ΚΚΕ: Εκδήλωση στο μνημείο του Πέρδικα στα Λυκόχια

ΚΚΕ: Εκδήλωση στο μνημείο του Πέρδικα στα Λυκόχια

Αύγουστος 04, 2017 - 13:23
5 σχόλια

Τιμάμε τους μαχητές και τις μαχήτριες της ηρωικής 3ης Μεραρχίας του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας που έδρασε στην Πελοπόννησο.

Τιμάμε τους πάνω από 283 μαχητές και μαχήτριες του ΔΣΕ, αγωνιστές του λαού μας, που κατάγονταν από την επαρχία Μεγαλόπολης και έδωσαν τη ζωή τους την περίοδο της λευκής τρομοκρατίας, των εκτάκτων στρατοδικείων και της δράσης του ΔΣΕ την περίοδο 1945 – 1949.

Πάρτε όλοι και όλες μέρος στις εκδηλώσεις

την Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017

Στις 6 το απόγευμα στο μνημείο του Πέρδικα, πάνω από τα Λυκόχια
Στις 8:30 το βράδυ στην Κεντρική Πλατεία της Μεγαλόπολης, όπου θα παρουσιαστεί η έκδοση της Επιτροπής Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ, προς τιμήν της 3ης Μεραρχίας του ΔΣΕ με τίτλο «θα βγούμε νικητές και ας είναι οι θυσίες μας βαριές»

Μια έκδοση που περιέχει ντοκουμέντα, που για πρώτη φορά βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Συνεχίζουμε

πιο έμπειροι, πιο διδαγμένοι για να γίνουν πραγματικότητα τα όνειρα και τα ιδανικά για τα οποία έδωσαν και την ίδια τους τη ζωή οι αγωνιστές εκείνης της περιόδου.

Αύγουστος 2017

Ειδήσεις: 

5 Σχόλια

ΟΙ ΓΙΟΡΤΕΣ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΟΡΤΕΣ ΜΙΣΟΥΣ! Κάνουν γιορτές για τον μακελάρη της Πελοποννήσου καπετάν Πέρδικα , και δηλώνουν: «θα βγούμε νικητές και ας είναι οι θυσίες μας βαριές». Η αιματηρή πορεία του εν λόγω αντάρτη του ΕΛΑΣ και του λεγόμενου ΔΣΕ, είναι γραμμένη σε μιά σειρά φιλικών του κειμένων, τα οποία είναι τόσο αντικειμενικά και πλήρη, ώστε ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΚΑΝ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ στις σφαγές του Μελιγαλά, των Γαργαλιάνων και της Πύλου, ή στα Δεκεμβριανά της Αθήνας. Είναι σαν να εξαφανίστηκε μετά τη σφαγή του λοχαγού Θανάση Οικονομόπουλου, το καλοκαίρι του 1943 ...

Το έχει πει καλύτερα από όλους ο Χάρρυ Κλυν. Κάπως έτσι, "Έκλεισε το εργοστάσιο και αυτοί ακόμα κρατάνε την αντιπροσωπεία..."

Δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται. Και το ιερατείο του Περισσού που σφετερίζεται τον ηρωισμό του Πέρδικα και οι φασίστες που σπέρνουν μύθους για πηγάδες και παιδομαζώματα.

Οι μεγαλυτεροι προδοτες των αγωνων του Ελληνικου εθνους ειναι οι κομουνιστες.Καποτε δεν τολμουσαμε να μιλησουμε.Σημερα τους εχουμε παρει φσλαγγι.

Αίσχος

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.