεροι !

Και εσείς οι χορτασμένοι της πρωτέυουσας θα βγάλετε βυζιά και ουρά από τα μεταλλαγμένα και τις ορμόνες και θα είστε τα γιουσουφάκια των λαθρό

Ενώ εσείς δεν τρώτε μεταλλαγμένα από τις γνωστές γερμανικές αλυσίδες σούπερ μάρκετ ,η τα χιλιοραντισμενα φρούτα και λαχανικά στους κάμπους της Τρίπολης !!Οσο για γιουσουφάκια που γραφεις σε εσάς κατέβασε την σημαία ο Πακιστανός και δεν έγινε τίποτα !

15:08 Από τον τρόπο και το ύφος που γράφεις, φαίνεται από μακριά ότι σίγουρα ψήφισες το Τζιούμη. Πρόσεξε όμως μη σου σκιστεί κανα καλσόν από την πολλή φορά που πήρες για να τον ψηφίσεις

Ώπα ρε μάγκα, πάρτο αλλιώς. Η Τρίπολη έχει γίνει μια από τις ομορφότερες πόλεις της Πελοποννήσου και όχι μόνο. Η αναφορά σου μόνο τοπική προβοκάτσια φανερώνει και στενά παρωχημένα μυαλά.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.