Κλειδώνει το Ειδικό Τιμολόγιο Ρεύματος στην Μεγαλόπολη

Κλειδώνει το Ειδικό Τιμολόγιο Ρεύματος στην Μεγαλόπολη

Δεκέμβριος 07, 2017 - 17:40
0 σχόλια
Συνεχίζονται οι διεργασίες για το Ειδικό Τιμολόγιο Ρεύματος στη Δυτική Μακεδονία και την πόλη της Μεγαλόπολης. Στελέχη του υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής με τη συμμετοχή στελεχών του Υπουργείου Οικονομικών εξετάζουν τις τελευταίες λεπτομέρειες του μέτρου.

Η  κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι θα ισχύσει από 1/1/2018.  Σύμφωνα με πληροφορίες  το επικρατέστερο σενάριο είναι να κατατίθενται εφάπαξ τα χρήματα της έκπτωσης στο λογαριασμό του ωφελούμενου, στην αρχή κάθε έτους, με βάση τα στοιχεία κατανάλωσης ρεύματος του προηγούμενου έτους. Δηλαδή, ο καταναλωτής θα πληρώνει κανονικά το λογαριασμό με το σύνολο του ρεύματος που κατανάλωσε, αλλά θα παίρνει πίσω το 30% ή το 50% αναλόγως αν πρόκειται για οικία ή επιχείρηση.

Ένα ακόμα σημείο που περιμένουμε να δούμε είναι αν το μέτρο θα αφορά όχι μόνο τους πελάτες της ΔΕΗ, αλλά και τους πελάτες των ιδιωτικών εταιριών ενέργειας, αφού το ποσό της έκπτωσης θα προέρχεται από ειδικό κωδικό. Το σίγουρο είναι είναι ότι το ποσό που έχει ήδη εγγραφεί στον προϋπολογισμό του κράτους είναι 20 εκ. ευρώ.

Το Καφενείο της Μεγαλόπολης παρακολουθεί το θέμα από το καλοκαίρι , όταν έγινε η πρώτη ανακοίνωση από τον Αλέξη Τσίπρα στην Μακεδονία. Στην συνέχεια ο Δήμος Μεγαλόπολης έκανε τις δικές του παρεμβάσεις και τελικά σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας έχουμε  φτάσει λίγες μόνο ημέρες πριν τις τελικές ανακοινώσεις.

Και στην Μακεδονία αλλά και στην Μεγαλόπολη το μέτρο αυτό αναμένεται να προσφέρει πάρα πολλά. Βέβαια η αλήθεια είναι ότι όλοι μας έχουμε τον φόβο μήπως η Κυβέρνηση χρησιμοποιήσει το ειδικό μειωμένο τιμολόγιο σαν τέχνασμα για να προχωρήσουν οι πωλήσεις των μονάδων της ΔΕΗ. Βλέπουμε όμως ότι παρόλο την αντίδραση της τοπικής κοινωνίας και την επιθετική στάση  όλων των παρατάξεων του Δήμου Μεγαλόπολης, το μέτρο προχωράει κανονικά στην εφαρμογή του. Ελπίζουμε να μην υπάρξει στο μέλλον προσπάθεια να συνδεθεί η παροχή αυτή με το πούλημα των μονάδων και να δούμε να ξεκινάει η εφαρμογή του απο την πρώτη του νέου έτους.

Η Μεγαλόπολη έχει μεγάλη ανάγκη το μέτρο αυτό , ειδικότερα στι τμήμα της μείωσης κατά 50% για τις επιχειρήσεις. Μια περιοχή η οποία δεν έχει τίποτα άλλο να στηριχθεί , θα  μπορούσε με το μέτρο αυτό να προσελκύσει την εγκατάσταση νέων δομών επιχειρήσεων και δημιουργίας θέσεων εργασίας. Δεν φτάνει όμως  το μειωμένο τιμολόγιο, χρειάζεται άμεσα να προχωρήσουν τα θέματα των υποδομών που δεν υπάρχουν στην περιοχή μας, η δημιουργία ΒΙΠΕ και βέβαια η επέκταση της Τηλεθέρμανσης. Μιλάμε όμως για πράγματα που έχουν μείνει πίσω και πλέον θα πρέπει η Δημοτική Αρχή να τρέξει με πιο γρήγορους ρυθμούς, αλλιώς πολύ φοβόμαστε ότι το μειωμένο ειδικό τιμολόγιο δεν θα φέρει τα αποτελέσματα που πρέπει.

Από το Καφενείο Μεγαλόπολης


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.