ΚΚΕ: Κλιμακώνεται η επιθετικότητα εναντίον του παλαιστινιακού λαού

ΚΚΕ: Κλιμακώνεται η επιθετικότητα εναντίον του παλαιστινιακού λαού

Δεκέμβριος 03, 2019 - 16:45
0 σχόλια

Την αναγνώριση των ισραηλινών εποικισμών στη Δυτική Όχθη από τις ΗΠΑ και τις ευθύνες της ΕΕ και των κυβερνήσεών της κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος με την παρέμβασή του στη συζήτηση για την «κατάσταση στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη, μεταξύ άλλων όσον αφορά τους οικισμούς» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Ο ευρωβουλευτής του Κόμματος ανέφερε συγκεκριμένα:

«Η αναγνώριση από τις ΗΠΑ των Ισραηλινών εποικισμών στη Δυτική Όχθη, η λεγόμενη «συμφωνία του αιώνα» που ουσιαστικά νομιμοποιεί την παράνομη απόσπαση και κατοχή της παλαιστινιακής γης από το Ισραήλ, η αναγνώριση της Ιερουσαλήμ σαν πρωτεύουσας του Ισραήλ, πριμοδοτούν την κλιμάκωση της επιθετικότητας απέναντι στον παλαιστινιακό λαό, που υποφέρει από δολοφονίες - ακόμη και ανήλικων παιδιών, επιθέσεις, εποικισμούς, το τείχος του αίσχους, χιλιάδες πολιτικούς κρατούμενους.

Η ΕΕ έχει μεγάλες ευθύνες, κρατά ίσες αποστάσεις, ταυτίζοντας το θύμα - τον παλαιστινιακό λαό - με το θύτη, το Ισραήλ. Η στάση της δίνει άλλοθι και τροφοδοτεί τη συνέχιση των θηριωδιών του Ισραηλινού κράτους στη Λωρίδα της Γάζας και στη Δυτική Όχθη. Οι ελληνικές κυβερνήσεις ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν επίσης βαριές ευθύνες: επέκτειναν και αναβαθμίζουν συνεχώς τη πολιτική, οικονομική, στρατιωτική συνεργασία με το ισραηλινό κράτος.

Υποστηρίζουμε το δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού και απαιτούμε: τη δημιουργία ανεξάρτητου και κυρίαρχου Παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Την αποχώρηση του ισραηλινού στρατού από τα κατεχόμενα εδάφη. Την παύση της εποικιστικής δραστηριότητας και την αποχώρηση όλων των εποίκων. Το γκρέμισμα του τείχους της ντροπής. Την επιστροφή των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους. Την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων πολιτικών κρατουμένων. Να τεθούν τώρα σε ισχύ τώρα οι αποφάσεις των κοινοβουλίων 14 κρατών-μελών, ανάμεσα τους και η Ελλάδα από το 2015, που έχουν αναγνωρίσει το παλαιστινιακό κράτος».

03/12/2019                                    

Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.