Κλείνει η Πυροσβεστική στη Μεγαλόπολη

Κλείνει η Πυροσβεστική στη Μεγαλόπολη

Απρίλιος 02, 2014 - 14:23
2 σχόλια

Μεταφέρεται στη Βελιγοστή, η οποία είναι έξω από την περιοχή της Μεγαλόπολης

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 2 Απριλίου η τακτική συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Αρκαδίας, με στόχο τον απολογισμό του χειμώνα και την προετοιμασία για το καλοκαίρι.

Ο  Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Π.Ε. Αρκαδίας κ. Γιαννακούρας Ευάγγελος  όπου και προήδρευε της συνεδρίασης, έθεσε επί τάπητος και το μείζον ζήτημα της μεταστέγασης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μεγαλόπολης στην περιοχή Βελιγοστή.

Το εν λόγω ζήτημα έχει επανειλημμένα τεθεί και στα δημοτικά συμβούλια του Δήμου Μεγαλόπολης, καθώς έχει απασχολήσει πολύ όχι μόνο τους εκεί εργαζομένους αλλά και τους πολίτες.

Πρωτεργάτης της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Μεγαλόπολης, και ενασχολούμενος στην Πολιτική προστασία του Δήμου δήλωσε σήμερα στη συνεδρίαση, ότι νιώθει προσβεβλημένος και απογοητευμένος, καθώς θεωρεί αδιανόητο να μεταστεγαστεί η εν λόγω υπηρεσία στη Βελιγοστή. Πρέπει τόνισε οπωσδήποτε να ληφθούν μέτρα άμεσα και να γίνουν συζητήσεις, προκειμένου να παρθούν αποφάσεις να μην αλλάξει τοποθεσία η Πυροσβεστική και να παραμείνει στην πόλη.

Οι λόγοι για τους οποίους οι εργαζόμενοι και οι «παλαίμαχοι» και οι νυν δεν επιθυμούν να «φύγει» η Πυροσβεστική απ’ την παρούσα τοποθεσία της, έγκεινται κυρίως στην απόσταση από την πόλη της Μεγαλόπολης. Συγκεκριμένα, η Βελιγοστή βρίσκεται 10 χλμ., έξω από την πόλη, ως εκ τούτου σε μια άμεση παρέμβαση πυροσβεστικού οχήματος , σε έναν κίνδυνο, δε θα μπορέσει να επέμβει έγκαιρα, με αποτέλεσμα ίσως και οδυνηρό για τους ανθρώπους που θα χρειάζονται τη βοήθεια της υπηρεσίας, όπου προφανώς και κρίνεται επιτακτική η παρουσία της σε ανάλογα περιστατικά.
 


2 Σχόλια

ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΦΟΡΕΙΣ,ΕΝΘΕΝ ΚΑΙ ΕΝΘΕΝ,ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΑΥΤΗ.ΕΙΝΑΙ ΜΗΠΩΣ ΓΙΑ ΚΑΛΟ ; ΘΑ ΒΛΑΨΕΙ ;